INTIM RÖVIDHÍR

Szexuális felvilágosítás a strandon

2010. június 16., szerda 16:15

A nyári időszakban is folytatódik a kiskorúak szexuális felvilágosítása érdekében zajló A-HA! program, az aktivisták fesztiválokon és strandokon dolgoznak.

Véget ért az, a hetekig tartó országos prevenciós tevékenység, amelynek során az A-HA! Program aktivistái országszerte általános iskolában osztogattak Kamaszútravaló diákcsomagot, ami egyfajta szexuális felvilágosító gyűjtemény.

Minden évben egy új korosztály lép felsőbb évfolyamba, így újabb 100 000 diák kerül az A-HA! Program látókörébe. Az A-HA! Program eredményességét látszik igazolni többek között az a statisztikai adat, hogy a fennállása óta közel 20 százalékkal csökkent hazánkban a művi abortuszok száma a 19 évesnél fiatalabbak körében. A Program a nyári szünetben folytatódik valamennyi jelentős hazai könnyűzenei fesztiválon és a balatoni strandokon is.

Az A-Ha! az utóbbi időben fejtörést okozott a kereskedelmi csatornáknak. Az egyszázalékos kampány idején készült el az, a társadalmi célú reklámfilm, amelyben egy tinézser lány abortusza látható, az üzenete pedig, hogy a terhességmegszakítás olyan trauma a kiskorúaknak és a családnak, amit el kell és el is lehet kerülni. A csatornák az ORTT-től tartva csak este kilenc óra után merték a reklámot leadni, mivel a médiatörvény szerint 16 éven aluli nézőket nem szabad sokkolni azzal a ténnyel, hogy évente ötezer kiskorú szakítja meg nem kívánt terhességét Magyarországon.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta