INTIM

Túl fiatal vagyok még a magányhoz

2010. július 25., vasárnap 11:21

A párkeresési statisztikák szerint nehezebben kelnek el a negyvenesek, ám nem a korukból adódó esélyek romlása miatt, hanem azért, mert nem mernek, vagy már nem is akarnak próbálkozni. Személyes vallomás egy egyedülálló, társra vágyó, negyven feletti nőtől.

„Már régóta gondolkodom rajta, hogy meg kellene írnom egy ilyen kis tanulmányt, hiszen sok nőtársam küzd a társkeresés és a magány problémájával, így negyvenen túl” – meséli Mária, a három gyermekét egyedül nevelő, karakán, negyvenes hölgy. Nem hajlandó feladni a társkeresést, sőt, kortársait is folyamatos kitartásra bíztatja.

Nem ilyen nevelést kaptam

Mária nem útmutatónak szánja szavait, inkább csak személyes tapasztalatait szeretné megosztani, melyek talán mások javára is válhatnak. Hiába sikeres egy nő az életben, hiába látszik úgy, hogy egyedül is elboldogul, a természet úgy kódolta őt, hogy igenis szüksége van egy társra, egy gondoskodó férfira, vagy egy olyanra, akiről gondoskodni lehet.„Immár nyolc éve élek egyedül és sokat foglalkoztam a társkeresés gondolatával. Hogyan, merre induljak el, hol keressem a társam? Szórakozni, eljárni nem igazán volt időm, hiszen három gyerek várt otthon, és tudjuk jól, egyedül bulizni nem túl szívderítő. Lehangoló látvány, ha egy nő egyedül cirkál egy szórakozóhelyen, mint valami fészkét kereső veréb. Nem ilyen nevelést kaptam. Számtalan kapcsolatot alakítottam ki nálam fiatalabb, és korban hozzám illő férfiakkal. Egy részükkel bemutatás útján, egy részükkel az interneten keresztül ismerkedtem meg.”

Tény, hogy a tévében is egyre kevesebb negyven fölötti arcot látni, pedig az érettebb korosztály képviselői régebben kizárólagosan voltak jelen - a fiatalokkal szemben. Az arány a rendszerváltozás után megfordult. A kereskedelmi tévék és rádiók fiatal arcot akarnak, mert a profiljukat is fiatalosra akarják faragni. Ami a párkeresést illeti, a statisztikák szerint nehezebben kelnek el a negyvenesek, ám főleg azért, mert nem is próbálkoznak.  A magányos negyven év fölöttiek mindössze negyede próbálta ki az internetes párkeresőoldalak valamelyikét. Pedig az online ismerkedés során növekszik a bátortalan emberek önbizalma, ezáltal sokakban csökken a magányosság érzése, már attól is, hogy rendszeres levelezésben állnak valakivel.

A korombeliek a húszévesekre hajtanak

„Tapasztalom szerint a fiatalabbak és a 30 körüliek igazán kedvesek, figyelmesek, odaadók, de egy csinos 'szolgálatkész' fiúra nem lehet egy komoly kapcsolatot építeni, hiszen ő mással is kedves és szolgálatkész” – folytatja Mária. „Olyan energiával vetik bele magukat az életbe, hogy félelmetes követni, Isten őrizz, hogy egyikbe is beleszeress véletlenül. Arra viszont hamar rá kellett jönnöm, hogy a korban hozzám illő férfiak – abban az esetben, ha jóképűek - a huszonéves lányokat hajtják. Nekik elég egy-két apróság, mozi, séta a plázában, ezért cserébe nem kérdezik meg az ágyban, miért is áll félárbocra a cerka. Utánuk következnek az egy tízessel többnek kinézők', akiket már megrágtak és kiköptek. Róluk ne is beszéljünk.”

A családi állapot bevallás kérdése

Egy családanya állandóan rohan és szervez, nincs ideje elmenni egy ismerkedős helyre, bárba, étterembe, rapid randira. Nem is kell, hiszen este ott várja a net. Csupán egy jól sikerült fénykép és pár rövid, blikkfangos bemutatkozó sor szükséges hozzá. Az internetes randi biztonságos közeget jelenthet a félénkebbeknek, mert nincs szükség személyes kapcsolatra, csak ha az illetőt teljesen „leteszteltük”. Hogy hány társkereső független valóban, és hány százalékuk él valamilyen párkapcsolatban, hosszas levelezés után is kinyomozhatatlan dolog - ez csak akkor derül ki, ha az illető elmondja.

Nem tudom otthagyni a családomat

„Sajnos rá kellett döbbennem, hogy a legszélesebb választék a nős férfiak körében található" - osztja meg tapasztalatait Mária. "Kérdésemre a válasz minden esetben ez volt: Az élet bonyolult, és el kell tartanom a családomat. A feleségemmel, évek óta nem élünk házaséletet. Elhagyni nem tudom, mert nem képes eltartani magát és a gyerekeket, de azért értsd meg, hogy nekem is szükségem van arra, hogy szeressenek. Ezt a történetet nem egyszer hallottam, olvastam, átéltem, és abban is biztos vagyok, hogy ezzel a tapasztalattal nem vagyok egyedül. Hogy is van ez hölgyeim? Ti, akik biztonságban éltek, elvesztitek ősi ösztöneiteket, nem tudtok gyerekeitekről gondoskodni? Mi, akik egyedül élünk, eltartunk egy vagy több gyermeket - jómagam hármat is - keressük a párunk? Ez valóság, vagy agyrém? ”

Amikor lebukott, mindennek lehordott a felesége előtt

Mária egy régi ismerősével bonyolódott szeretői viszonyba. "Egy három hónapig tartó csodálatos románc után - melyben folyton azt ecsetelte, milyen szép dolog a szabadság – közölte, ha lekötelezné magát mellettem, már nem is lenne olyan érdekes a számomra. Azt a szabadságot, amit a felesége mellett élvez, mellettem bizonyára elveszítené. Mikor azt mondtam, hogy ez önként vállalt rabság, csak mosolygott. Miután kiderült az affér, kígyót-békát kiabált rólam a feleségének, hogy visszanyerje családján belül elért csekélyke pozícióját és visszatérhessen kényelmes kalitkájába."

