A férfiak zöme nem tartja megcsalásnak – a prostitúció

A legősibb, és a keresletet szemlélve valószínűleg örökbecsű szakma, még világnapja is van, június 2-án. Magyarországon az emblematikus Rákóczi tér helyett már inkább lakóparkokban és az interneten zajlik, és már csak a prostik egyharmada igazi utcalány. Modern hetérák és kuncsaftjaik.

Rákóczi tér után lakópark

Akadnak férfiak, akik rendszeres látogatói a prostituáltaknak, mások csak fantáziálnak róluk, és olyan is van, aki még a gondolatától is irtózik, hogy a szexért fizessen. Egy biztos: mindig is léteztek, létezni fognak, és kuncsaftjuk is mindig akad majd. A kérdés csak az, milyen keretek között működik a szexuális szolgáltatást nyújtó ipar. Az internetes fórumok szerint a fővárosban a Rákóczi tér felszámolása után a lányok nagy része kihúzódott a külső kerületekbe, sokan pedig bordélyházakban vagy magánlakásokon gyakorolják hivatásukat. Az újépítésű lakóparkokban szinte mindenhol előfordul néhány prosti. A tizenharmadik kerület egyik legnépszerűbb, nagynevű lakóparkjában is találunk néhányat, meséli egy ott lakó budapesti férfi, a 37 éves István. „Laknak itt néhányan, tudom, kik ezek a hölgyek, rendszeresen összefutok velük a liftben. Nagyon csinosak, kedvesek, délután kelnek, úgyhogy engem igazából nem zavarnak, nem csapnak hangzavart, teszik a dolgukat.” – meséli mosolyogva az otthonában dolgozó könyvelő.

A budapesti helyzet ma

A prostituáltakat a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete tömöríti Magyarországon. Az internetes fórumok szerint jelenleg Budapesten a rákospalotai Felsőkert utca, a ferencvárosi Szabadkai út, a kőbányai Gyógyszergyári út valamint a budafoki Kamaraerdei út számít türelmi zónának. Itt legálisan dolgozhatnak a prostituáltak, így ott a rendőrség sem zaklathatja őket, feltéve, hogy nagykorúak, az orvosi papírjaik rendben vannak, és csak felkínálkoznak. Ez utóbbi kitétel arra vonatkozik, hogy azok a cselekmények, amelyek a prostitúcióhoz kapcsolódnak, továbbra is büntetendőek. Ilyen például az üzletszerű kéjelgés elősegítése, a szobáztatás, a nyilvánosház, és bordélyház fenntartása is. Ezen túl a 18 éven aluliak beszervezését, a kerítést emeli ki a törvény. Sokak szerint a türelmi zónák kijelölése nem lehet megoldás, hiszen a prostituált maga is áldozat, és a törvénynek nem szabadna még ennyire sem elősegíteni e tevékenység legalizálását. Az idei adatok szerint a szexmunkások harminc százaléka dolgozik csak az utcán, a többiek hirdetések útján a lakásukban űzik az ipart.

A kuncsaftok 70%-a nős

Ha valaki prostituáltat szeretne, nincs nehéz dolga, a legegyszerűbb, ha autóba ül, persze ha tudja, hol kell az örömlányokat keresnie. A kocsi azonban általában kényelmetlen, így a legcélravezetőbb, ha az interneten hirdető lányokat választja, és szobára megy. Ott eldöntheti, épp melyik szolgáltatást veszi igénybe, hisz a skála igen széles. Választhat többfajta opció közül, ezek részleteiről a fórumokon olvashat. A legnépszerűbb, erotikus masszázst hirdető oldalak között a www.beszamolok.hu-t, a www.rosszlanyok.hu-t vagy a www.masszazsinfo.hu –t említhetjük, de a szolgáltatás internetes kínálata szinte határtalan. A férfiak nagy része állítja, hogy azért keres fel prostikat, mert azzal senkinek sem okoz fájdalmat, illetve azért, mert otthon nem kapja meg azt, amit szeretne. A statisztikák szerint a prostituáltaknál megforduló kuncsaftok több mint 70 százaléka nős férfi, aki az örömlányoknál éli ki perverzióit. Ilyenek az anális szex, a pisiszex, és a szado–mazo.

