A kívánságkupontól a rúdtáncig: 10 tipp izgalmas lánybúcsúra

Az esküvői szezon már nemcsak nyáron tart, ősszel is bárkivel megeshet, hogy lánybúcsút kell szerveznie házasulandó barátnőjének. Eddig már szélesebb körben bevált ötletekből összeállítottuk a legjobb tíz tanácsot.

Fotó: James D. Law
Fotó: James D. Law

Jártam olyan lánybúcsúban, ahol a csendes vacsorát követően a jövendőbeli ara annyira elfáradt, hogy hamar véget vetett a bulizásnak. De volt szerencsém olyan lánybúcsúra is meghívást kapni, ahol hajnalig folyt a dínom-dánom, és még egy csinos táncos fiú is betoppant a parti közepén.

A legénybúcsúhoz hasonlóan a lánybúcsú is régi hagyományokra tekint vissza. Az esemény célja egykoron az volt, hogy a menyasszony az esküvő előtt elbúcsúzhatott barátnőitől és női rokonaitól. A leendő feleség ekkor vőlegénye társasága nélkül utoljára szórakozhatott egyedül, hiszen a mennyegzőt követően erre már nem igazán akadt lehetősége. Nem is nagyon lett volna rá ideje, mivel a ház körüli teendők egész nap munkát adtak neki.

A mai feleségeknek nem kell tyúkot terelgetniük és tehenet fejniük, barátnőikkel bármikor beülhetnek egy sörre a kocsmába. Az esküvő után is bármikor elmehetnek bulizni, a boldogító igen előtt pedig már jó ideje nálunk is szokás az „ereszd el a hajamat” típusú búcsúparti. Az esküvői szezon már nem csak nyáron tart.

Fotó: Christofer Schoenbohm
Fotó: Christofer Schoenbohm

1. Csak a barátokat hívjuk meg!

A lánybúcsút általában az egyik barátnő szervezi, aki jól ismeri az ara baráti körét. Az eseményre lehetőleg csak azok menjenek el, akik az esküvőre is hivatalosak. A legjobb barátnők mellett hívjuk meg a menyasszony jófej kolléganőit, unokatestvéreit, és a buli elejére esetleg az anya, a nagynéni, a nagyi is bekukkanthat. Érdemes arra figyelni, hogy ha egy pár férfi tagja ott lesz a legénybúcsúban, akkor a hölgy se maradjon ki a lánybúcsúból. Kicsit kínos lehet, ha az esküvőn a fiúk sokat mondóan egymásra kacsintanak, miközben felidézik a legénybúcsú pillanatait, a pár női fele azonban nem tud cinkosan összenézni a többi lánnyal.

2. A menyasszony ne tudjon róla!

A buliban akkor lesz jó a hangulat, ha alaposan felkészülünk rá. Ennek az estének különböznie kell a szokásos csajos összejövetelektől, így a leendő feleség biztosan sokáig emlékezni fog majd rá. Akár forgatókönyvet is írhatunk, így mindenki tudni fogja, mikor kinek mi lesz a feladata. Ám ami a legfontosabb: a menyasszony semmit sem sejthet az egészből.

3. Kezdjük otthon a menyasszonyteszttel!

Bemelegítésként kezdhetünk az egyik barátnő lakásán. A lánybúcsú előtt állítsunk össze vicces és/vagy szexi feladatokat, amelyek végrehajtásával a jövendőbeli ara bizonyíthatja előttünk, hogy megérett a házasságkötésre. Tegyünk fel neki a vőlegényével kapcsolatos kérdéseket (a válaszokat érdemes előtte egyeztetni a fiúval). Hogyan jöttek össze? Hol és mikor történt az első csók? Melyik testrészén van anyajegye a vőlegénynek?

Fotó: James D. Law
Fotó: James D. Law

4. Legyenek apró, vicces ajándékok!

A menyasszonyteszt mellett próbára tehetjük az ara háziasszonyi képességeit: Mit lehet kilencven Celsius fokon mosni? Mi a rántás, a habarás? Ha jól válaszol rájuk, kisebb ajándékokkal lephetjük meg. Ezekre egész sor kínálat van. Kaphat például fakanalat, konyhai kötényt, szexi tangát, úgynevezett vágyfokozó gyertyát vagy kívánságkupokonokat, amelyekre olyan kéréseket írtunk, amiket később beválthat a férjénél, például: fél órás masszázs, gyertyafényes vacsora, akciók az ágyban, vagy ma este te mosogatsz.