Döbbenten olvastam a levelét

"Mialatt tartott a kapcsolatunk, írtam egy-két interneten szerzett ismerősömnek, akik hasonló cipőben járnak, (évek óta, netről csalják kedves feleségüket), hogy mi a véleményük? Érdekelt, hogy mit él át ilyen helyzetben egy férfi? Egyikük válaszát kénytelen vagyok szó szerint idézni:

Drága Marcsi!

„Nehéz feladatra kérsz és nem is tudom szabad-e Nekem  a dolgaidba beleütnöm az orromat.

Valamikor régen, amikor igent mondtunk akkor vállaltunk valamit és ezt a vállalást megpecsételtük a gyerekeinkkel. Egy ilyen kapcsolat, amiben vagytok, elszakítaná Őt a gyerekeitől, meg kellene másítsa az adott szavát. Tudom, ez hülyén hangzik, hiszen nem tudom, Neked ígért-e valamit. Nyilvánvalóan szeret, hiszen Te is szereted és ezt viszonoznia kell ami természetesen nem eshet nehezére. Gondolom, adni akar és nem elvenni!! Adni Neked, de úgy, hogy közben nem vesz el senkitől semmit. Adni magából, amennyit csak tud, de nem akar fájdalmat okozni a másik oldalon. Úgy éreztem a beszélgetésünk alatt, hogy ez kevés Neked, de hidd el, a kevés is sokkal több a semminél. Próbáld meg így elfogadni a helyzetet, tudom nem egyszerű, de én mégis azt gondolom, hogy ez most segít Neked és végül is jó.

Szívből drukkolok, hogy boldog legyél és mielőbb gyógyulj meg és remélem lesz alkalmunk személyesen is elbeszélgetni egyszer egy kávé mellett az élet "nagy" dolgairól.

ölel ......."

Minden csáberőt bevetve

Mária nagy levegőt vesz, és a befejezéshez kanyarodik: „Mielőtt hirtelen felindulásból leütöttem volna a klaviatúrán az első betűt - hogy honnan jön elő egy emberből ennyi álszent képmutatás, hogy minek néz ez engem?! - elgondolkoztam. Miért bántanám meg egy durva válasszal, hiszen ő szeretettel küldte nekem ezt a pár sort, talán el is hiszi, amit írt, sőt még szurkol is, hogy valami csoda történik, és férfitársa talán kilép hazug kis álarca mögül. Vagy abban reménykedett titkon, hogy valóban találkozom vele, és akkor bevetve minden csábító erejét, ő is belerúghat abba a bizonyos labdába.

Nem kívánom tovább jellemezni sem a levélírót, sem a szeretőt. Rátok bízom az értékelést kinek-kinek savszintje szerint.”

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.07.25 14:52:31CukorFalatka

  power, tuti, hogy másképpen csinálnád!
  Nem lenne hozzá erőd, figyelmed. A gyereket nem lehet kicsapni a legelőre, mint a libát. Rengeted türelem kell hozzá. tudom, aljasul hangzik, pedig csak tény: az emberek többségének erre nincsen már energiája negyven felett. Nem is így tervezte az evolúció. Szerinte 40 évesen már mehetünk a szemétdombra, a gyerekvállalás ideális ideje a húszas évek.

 • 2010.07.25 14:52:53power32

  Delilah! Néz már szét azokon a társkereső oldalakon és meglátod, hogy milyen 40-es nők vannak fent. Na azok túlnyomó többsége biztos nem kap még egy kalandra sem jóképű 30-ast, de talán 50-est sem. A tükröt nem véletlenűl írtam már példának :-)

 • 2010.07.25 14:55:05power32

  CukorFalatka!
  Te lehet, hogy nem lennél már türelmes egy gyerekhez és lehet, hogy mehetsz is a szemétdombra, de az én energiámról nem tudsz semmit és a tűrőképességemről sem :-)
  Lehet, hogy nálad már lefőtt a kávé, de nem mindenkinél van így. Nem akartam személyeskedni és megbántani!

 • 2010.07.25 14:56:36Delilah

  A szülés mostmár nagyon kezd kitolódni, szinte 30 előtt nem is vállalnak gyereket, pláne ha tanult, dolgozó emberekről van szó, 30-35 körül jön az első (az én kollégám most szülte az elsőt 39 évesen), szerintem 40 évesen nincs elkésve semmiről. Az én apukám is 35 éves volt, mikor jöttem, aztán az sem most volt...

  "Az oroszlán is kitolná a tányér szélére " :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD ez nagyon tetszik. még nem hallottam, most meg itt vihogok ...

 • 2010.07.25 14:58:17CukorFalatka

  Delilah,
  pár éve volt egy reklámkampány is, például a metró tele volt plakátokkal, hogy nem szégyen a potenciazavar, tessék orvoshoz fordulni. Na ott olvastam először a statisztikákat, amik tényleg rémisztőek. :(

  Ami a nős pasikat illeti, el nem tudod képzelni, milyen arzenált képesek bevetni annak érdekében, hogy ne bukjanak le. Nekem eddig szerencsém volt, nem futottam bele ilyen alakba, de több ismerősömmel is megesett. Akár hónapok is eltelnek, mire kiderül végre, hogy nős a kis édes. És persze, hogy a nők nem akarnak nős pasit. Nem hülyék és nem is érzéketlenek. Természetesen felháborodnak, kibuknak, gyakran azonnal szakítanak is. De mindnek sikerül az azonnali szakítás, és gyakran a pasi olyan gátlástalan, hogy átvált a kettes számú taktikára, miszerint éppen válófélben van, csak egy kis türelem kell...

 • 2010.07.25 14:59:01CukorFalatka

  power,
  majd emlékezz szavaimra. :)

 • 2010.07.25 15:04:02Delilah

  Power, tényleg nem a nő korától függ, hogy bedől e, illetve, hogy neki mire van szüksége,hanem a lila ködtől. Engem simán levesz a lábamról a férjem apró hülyeségekkel, nem kell nagyot alakítania :DDD
  Talán pont az ellenkezője látható a változások miatt. A fiatalt meg tudod fogni azzal, hogy jó autód van, a negyvenesnek meg elég egy jó vacsora, meghitt beszélgetés, szeretetteljes légkör, nem ? A negyvenest üres dumával, jó autóval nem fogod megfogni, csak ha belül valamit fel is tudsz mutatni, amiért fel tud nézni rád... gondolom én...