"A kiküldetésben megnézem az erotikus szolgáltatókat"

De nemcsak a perverzió hajtja a férfiakat a prostituáltakhoz. Vannak, akik csak változatosságra vágynak. A negyven éves Géza így ír szexuális kalandjairól. „A munkám miatt sokat vagyok távol. Néha 4-5 hetet egyfolytában. Egészséges ember vagyok én és a feleségem is. Nem vetjük meg a szexet. Hogy melyikünk mit csinál amíg külön vagyunk, az egyszerűen tabu, nem téma soha közöttünk. Abban biztosak vagyunk mindketten, hogy nincs egyikünknek sem állandó szeretője. Lehet, hogy a feleségemnek van alkalmi, amíg nem vagyok otthon, de azt mondom: nem várhatom el, hogy szűzen várjon otthon, amíg én a kiküldetésben megnézem az erotikus szolgáltatókat. Többször masszázst, ritkábban  prostit. És ez így van jól, az egészséges szex és a jó házasság mindennél többet ér! Inkább egy kis alkalmi félrehúzás, mint a dili, a válás a piálás vagy az anyagok.” – vélekedik a negyven éves férfi.

A prostitúció története

A prostitúció fizetség ellenében nyújtott szexuális szolgáltatás. A prostituált szó a latin „prostere” igéből származik, jelentése: kiáll, árul, árulja magát.

A papnőkre alkalmazott legkorábbi sumer nyelvű kifejezés jelentése: szent szajha. Az ókor számos kultúrájában találkozunk a szakrális, valláshoz kötődő prostitúció jelenségével. A templomi prostituáltat az általa szolgált istennő időleges megtestesülésének tekintették, aki szeretkezés közben fizetővendégét is „isteni állapotba” emelte. Babilonban minden asszony köteles volt életében legalább egyszer Istár szentélyébe vonulni, és fizetség ellenében odaadni magát valamelyik férfinak. A díjazást az oltárra helyezték, mint megszabadulásuk árát. A szép asszonyok hamar elkerültek onnan, de voltak, akik több évet is eltöltöttek a templomban, míg végre valaki hajlandó volt közeledni hozzájuk. Egyiptomban is létezett ez a kultusz, elsősorban Amon isten és Bászet istennő kultuszához kapcsolódva. Az ókori Görögországban Aphrodité korinthoszi templomában előfordult, hogy egyidejűleg ezer prostituált is tevékenykedett.

(forrás: Wikipédia)

A férfiak nem tartják megcsalásnak

A prostituáltként dolgozó nők elmesélése szerint legtöbbjüket a pénz, a jó kereseti lehetőség motiválja. A kuncsaftok között sok a vezető beosztású, jó anyagiakkal rendelkező férfi, akik a rengeteg munka mellett nem találnak komoly kapcsolatot. De a visszatérő vendégek között előfordul olyan is, aki azért jár örömlányhoz, mert otthon nem érzi magát férfinak, és egy prostituált lealázásával legyőzi a kisebbségi komplexusát. Egy pár éve a szexiparban dolgozó 36 éves kétgyermekes anya nyíltan mesél az interneten arról, hogyan keveredett a szakma közelébe. „ Elváltam, munkanélküli lettem, és egy idő után nem tudtam fenntartani az addig megszokott egzisztenciámat. Kibéreltem magamnak egy lakást, és azóta ott fogadom a kuncsaftokat. Nem könnyű munka, de el kell tartanom a gyermekeimet elvált nőként. Azt látom, hogy a férfiak zöme egy ilyen fizetős légyottot nem vesz megcsalásnak. Hiszen érzelmileg nem kötődik hozzám, egy nyers kielégülés a részéről az egész. A baj akkor kezdődik, amikor két év után is visszajár. Ez már elgondolkoztató.” – teszi hozzá.

A koncentrációs táborok bordélyai

A koncentrációs táborok rabjutalmazó bordélyházaira legtöbben szégyenük miatt nem akartak emlékezni. Heinrich Himmler 1941-ben rendelte el a koncentrációs táborokban bordélyházak felállítását, a náci vezető ugyanis úgy gondolta, hogy a férfi rabok jobban teljesítenek a munkatáborokban, ha jutalmuk szex lehet. Himmler emellett a táborok férfi lakói közötti szolidaritás megbomlasztására is alkalmasnak találta a „speciális blokkok" létrehozását. 1942-től kezdve 200–300 női fogoly került ki a ravensbrücki női táborból, akiket 10 koncentrációs táborba osztottak szét. A prostitúcióra kényszerített nők keresztények voltak, többségük "antiszociális" magatartása miatt került fogolytáborba. Bár a náci Németország hivatalosan törvénytelennek minősítette a prostitúció intézményét, az SS elit alakulatai elégedettek voltak a tábori bordélyházak üzemelésével, így elkerülhetőnek látták a homoszexualitás katonák közötti megjelenését is.