Tipp: sportmasszázs

5. Az elindulás keltsen minél nagyobb feltűnést!

A feladatok között szerepeljenek olyanok is, amelyeket az utcán vagy egy szórakozóhelyen kell elvégeznie a menyasszonynak. Mielőtt útnak indulnánk, vegyük fel a korábban beszerzett, és az összetartozást jelképezni hivatott nyuszifület, ördögszarvat vagy színes parókát. A menyasszonynak készíttessünk pólót, amelyre írassuk rá, hogy „Sajnálom, már elkeltem!”, „Viszlát szabadság, jövő héten férjhez megyek!” vagy „Ma este még van esélyed!”.

Tipp: Dior kontaktlencse a delejes tekintetért

6. A járókelőknek is legyen emlékezetes!

Adjunk a leendő feleség kezébe egy füzetet, hogy a járókelőkkel írasson magának jó tanácsokat a házaséletről. A hasznos tudnivalókat diktafonra is felvehetjük, az egészet felvehetjük kamerával, és a vicces részeket lejátszhatjuk a lakodalomban.

7. Ismeretlen férfiakat is vonjunk be!

Az arát próbára tehetjük úgy is, hogy össze kell gyűjtenie legalább tíz, ismeretlen fiút, akikkel csoportképet készítünk róla. Amíg sétálunk, osztogathat szórólapokat, amelyekre ez van írva: „Elment az eszem, férjhez megyek!”. Járjuk végig azokat a szórakozóhelyeket, ahol régebben közösen buliztunk, mindenhol igyunk valamit. Ha sok helyet látogatunk meg, akkor csak mértékkel!

8. Szerezzünk egy chippendale-t!

Az igazán belevaló barátnőt elvihetjük egy sztriptíztánc- vagy rúdtáncórára (amit korábban megszerveztünk), hogy tudását a nászéjszakán kamatoztathassa. Aki pedig egyáltalán nem szégyenlős, annak szinte kötelező elem a táncos fiú, azaz a chippendale. A vetkőző férfit hívhatjuk a lakásra, ahol csak nekünk mutatja meg tudományát, de nyilvános helyen is gyönyörködhetünk az izmos férfitestekben. Ha az utóbbi mellett döntünk, akkor a műsorkezdés előtt keressük meg a chippendale fiúkat, és mondjuk meg nekik, hogy éppen lánybúcsút tartunk, majd mutassuk meg nekik, ki a menyasszony. A srácok tudni fogják a dolgukat.

A James Bond show a kedvenc

Nemrég megjelent interjúnkban Györe Péter chippendale mondta el többek közt a lánybúcsúkban szerzett tapasztalatait. A férfi tengerészjelmezben és rendőregyenruhában is szokott műsort tartani, de elmondása szerint a közönség kedvence a James Bond show. Ilyenkor "másodjára akkor visítanak a nők, amikor kigombolom az ingemet, harmadjára, mikor letépem a nadrágomat (Nagyon cseles ám ez a nadrág, hiszen két oldalt tépőzáras – a szerk.). Az eksztázis pedig hatalmas, mikor a tangámat is ledobom”.

9. Gondoljunk a limuzinra is!

Ezután jöhet a hajnalig tartó táncolás valamelyik, az ara által kedvelt szórakozóhelyen, ahova akár bérelt limuzinnal is érkezhetünk.

Fotó: Philip Ray
Fotó: Philip Ray

10. Ha más nem vetkőzik, szervezzünk wellnesspartit!

Akik a csendesebb mulatást kedvelik, azok kényeztessék magukat közösen egy wellness-központban. Pezsgőfürdő, szauna, masszázs, majd egy könnyű ebéd segít ellazítani a nagy nap előtt. Ha nehezen bírjuk ki mozgás nélkül, akkor napközben menjünk el együtt bobozni, paintballozni, falat mászni vagy egy kalandparkba. Az adrenalinszint miatt estére garantáltan jó formában leszünk.

Tipp: Kígyómasszázs és fenéklifting: új wellness trendek

Szerző: Bauer Zsuzsa

Oszd meg másokkal is!
Mustra