 • 2010.07.25 15:11:58Delilah

  Majd este szétnézek a társkereső oldalakon, ha a férjem hazaért, megnézzük a felhozatalt...
  Én nem értem ezeket a társkeresőket egyébként. Eleve az ember évekig megy, dolgozik, szórakozik, találkozik emberekkel, és csak ritkán bukkan fel egy olyan, akivel jó a kémia, aki iszonyúan megfogja, akitől nem tud szabadulni, aki elvarázsolja, akiben megvan az a dolog, amitől döglik a légy. Ezt az embert fizikai találkozás nélkül nem fogod megtalálni. Ez olyan, mintha jönne szembe a metrónál mondjuk 200 ember, és azt mondod, hogy most megnézed a 6.-at, a 35-et, a 48.-at, és a 72-et. Én már most borítékolom, hogy olyan közömbös lesz, mint az állat. De mivel társat keresek, ezért elmegyek vele vacsizni, hátha mégis mond valami jó poént ?

 • 2010.07.25 15:13:59power32

  Delilah!
  Részben igazad van, mert sok olyan nő van, akit csak a külső dolgok érdekelnek, kocsi, pénz, stb. De! De sok olyan 30-as csaj is van, akit az eszed és a belsőd jobban érdekel. Ellenben ez a 40-es nőket kevésbé érdekli. Ha nincs kocsid, házad 40 felett, akkor senki vagy. Arra egyik sem gondol, hogy esetleg egy addigi élet munkája ment a "levesbe" a volt asszonyhoz. Mert lássuk be, hogy a magyar bíróság elég anyaközpontú. Fel sem merül egyik bíróban sem, hogy egy férfi alkalmas lehet egy gyerek felnevelésére, csak abban az esetben, ha az anya beszámíthatatlan. Hány olyan férfit mutassak, akit kisemmiztek? És hány ilyen nő lehet ezeken a társkeresőkön, akik épen egy férfit tettek tacsra?

 • 2010.07.25 15:17:43garcia

  ööööö.... a Stohlbuci autójában mit is találtak?

  ööö vi@gra?
  öö.. 40-es férfi?
  ööÖ a fiatal táncos macákhoz is kell??

  hát igen ebben a korban már nem megy heti 5szor..
  és kell a stimuláció :)))

  Cukorfalatnál a pont!
  Delilah kicsit naiv..-nem negativ értelemben- fogalma nincs a nős pasasok milyen sunyitásra, kavarásra képesek.
  Szerencséjére :)

 • 2010.07.25 15:18:05jkf

  A "Nem tudom otthagyni a családom" részhez....
  Elhiszed, hogy évek óta nem élnek házaséletet?
  Elhiszed, hogy a feleség nem képes egyedül eltartani a gyerekeket? Szerintem szerencsétlen feleség abban a hitben él, hogy a "kedves férjnek" csak ő van, mint nő az életében, szereti őt, s a gyermekeit.
  Hidd el az ilyenek sosem fognak elválni, csak vadászni, s szórakozni, becsapva a családot s Téged is.
  Utálom a pasikat :(

 • 2010.07.25 15:19:04Delilah

  Cukorfalat, van gyermeked ? Nekem a gyermekek számának növekedésével egyre több a türelmem. Az elsőnél még egy csomó dolgot nem értettem, és egyre jobban megy. Szerintem egy huszas nőnek nem is szabadna szülni, hiszen még fiatal, és még nem tudja annyira értékelni a gyermeket, mint egy 30-40 éves. Szerintem nincs ott gond a türelemmel, megértéssel. Aki pedig gyereket akar, az szán rá energiát, valamint a gyerekek is alakítják az embert. Az a kollégám, aki most szült 39 évesen, egy iszonyú klassz csaj, akit otthagyott 10 év után a pasija, mikor gyermeket akart. Egy csomó ideig nézelődött társkeresőkön, de nem talált senkit, aztán egyszercsak egy összejövetelen összejött a mostani férjével, vele kb egyidős, negyven egynéhány lehet, iszonyú értelmes, aranyos, jó fej, egyedülálló volt, mostmár ugye házas, és olyan fantasztikusan, szeretettel nevelik a csemetét, hogy az példás.

 • 2010.07.25 15:27:26CukorFalatka

  ó, a franca, elnyelte a kommentemet. :(

 • 2010.07.25 15:35:18Mariana

  Kissé eltértünk, de ettől az írástól (Máriáé) nem nehéz. A lényeg, ma már nem hiszem, hogy idős egy 40 éves nő gyereket vállalni, még ha a menopauza a gyerek kiskorában jelentkezik akkor sem.
  Régen 55 éves korig kellett dolgozni, manapság már 65 . Épp ez a 10 év amivel a gyerekvállalás is kitolódik. Az átlagéletkor is hosszabbodik.
  CukorFalatka bár harcos jellem vagy, de az olyan megállapításaid, hogy 40 évesen nem lehet gyereket vállalni , erősen tévesek. Szerintem tizenévesen nem lehet.

 • 2010.07.25 15:36:49CukorFalatka

  Delilah, van hát. :)
  Tudod, alapvetően egyet értek veled.
  Ne feledjük azonban, hogy nem RÓLAD vagy RÓLAM beszélünk, hanem az ÁTLAG emberről. Tudod, arról, aki legvalószínűbben szakmunkás (50%), esetleg középfokú végzettségű (25%), Egy/másfél szobás lakásban él, mely gyakran albérlet vagy a szüleié, a keresete nettó 80 ezer körüli, évente átlagosan 0,5 könyvet olvas el, és nem tudná megmondani, ki az az Émile Zola, Carl Gustav Jung, Osiris, viszont otthon van a Barátok közt-ben, és a Való Világban.
  Az a helyzet, hogy ő az átlagember.
  Így is tartod a véleményed?

