Szeretem nézni, ahogy a feleségem másokkal szexel – A swingerek

Szingli nők, egyedülálló férfiak, és párok. A nálunk is egyre elterjedtebb swinger klubokban mindenféle korú, és testi adottságú ember megfordul, csak a vágy közös: a többszereplős szex. Játékszabályok és élménybeszámolók.

Vannak, akik nyíltan vállalják, hogy bizarr szexuális vágyaikat nem merik, vagy nem tudják otthon, a párjukkal kiélni. A szexuális fantázia széles skálán mozog, és sokan tartják izgatónak, ha egyszerre több, esetleg idegen emberrel bújhatnak ágyba. Ezeknek a vágyaknak a beteljesítésére jöttek létre a swinger klubok, amelyek egyre inkább terjeszkednek Magyarországon is.

Szeretik az egyedülálló nőket

A 34 éves Renáta válása után döntött úgy, hogy kielégíti kíváncsiságát, és ellátogat egy swinger klubba. „Mindig érdekelt a többszereplős szex, de a férjem nem volt hajlandó átengedni másnak. Miután elváltunk, úgy döntöttem, megnézem, milyen közelről egy ilyen klub. A barátnőm rendszeresen jár oda a kedvesével, így biztonságban éreztem magam. Szexi fehérneműt húztam, és belevetettem magam a kalandba. A hely, ahova mentünk nagyon meghitt, és hangulatos volt, és senki sem erőszakoskodott velem. Ráadásul az egyedülálló nőknek nem kell fizetniük, és még a bárban is ingyen ihattam a bemelegítő koktélt. Aztán minden úgy történt, ahogy nekem jólesett. Azóta többször is megfordultam már ott” – meséli élményeit az újságíróként dolgozó nő, akiről munkahelyén természetesen nem tudják, milyen testi örömöket részesít előnyben.

A pasiknak a legdrágább

A swinger klubok honlapjait böngészve kiderül, hogy a tulajdonosok általában megszabják, melyik napon mehetnek csak párok, és mikor várják az egyedülállókat is. A szingli hölgyeknek mindenhol ingyenes a részvétel, a párok 8000 Ft körüli összeggel számolhatnak, az egyedül érkező férfiak fizetik a legtöbbet, ők alkalmanként 12000 Ft-ot adhatnak egy swinger estéért. Léteznek olyan helyek is, ahol a melegekre és a transzexuálisokra is gondolnak, egyes klubokban pedig a kezdőknek ruhás, ismerkedős, felvilágosító estet tartanak a swinger életformáról. Az egyedülállóknak előre, telefonon kell jelezniük a részvételt, pároknak viszont nem kötelező bejelentkezni.

Senki nem kényszerítenek

Minden swinger klub komoly szabályrendszerrel működik, amelyek közül az első és legfontosabb, hogy ha valaki nemet mond, akkor azt rögtön el kell fogadni. Aki odamegy, csak azzal szexel akivel akar, kényszernek, erőszaknak ezekben a klubokban nincs helye, ahogy a féltékenység is kizárt. Itt ugyanis az a leggyakoribb felállás, hogy egy kíváncsi pár egy harmadik félt, vagy egy másik párt von be a szexuális együttlétébe, amit mások szabadon nézhetnek. Ebből alakul ki aztán a többszereplős csoport.

Gruppen és feleségcsere: már az ókorban is divat volt

A gruppenszex intézménye nem új, hisz már az ókori római orgiák alapját is ez jelentette, a mértéktelen étel és italfogyasztás mellett. A párcsere első dokumentált esete a 15. századból való. A swinger életforma a hatvanas évek szexuális forradalma nyomán alakult ki, és valószínű, hogy az ötvenes években, a hadsereg kisebb közösségeiben alakult ki. A koreai háború végére ezeknek a kisebb csoportoknak a szexuális szokásai az ide-oda áthelyezések következtében elterjedtek, a média 1957-ben kapta fel a témát, ami eleinte "wife-swapping", azaz feleségcsere néven futott. Az 1960-as években a kaliforniai Berkeley egyetemen alakult meg a Sexual Freedom League (Szexuális Szabadság Szövetsége) nevű swinger közösség. A swinger klubok a múlt század hetvenes éveiben indultak virágzásnak Amerikában. Ma közel 3000 swinger klub létezik világszerte, Magyarországon is egyre több van belőle, legtöbben az interneten hirdetik magukat.

A férjem is élvezi a látványt

Az élményeiket az interneten is nyíltan vállaló 30 éves Orsi, és párja Kornél évek óta rendszeres résztvevői az ilyen eseményeknek. „Kedvelem, ha egyszerre többen kényeztetnek. A férjem is élvezi a látványt, és ő is elfoglalja magát másokkal. Egyáltalán nem vagyunk féltékenyek egymásra, és a swinger klubon kívül nem lépünk félre. Ez csak szex, és nem kell félnünk attól, hogy a másik beleszeret valakibe” – meséli a nő, akinek először férje vetette fel a swinger klub gondolatát.

„ Kicsit kihűlt a kapcsolatunk, és ez az ötlet bejött. Szeretem nézni, ahogy a feleségem másokkal is élvezi a szexet. Barátokat is próbáltunk bevonni a dologba, de az rosszul sült el. Tapasztalatunk szerint csak idegenekkel érdemes szexuális kalandba bonyolódni, abból nem lehet probléma” – teszi hozzá a férfi.

A swinger életforma veszélyei

Bár házaspárok tucatjai járnak rendszeresen ilyen klubokba, fontos észben tartani, hogy a csoportszex nem való mindenkinek. Mielőtt bárki belevetné magát az élménybe, érdemes átgondolni, átbeszélni a másikkal, mire vállalkoznak. Enélkül ugyanis barátságok, házasságok, kapcsolatok mehetnek rá a kíváncsiságra, hiszen sokan tudják feldolgozni az élményt.

Gyakorlott párok azt javasolják, hogy az első alkalommal érdemes csak nézelődni, egymással foglalkozni, szokni a látványt és a helyet. Aztán el lehet dönteni, tovább is merészkednek, vagy megállnak ennél a pontnál. Egy swinger klubban tett alkalmi látogatás persze nem csak lelki traumát okozhat, ott ugyanis senkit sem köteleznek arra, hogy óvszert használjon. Aki pedig védekezés nélkül veti bele magát a többszereplős gyönyörbe, könnyen a bőr- és nemibeteg-gondozóban találhatja magát.

Illusztráció: John Cuneo

Címlapfotó: Anna Faltermeier

Oszd meg másokkal is!
Mustra