Együtt választjuk ki a lányt

A feleségek, élettársak között akadnak olyanok, akik szemet hunynak a dolog felett, és elfogadják, hogy férjük, partnerük néha félrejár. Anna húsz éve él házasságban, és tud párja kilengéseiről. „Én néha elengedem a férjem ilyesmire. Együtt választjuk ki a lányt, majd részletesen beszámol a dologról. Utána jó újra elcsábítani vagy viccelődni a dolgon. Egyetlen egy bajom van csak ezzel, hogy nem találtunk még olyan prostit, aki teljes mértékben megfelel a férjem ízlésének, és plusz pénzért megengedné, hogy nézzem, vagy hogy esetleg be is szálljak. Szerintem a mai kapcsolatok legnagyobb baja, hogy valami olyannak akarnak megfelelni, amiről azt hiszik, hogy annak kell. Ez sajnos a nőkre főként igaz. – vélekedik egy internetes fórumon a feleség.

Magyar prosti- történelem

1950-ben a kommunista kormányzat „megszüntette” a prostitúció intézményét. Bezáratta a bordélyházakat, és a lányokat átképezte. 1950-ben Magyarország aláírta a New York-i Nemzetközi Egyezményt, amelyben garantálja a prostitúció és nőkereskedelem felszámolását. Azonban a lányok szoros rendőri felügyelet alatt dolgozhattak, ha nem is hivatalosan. A 1970-es évek növekvő idegenforgalma hatására számuk egyre nőtt. A rendszerváltást követő társadalmi polarizáció, a növekvő munkanélküliség és az új, keleti drog- és fegyverpiacok terjeszkedése következtében a prostitúció robbanásszerű mértéket öltött Magyarországon. Mivel a kormányzat és a társadalom képtelen volt ezt megfékezni, felmerült a nyilvánosházak újbóli megnyitásának gondolata. A New York-i egyezmény  kikerülésére az 1980-as években „masszázsszalonok” jöttek létre. Az 1990-és években a prostitúció fő munkaterülete áttevődött a városok perifériájára, be- és kivezető útjaira, az országutakra, kamionparkolókba. Egy tanulmányból kiderül, hogy 2004-ben Budapesten már több mint ezer bordélyház üzemelt. 1999 óta Magyarországon legális a prostitúció, bizonyos feltételek mellett egyéni vállalkozói igazolvánnyal űzhetik a lányok az ipart. (forrás: Wikipédia)

A rendszeres szűrés elég védelem?

A nemi úton terjedő betegségek a swinger életformát élőkhöz hasonlóan a prostituáltakat, és kuncsaftjaikat is érintik. Bár az örömlányok általában rendszeresen járnak szűrésre, és gondoskodnak a védekezésről is, a gyakori látogatók szerint ezek sokszor elmaradnak, ezért egy –egy látogatás után még a feleségek, és a partnerek is a nemi beteg gondozóban kötnek ki. Az AIDS és a HPV vírus terjedésében is nagy szerepe van a prostituáltaknak.

Magyar lányokat foglalkoztatnak Hollandiában

Az uniós csatlakozás óta nagyon megugrott a Nyugat-Európába irányuló magyar prostitúció, a köré szerveződő bűnözéssel együtt. A tizennyolcadik életévüket alig betöltött lányokat iparszerűen viszik ki rabszolgamunkára Amszterdamba, a legtöbben Nyíregyházáról érkeznek. A magyarok kint a legolcsóbb és legkihasználhatóbb kategóriának számítanak, és arányuk a legmagasabb: 30 százalékos. Ami egy dél-amerikai vagy holland prostituáltnál 50 euróba kerül, azt a magyar lányok 30, 25 vagy akár 15 euróért megteszik.

Oszd meg másokkal is!
Mustra