 • 2010.07.25 15:41:08CukorFalatka

  Mariana, talán túl sarkosan fogalmazok, valóban. Nem is azt mondom, hogy SENKINEK nem való a gyerekvállalása 40 felett. Azt mondom, hogy ÁLTALÁBAN már nem okos dolog. A nagy számok törvényéről beszélek. ÉN speciel tudom, hogy ha szembe jönne egy alkalmas apajelölt, gondolkodás nélkül bevállalnám. Na jó, gondolkodással. :)
  De a többségnek nem kéne. És egyébként ennek a bizonyos többségnek általában van is annyi esze, hogy ezt érzi, tudja.

  És azzal meg tökéletesen egyet értek, hogy tizenévesen végzetes ostobaság. :)
  Nem csak a saját, de a gyerek életét is jó eséllyel teszi tönkre.

 • 2010.07.25 15:46:20fuggetlenallamok

  azért egészítsük ki a sztorit a szintén tényszerű helyzetekkel. kevés az a 40-es nő (és pasi is) aki oly jól karbantartja magát, hogy versenyképes maradjon. lelkileg-testileg,.. mindenhogy. pár hete láttam egy anyukát 2 kislányával játszva sétálva Pesten a Deák tér környékén. egy ismerősömmel voltam és meg is jegyeztük, hogy nem lehet magyar. korban indokolt küllemű, 20 éves tini feszességet hazudni nem akaró anyuka volt. én, férfi szemmel azt mondtam, hogy minden 35-50 éves férfi álma az ilyen nő. vidám, önfeledt anyuka. megszépülve. hogy boldogsága mögött áll férfi, vagy sem? ki tudja? de azt gondolom, hogy ha minden nő, aki gyermekes, de egyedülálló ilyen vidáman és többnek látszódni nem akaróan tudna élni és mutatkozni, ha merné fogadni azt, amit férfiak (jól szituáltak, ápoltak és kellemesnek tűnőek) sugallnak, akkor kicsivel könnyebb lehetne nekik. alig tudnák magukról lerázni a 30-as önbizalom adó kalandorokat, és a korban hozzájuk méltó, felvállalható, komoly szándékúakat. valljuk be, hogy a 30-35 közötti férfiak között csekély a remény. de használni őket? na azt viszont szinte kötelező. lenne. csak háát.. ég tudja. lehet, hogy kirakat világban a jó boltnak is cégér kellene? - bizalom ön és kölcsönös sincs sajnos megteremtetve.

 • 2010.07.25 15:47:22Delilah

  Power, ha a csaj értelmes, akkor fontos neki a belső az értékeid, érzelmeid, hozzá való kötődésed. Pontosabban, ha ilyen a "beállítottsága". Egy harmincas az már majdnem negyvenes, azt nem találom fiatalnak (én is csak most lettem negyvenes) Én minden korban azt találom normálisnak, ha fontosak az emberi értékek, a másik tisztelete, becsülete, és a szeretet.
  Valószínűleg, aki fiatalon felületes valami oknál fogva, az később is az marad(hat). Vannak olyan csajok, akiknek CSAK és kizárólag gazdag, befolyásos pasijai vannak (ismerek ilyent, amúgy tündéri csaj), de nem hiszem, hogy ő érzelmi alapon döntene, vagy lehet, hogy a szegény gyerekkor miatt a tudatalattija ebbe az irányba vezérli. Én huszas éveimben is a herceget vártam fehér paripán, és sajnálattal látom, hogy az elvárásaim nem komolyodtak, továbbra is hiszek a hercegben. A hercegem el is jött a paripát közösen vettük meg.
  Én valahogy úgy gondolom, hogy aki amit akar, azt megkapja. Ha nagyon akarsz valamit meg fogod kapni, csak úgy kell élni, gondolkodni, hogy az majd idejében bejöhessen az életedbe. Nem kell görcsösnek lenni sem. Más embereken való átgázolás viszont semmi jóra nem vezet, és szerintem úgy sem a boldogságot nem lehet megtalálni, sem a nyugodt életet... Csak erre az apróságra még sokan nem jöttek rá.

 • 2010.07.25 15:53:04házisárkány

  Én bizony kipróbáltam a netes társkeresést, rapid randit pár évvel ezelőtt, mert 35 évesen egyedül maradtam. Na, regényt írhatnék a pasikból! :-) Gondolom, ők is belőlünk... :-) A lényeg, hogy végül teljesen más módon találkoztam egy férfival, akit azóta is (több mint 4 éve) imádok. Szerintem azzal, hogy nyitottam, próbálkoztam a neten és társkeresőknél igen aktívan, jeleztem az Univerzumnak, hogy küldhetik az IGAZI-t, és meg is kaptam. :-)

  De az tény, hogy nagyon nehéz társat találni. Különösen, ha nem csupán hk-t keresel (egy barátnőmmel így neveztük el a hormonkarbantartás céljára rendszeresített pasikat), hanem valódi társat. Olyat, akivel lehet beszélgetni és nagyokat hallgatni, akivel lehet kirándulni és pihenni, akivel ugyanazt a filmet akarjátok megnézni, de az sem baj, ha éppen nincs semmi a moziban, tévében, akivel hatalmasakat lehet nevetni, aki segít takarítani, néha "csak úgy" hoz egy csokor virágot, és akivel - cseppet sem mellesleg - a szex is élvezetes.

 • 2010.07.25 16:38:20richard68

  Én is 40 voltam amikor elváltam. Először a korban hozzám illő nőkkel próbálkoztam pár évig, mit mondjak, tragikus volt a tapasztalat. Aki ebben a korban még hajadon, annak feltehetőleg megvan az oka. Aki elvált, annak is. Ha nem is az ő hibájából(biztos?)akkor meg sérült lelkű, frusztrált, gyanakvó. Többnyire okkal. Volt olyan, akivel nagyon el tudtam volna képzelni a további életem, de azok meg boldog házasságban éltek. Amit nem szívesen borítottam volna fel, pedig igény lett volna rá.
  Mi lett a vége? Tőlem 20 évvel fiatalabb a mostani párom. Azért mert Ő nem kapta fel gyanakodva a fejét, amikor elsütöttem azt a régi poént társaságban, hogy"pénz számolva...", hanem jót nevetett rajta. Amikor meglátta a sörösüvegeket a hűtőben nem szaladt haza, hogy "no megint egy alkoholista", hanem megnézte milyen sört szeretek, és rájött, hogy mind alkoholmentes. És így tovább. És több mint 10 éve élünk együtt két csodálatos gyermek szüleiként.( Ennyit a zászlóról is úgy mellesleg.)
  Szerintem a probléma az, hogy 40 felett senki se tud olyan nyitottan kapcsolatot teremteni(függetlenül attól házas volt-e már vagy sem)mint fiatalabb korban. Ezt az állapotot kéne valamennyire rekonstruálni. Persze a 3 gyerek nem segítő tényező, de nem is leküzdhetetlen akadály.

 • 2010.07.25 16:49:37csendesbob

  fénykép fotosop mint Mária maga
  ezért kár volt bekapcsolni a számítógépet

 • 2010.07.25 17:00:04hha96

  Mission impossible.
  Miért is? Mert 32-35 felett egyedülálló férfi:
  1. meleg
  2. elvált (esetleg gyerekekkel, ez a jobbik eset)
  3. defektes
  4. 1 az ezerből és normálisnak nevezhető.

  Nos a 2est kivéve hogy fog 3 gyerek neveléséhez viszonyulni? Azt se tudja hogy kell. Még nagy vonalakban sem. De lehet a 2es sem, azért vált mert mert elege lett a gyereknevelésből. Szóval lehet keresgélni.
  A szex meg romantika meg ilyenek másodlagosak.

 • 2010.07.25 17:29:56hipo

  Kell a cerka, kell a társ az élethez meg a költségeihez = ezért aki bírja, marja.
  A többi festék.

 • 2010.07.25 17:48:52Gyikarc

  Nem ertem mi ez a felhaborodas. A ffiakba genetikailag bele van kodolva a parosodas. Valahol az allatvilagbol korcsosultunk emberre. Az allatvilagban hany monogam egyed van a gerleken kivul vajon? 10nel tobb tuti nincs.

  Szerintem, ha a no alapbol tisztaban van ezzel a tennyel, akkor nem fogjak meglepetesek erni. 35 evem alatt ahany ffi-t ismertem mindegyik felrelepett legalabb 1x, a kulonbseg csak az volt, hogy otthon kiderult -e vagy sem.

  A 40 eves kori felarbochoz meg csak annyit tennek hozza tanacsnak, hogy el kell menni sportolni, kardio jellegu mozgast vegezni, pl rendszeresen futni. Ha a keringes rendben van ugyanis, akkor az arboccal sincs gond. Ez is ennyire egyszeru.

  Mindenki mindent tulbonyolit.

  A postironek meg sajnos hozza kell szoknia a gondolathoz, hogy 40eves korra az osszes normalis ffi elkel. Tehat vagy masodhegedus marad vagy lejjebb kell adni az igenyeket.

  Sajnalom, ha sokaknak faj az igazsag.

 • 2010.07.25 18:35:06Martin74

  "...Utánuk következnek az egy tízessel többnek kinézők', akiket már megrágtak és kiköptek"

  Elég undoritó megfogalmazás részedről.
  Nem találsz kapcsolatot?Vajon miért?
  Jól nézel ki?Ha igen,nem lehet probléma találni valakit,ha meg nem,akkor te is a fentebb emlitett kasztba tartozol és igy a kutyának sem kellesz.

 • 2010.07.25 18:36:19Izsó66

  hha96:
  Én sajnos 2-es típus vagyok, és abból is a rosszabbik, a te besorolásod szerint. Éreztem én, velem lehet a baj, hogy nem gyártottam felelőtlenül gyerekeket, mert nem szerettem volna egyedül nevelni, vagy otthagyni másnak, nevelni. Így nem rontottam a volt párom esélyét egy új kapcsolat kialakátása esetére. De remélem, tévedek, és van, aki még így látja.
  Az más kérdés, hogy így 40 felett tényleg nagyon gyanakvóak a hölgyek a társkereső lapokon, vagy nem társat keresnek, a klasszikus értelemben véve. 10-ből jó ha egy válaszol egy megkeresésre, így aztán egymás legfelületesebb megismeréséig sem juthatunk el. Tehát bemutatkozó "címsorok", illetve 1-2 fénykép alapján döntenek. Ez több hónapi tapasztalatom, de örülnék, ha megcáfolnának a jövőben. Ja, és mi az a "félárbócos" marhaság? :-))

 • 2010.07.25 18:42:24Delilah

  Az elváltak miért gázak ? Csak azért válhatnak el, mert defektesek ? Nem lehet,hogy túl korán nősültek, elrontották, és már nem bírták együtt a másikkal ? Lehet, hogy már rájött a házasság buktatóira, és másodjára már okosabban, nagyobb toleranciával fogja kezelni a helyzetet ??
  Ha negyven évig nem ment férjhez, az miért defektes. Lehet,hogy nem talált olyant, vagy akit talált, az nem a nősülős típus ?

 • 2010.07.25 19:17:05Zsit (nyau és rémizé)

  Azért lássuk be, hogy nagyon nagy hátrány a gyerek léte. Egyet még csak-csak elfogadna a leendő hím, de többet?
  Lehetsz te akármilyen fasza nő, ha alom jár veled, semmi vagy, max szeretőnek akarnak hasznosítani.

 • 2010.07.25 19:32:50magyar bucó

  Igen. Annak idején én is max. egy gyermekkel kerestem, mert közöset is akartam és nem akartam helyből nagycsaládos lenni.

 • 2010.07.25 19:39:54Izsó66

  Egy gyerek könnyen bevállalható, ha közösről még lehet szó. De sajna sok hölgy az egy mellé már nem szeretne másikat, akár bizonytalanságból, akár kényelemből.

 • 2010.07.25 19:40:25Ferdeszemüveg

  szerintem pedig inkább azért egyre nehezebb ismerkedni,ahogy telik az idő, mert az egyre több csalódás után egyre kevésbé nyitott az ember és egyre több a félelme, amin sokat segít az erősödő külső nyomás is. mert ugye akinek nincs párja, "azzal biztos van valami". sok körülöttem lévő kapcsolatban nem élnék, miközben én szerencsés vagyok, mert jópár harmonikus kapcsolatot van a baráti körömben és ez erőt ad - egyben kritikusabbá is tesz, nem érem be egy nemtörődöm pasival, miközben látom, milyen jó is lehet, ha az embernek tényleg van társa. de azt is látom, hogy megdolgoznak érte és nem gondolom, hogy ez izzadtságszagú munka.
  persze én még csak 31 vagyok és nem negyven, és nem tudhatom, mi lesz a barátaim mostani jó házasságával 10 év múlva. Az ő férjeikről pl. nem tudom elképzelni, hogy félremennek és hazudoznak, de sok ilyennel találkoztam én is, bár azt nem értem, hogyan tudja valaki hónapokig titkolni, hogy nős?! azért ilyen korban már felpörögnek az események, harmincon túl már nem randizik-mozizik három évig az ember.

 • 2010.07.25 19:40:55Ferdeszemüveg

  de szerencsére olyanokkal is találkozom, akiken bár látom, hogy megtetszettem neki, de az elején szóba kerül a család és innentől már csak baráti a beszélgetés, véletlenül sem flörtölős.
  nekem inkább olyan problémám volt, hogy a pasik nem merik őszintén kimondani az érzéseiket, pedig nincs gond azzal, ha rájön, mégsem engem keres, én is többször döntöttem már úgy pasikról, hogy nem vele képzelem el, de ezt meg is mondtam rögtön, amint ezt éreztem, nem vártam meg és nem viselkedtem úgy, hogy magától jöjjön rá, így közben nem raboltuk egymás idejét.
  szórakozóhelyen én sem nagyon ismerkedek, mert annak ellenére nem vagyok versenyképes a húsz évesekkel, hogy egyébként meg viszonylag gyakran ismerkedek és sok bókot kapok. de tény, hogy én már nem azért beszélgetek egy pasival, hogy kifizesse az italomat, és nem azért nem beszélgetek vele, mert ezt esetleg nem teszi meg. Ráadásul sosem szórakoztatott a pasik bolondítása és nem akarok mindenáron magamra rántani valami hímet – egyébként is akkor a legjobb a szex, ha mér ismered is a másikat.
  A félárbocról annyit, hogy lehetséges, és bele is fér, mert ezek kezelhető dolgok, ahogy nőként sem megy mindig jól… csakhogy ehhez térs kell, aki előtt meg tudunk nyílni.

 • 2010.07.25 19:50:46Ferdeszemüveg

  Power, neked annyit, hogy nem tudom miért gondolod, hogy a nő negyvenévesen öreg szülni… egy negyvenes pasi szervezetét és pont ugyanannyi évnyi méreg terheli ennyi idő után, mint tudjuk a spermának és az abban hordozott infóknak is van némi köze a leendő gyerekhez.

 • 2010.07.25 20:03:26Zsit (nyau és rémizé)

  @Izsó66
  pedig van, aki vállalna közöset is
  De akkor meg előállna a nagycsalád, amit meg @magyar bucó is említett és ez esetleg még vállalhatatlanabb eset
  Mindenképpen szomorú dolog

 • 2010.07.25 20:16:53Izsó66

  Én sajna mindig úgy kaptam meg, hogy "inkább lenne már egy sajátod". De mint írtam, mostanság idáig már el sem jutok....

 • 2010.07.25 22:12:26Delilah

  Ne aggódj Izsó, ha már elvált vagy, akkor az a jobbik eset, ha nincs gyermeked. Mert amikor megtalálod azt a nőt, akivel szeretnéd leélni az életed, akkor nem köt vissza egy gyerek a régi nőhöz, mert azért akárki akármit is mond, más az amikor egy család vagytok, meg más az, amikor mindenki innen-onnan hoz egy gyereket. Azért az csak nem ugyanaz, mint a közös saját. És ha negyvenes vagy, az tök jó, mert nagyon sok 30-40 éves magányos nő van, jófejek, előbb -utóbb csak belebotlasz abba, akit kerestél. Nekem is van egy barátnőm, nagyon aranyos, okos, kedves, de valahogy nem tud összejönni az igazival, állandóan csak ingyenélőkre akad, akik beköltöznek a kecójába, dolgozni annyira nincs kedvük és még bunkók is. Ő pedig már nagyon szeretne így 35 körül gyereket, csak még nincs meg, hogy kinek... Egy új kapcsolatban az a jobb, ha nincs még gyereked. vagy ha van, minél kevesebb. ha valakinek három van, az nem fog olyant találni, aki úgy tudja szeretni az egyre nagyobb gyerekeket, mintha a sajátjuk lenne szerintem. vagy korrektul. De ezt mondjuk nem tudom, ezt az tudná megmondani, aki nevel nem sajátot, hogy milyen a kapcsolat.

 • 2010.07.25 22:30:49Delilah

  Megnéztem egy társkeresőn 38-45 éves korig a társkereső nőket. Hát, a helyzet gyalázatos. Eddig egy jó csajt találtam, a többi kb. mintha az anyám korosztálya lenne, öreg, dagadt, ráncos, igénytelen.....
  Megyek, megnézem a pasikat is....

 • 2010.07.25 22:53:57Delilah

  A pasikat is csemegéztem egy kicsit. Talán pár fokkal jobb a felhozatal, mint nőből. Nőből alig találtam olyant, akiről nem az anyám jutott volna eszembe, nagyon durva. A pasik azért jóval jobbak. Na, azért ott is volt egy két nem gyenge a korosztályomból...
  CSak remélni lehet, hogy zsák a foltját. Még mindig úgy gondolom, hogy nem fénykép alapján, hanem életben lehet megtalálni azt, aki bejön valakinek... Itt egy rosszul sikerült kép esetleg, nem látom a mozdulatot, a stílust, a beszédet. Ez itt esetleg az első ránézésre kategória, ami mondjuk 18 éves korig működött az iskolai bálon, utána már nem annyira a kinézetet keresi az ember lánya, inkább azt a stílusu, személyiségű embert (én konkrétan a jó dumától és humorérzéktől döglöm... az pedig nem jön át képeken.. )

 • 2010.07.26 01:53:24CukorFalatka

  Delilah,
  a fénykép nem minden. Sőt. Általában semmi.
  Nekem pl nem hiszem, hogy különleges elvárásaim lennének, s pont a külsőnek elég kevés szerepe van benne. Csak annyit várok el, hogy legyen magasabb nálam, nem gebe, nem dagi, nem szőrmók, nem ragyás. Legyen foga, legalább a mosolygáshoz. Ezt még megugorja kb 80%-uk. De innentől jön a nehézség. Ugyanis elvárok némi intelligenciát, némi kommunikációs képességet, a magyar nyelv ismeretét, érdeklődést és jóindulatot a világ és az emberek iránt, bizonyos szociális skilleket (nevezzük gyerekszobának), személyes higiéniát, továbbá azt, hogy ne nekem kelljen eltartanom, és hogy ne az anyját keresse bennem.
  Szerinted ez sok?
  Én nem hiszem.
  Cserébe persze én sem vagyok egy matyóhímzés, hacsak valaki nem direkt bukik a nagydarab nőkre, viszont a fejem és a szívem a helyén.
  Ez szerinted kevés?
  Nem hiszem.
  De nyilván könnyű elintézni egy "na, a hülye dagadt liba, hogy néz már ki, mit akar ez" szöveggel. Az IQ-mat meg az EQ-mat pedig megvarrhatom gatyának. :)
  Hát ilyen buta helyzet ez.

 • 2010.07.26 10:52:01Delilah

  Teljesen igazad van Cukorfalat, én is úgy gondoltam, hogy a kinézet az nem számít, pláne férfiak esetében, sokkal inkább az általad felsorolt dolgok fontosak, nálam is egyébként, akkor ez az írásomon nem jött keresztül ezek szerint. Pont ezért nem működik az internetes társkeresés, illetve nem olyan hatékony, mint a személyes életben. A nők kinézetével kapcsolatban azonban én úgy látom, hogy nagyobb az igény irányában, mint a férfiak jóképűsége irányába. Én sem vagyok matyó hímzés, egy egyszerű átlagnő vagyok, a párom a humorérzékembe és a vagányságomba szeretett bele, és ő szégyenletesebben sokkal jobban néz ki, mint én, de szerinte ez hülyeség. A test karbantartását azonban fontosabbnak gondolom, mint az arc kinézetét. Én is szültem hármat, én is szedtem fel nem kevés kilót, és keményen meg kellett küzdenem, hogy lemenjenek a felesleges kilók, és visszatérhessek a vékonyabb kategóriába. A férjem szerint úgy szeret, ahogy kinézek, miért problémázok hülyeségekkel, de én nem hiszem el neki, hogy teljesen mindegy, hogy 65 kiló vagyok vagy 85 kiló, mert azért látom a szeme csillogásán az elismerést, amikor lefogytam. Természetesen teljesen rendben vannak az elvárásaid, és tényleg az a legfontosabb, hogy a fejed és szíved a helyén legyen, de azért egy ici-pici nyom az is a latba, hogy hogy néz ki valaki testileg... Erről persze a férfiak tudnak nyilatkozni. Igazából talán az elején fontos, de ha már ismered a másikat, és úgy jössz össze vele, mert megszeret, talán nem is fontos.

 • 2010.07.26 11:12:50hulla hopp

  1. Miért lépne ki egy férfi egy rossz házasságból, ha az új kapcsolata ilyen szintű, hogy az számonkéri a "cerkát", ha az "fél árbócon" van. Ha a partneremmel ilyen történne, ez lenne a legutolsó, amit tennék, hogy számonkérem... Rossz házasságot ugyanolyon nyomasztó kapcsolatra minek cserélné le a férfi, akinek egy kis esze van?
  2. A negyvenes férfiak még igenis mind aktívak, sőt, az ötvenesek is! Hajrá fiúk!
  3. Az egész levél arról szól, hogy a nő őrjöng, mert a feleség jobban manipulálja a saját férjét, mint ő. Alulmaradt a játszmában, nem erre számított, és ezt nem bírja benyelni. Az, hogy a manipuláció helyes-e vagy nem az külön téma. De a feleség miért ne küzdene a házasságáért úgy, ahogy tud, vagy ami maradt neki. Hogy milyen okból teszi, az az ő dolguk és a szeretőnek erről nem lehet tiszta képe. Ez van.

 • 2010.07.26 13:00:06@rni

  Nem tudom az előző irományom meg fog e jelenni, de a lényeg, hogy TI nők hízlaltok papucsos, NDK-s disznót. Ez szerintem evidens. Már ha azt az előítéletet vesszük ami statisztikailag és az állatvilágból vett mintákból kinyerhető, hogy minden férfi a farkával gondolkodik!!!
  Azaz gondolkodna! De valahogy nyoma veszik a dolognak nagyon korán!!! Nem kell 40-ig menni! Félre kell tenni a férfiúi büszkeséget. Sokkal előbb "kiirtódik" ez. A klasszikus férfi mára egy ősember. A metro-szexuális, meg az emo a követendő. A púderes beszéd, nem az őszinteség. (az túl nyers mára)
  Miféle férfiak lesznek így???
  Röhögni meg azért röhöghetek, mert nem állok be a sorba, nem tűröm el a nem-et és bár nincs családom, talán nem is lesz soha, de ilyen áron nem is kell! Nem leszek háziállat, vagy eszköz, ami zömmel csak porosodik. Nő mindig lesz több, mint férfi. Tapasztalatból meg elmondhatom, hogy 38 felett elkezdtek gondolkodni és látni. Ez nem IQ függő! Én sok jó 40-est látok. Akik küzdenek a nőiességükért.
  Ha már a statisztikával jöttök, akkor pedig el lehet mondani, hogy mivel korán halunk férfiak, ezért marad is így a dolog és fordul a kocka! Mi döntünk, hogy melyik nővel "játszunk".

 • 2010.07.26 14:19:01Izsó66

  @rni:
  "Mi döntünk, hogy melyik nővel "játszunk"."
  Hát, én ezt másként tudom, szerintem:
  Soha nem a fiúk csajoznak, hanem a nők fiúznak, de mindezt úgy teszik, hogy elhitessék a fiúkkal, hogy ők csajoztak!
  Ellenvélemény?:-)))

 • 2010.07.26 14:57:20@rni

  Ez így is van Zsóka! Természetes! Nem is írtam azt, hogy másként van.
  Fiatalon hülyíthettek, etethettek és dönthettek és közben hihettek bármit. De más a helyzet akkor mikor egy bizonyos kor felett azt látod, hogy férfi már alig van, aki van, az valamivel kínlódik (erre azt szokás rávágni azonnal: mindenki küzd valamivel! De ez csak egy ócska duma), egyáltalán nem jut egyedbe róla az a szó: férfi és azt veszed észre, hogy nagyon sok a szóló nő és jól néznek ki. Vagy éppen családja van és nem fog belőle kilépni.
  Menj el egy szórakozóhelyre! Nem viccelek! Dögös negyvenesek tipródnak, miközben a 45-ös formásabb és még férfiak 30-asokkal villognak.
  Ti döntetek? Szerintem ti akkor döntöttetek, mikor elhitettétek a férfiakkal, hogy egy nőnek ára van és értéke! Egy tehetősebb középkorú pedig fel is fogja ezt.
  Persze kivétel van és egy tehetős 40-es is kap friss húst. Csak végső soron nem ez kell nektek! (na persze, ez sem igaz így! ;-) ) És ettől még nem biztos, hogy úgy érzed magad, hogy te választottál.
  Vagy nagyot tévedek?

 • 2010.07.26 15:19:03Izsó66

  Egy picit pontosítsunk, vagy én olvasok rosszul:
  Izsó - férfi
  Zsóka - nő
  Legalábbis én ebben a tudatban voltam eddig. :-))))
  A többi stimmel.

 • 2010.07.26 15:36:20@rni

  Valóban! Rákerestem! De nem vagyok képben a héber keresztnevek becézett formájával.
  A tudatod, a tied! Tiszteletben tartom! :):):)

 • 2010.07.26 16:45:40CukorFalatka

  Valami baj lehet velem, mert @rni 2010.07.26 14:57:20 kommentjéből nem tudtam kihámozni, hogy tulajdonképpen mi a mondanivalója.

 • 2010.07.28 00:42:23Delilah

  Én tegnap írtam egy hosszú kommentet, de elveszett... @rni mondatán akadtam fenn, miszerint nem áll be a sorba, nem fogadja e a nem-et, illetve nem lesz háziállat.
  A nem fogadja el a nemet, az azt jelenti, hogy csak az van, amit ő akar, mert ha nem akkor ??? Magyarul a nő veszítsen el minden identitást... Akinek ilyen nő kell, annak hajrá ! A nem lesz háziállat és nem áll be a sorba, jelentem, környezetemben, ismerőseim között egy rakás házasság megy tönkre, mert a férfiember úgy dönt, hogy nem áll be a sorba, nem lesz háziállat, ezért vesznek lakást, autót, szülnek x gyereket, a nő dolgozik, háztartást vezet napi több órában, foglalkozik a gyerekekkel, mindent csinál, a pasi meg iszonyú nagy pofával mondja, hogy ő tökös gyerek, nem lesz háziállat, és végignézi, ahogy a nő mindent megcsinál helyette is, kb. napi dupla annyi órát dolgozik összesen mint ő, a lényeg, hogy neki ne kelljen semmit csinálnia. Hiszen otthon is ezt látta anyutól, anyu sem nevelte másra ezt a generációt, csak hogy dögölj le kisfiam, én kimosok-főzök-vasalok rád... Namármost, erről a tényről ezekkel a pasikkal még csak vitatkozni sem lehet, mert nem tudják, miről van szó, hiszen még sosem csinálták.... Két komolyabb kapcsolatom ment így tönkre még az elején, fószer beköltözött a lakásomba, feltette a lábát, és én meg mindent megcsináltam, neki meg mondani kellett, hogy mit csináljon, mert semmit nem vett észre... olyan szinten ábrándultam ki a tökös gyerekekből, hogy baromi hamar ajtómon kívül találták magukat. Na, szóval nálam ez a hányinger kategória, és sem becsülni sem felnézni nem tudok az ilyen töketlen gyerekekre... a sok házasság, amit látok tönkremenni, és ezek a pasik azt sem tudják miről is van szó....

 • 2010.07.28 17:16:06zanzibar

  Én úgy látom a helyzetet, hogy a 40-es női korosztály igencsak fitt, ad magára, 10 évet símán letagadhat, na de a férfiak... (tisztelet a kivételnek). Namármost: ha egy férfi bunkó, borzalmasan néz ki, de kőgazdag, kerít magának barátnőt a húspiacon, akivel boldogan parádézik. Nemrég voltam nyaralni, láttam ilyet eleget. Muris, ha nőként egyedül utazol. A "boldog" családanyák / bérbarátnők irigyelnek, hogy apu nélkül vagy úton (elmondják), de apu társaságában verdesik a pilláikat, és méltatlankodnak a helyzeten. Apu szintén méltatlankodik, de azért nyalogatja a szája szélét, ha összefutottok a szállodában. Egy férfiismerősöm meg is mondta nekem, hogy olyan nővel ő nem is tudna kezdeni, aki egy ilyen egyedüli nyaralásba csak úgy belevág, ráadásul maga is finaszírozza. Ez van.

 • 2010.07.28 18:14:33mezz4nine

  Nos erről lehet vitatkozni az embereknek az életük végéig vagy akár tovább is. Lehet ócsárolni lenézni a másik nemet. De talán saját magunkba vagy a mi oldalunkon is körül kellene nézni. Nekem ugyan nincs sok tapasztalatom a kapcsolatokban, de ami így az írások alapján átjön és az ismerőseimtől szerzett dolgok alapján én már odáig süllyedtem hogy már nem merek megnézni magamnak egy csinos nőt mert egyfolytában ezek a gondolatok keringenek a fejemben úristen férfi vagyok és a férfiak mind szemetek. Talán néha nem csak a negatív oldalról kéne szemlélni a dolgokat. Tudom Magyarországon élünk ahol negatívnak lenni standard, de ettől kéne már kicsit elszakadni. Nem a másik hibáit keresni hanem a benne rejlő értékeket.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta