INTIM RÖVIDHÍR

Ha félrelépsz, ostoba vagy

2010. március 1., hétfő 10:27

Végre egy kérdés, amelyben a tudomány is a nők pártjára állt! Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy azok a férfiak, akik megcsalják párjukat, egyszerűen kevésbé intelligensek, mint hűséges(ebb) társaik.

sheen
Charlie Sheen egyszerűen
képtelen megmaradni egy
nő mellett

 

newm
Paul Newmant Hollywood
egyik leghűségesebb
férjének tartották

Dr. Satoshi Kanazawa, a London School of Economics and Political Science evolúciós pszichológusa szerint minél magasabb egy férfi intelligenciahányadosa, annál kevesebb a valószínűsége, hogy félrelép. Teóriáját arra alapozza, hogy az evolúció történetében mindig az intelligensebb egyedeknek sikerült hamarabb alkalmazkodnia az új környezeti tényezőkhöz. Márpedig az alapvetően poligám férfiak számára a monogám párkapcsolatokat előnyben részesítő társadalmak mindenképpen alkalmazkodást kívánnak. Dr. Kanazawa a szexuálisan kizárólagos kapcsolatot a férfiak esetében „evolúciós újdonságnak" tartja, és állítja, azok, akik ezt képtelenek betartani, finoman szólva kevésbé okosak. A kutató azt is kifejti tanulmányában, hogy ez az összefüggés a hűség és intelligencia között csak a férfiak esetében helytálló, ugyanis a nőktől mindig - még a poligám társadalmakban is - elvárták a hűséget. Tehát az, ha mi csalunk, már egyáltalán nem ész kérdése. Persze ez eddig sem volt kérdés...

 

 

Forrás: DailyMail

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.03.01 13:08:23Sance

  Ez mekkora b***ság.
  Statisztikában az a szép, hogy szinte mindent ki lehet hozni eredményként, csak jól kell megfogalmazni a peremfeltételeket.

  Ez a fenti cikk kb annyit jelent, hogy aki monogám akar lenni(pasi) annak erőfeszítéseket kell hozni (ez nem újdonság). Ezt összekapcsolni egy esetleg ettől teljesen független folyamattal(IQ és társadalmi elvárás kapcsolata), az mindenképp felvet komoly tudományos aggályokat.

  1 elemes mintát vizsgálva megállapítottam, hogy ennek a cikknek az alapja slendriánul lett összetákolva. További kutatásaim megállapították, hogy ez még egy brit tudóstól is kevés teljesítmény.

 • 2010.03.01 15:37:42Annie

  Saját logikájának is ellentmond a cikk. A monogámia kulturális dolog, egyszerűen nincs olyan régi, hogy evolúciós szemszögből bármilyen hatása legyen. Másrészt meg nők számára ugyanolyan régóta létezik házasság, mint férfiak számára, ha az egyik nemnek újdonság, a másiknak is.

 • 2010.03.02 08:37:59balben

  Igen-igen, és ha annak a nagyon okos férfinek az összes vér átfolyik az agyából a farkába?!?!?

 • 2010.03.02 10:06:07Mtfun

  Teljesen rossz a tanulmány.Pont,hogy az intelligensebb pasiknak sokkal magasabb az inger küszöbük, és mivel a normál párkapcsolat keretei szűkek nekik, sokkal hajlamosabbak az új élményeket hajkurászni.Saját tapasztalatom is,hogy a sármos,agyas pasik sokkal jobban hajtják a lányokat,az ostobáknak.elég a megszokott asszony is élménynek.

 • 2010.03.02 11:52:28szgabor

  Ez így ebben a formában áltudományos hülyeség, ahogy azt ebben a témában megszokhattuk, de a megállapítás egyes esetekben igaz lehet.

  Röviden: a monogámia áldozatot követel, de hosszú távon nagyon is előnyös. A hosszú távú gondolkodáshoz pedig intelligencia kell. Pláne, ha egy ennyire erős ösztönt kell kordában tartani. Röviden ennyi. Fejtegethetném, hogy egy értelmesebb ember mennyivel szabadabban tud viselkedni még az ágyban is, de ez jócskán meghaladná egy normális hozzászólás terjedelmét, és a kevésbé értelmesek (akik pl. centiben mérik a férfiasságot...) úgyis csak lehurrognának.

  A monogámia amúgy nem jó vagy rossz, hanem egy lehetőség, előnyökkel és hátrányokkal. Van, akinek bejön, van, akinek nem. A promiszkuitás sem elítélendő, ha az ember felvállalja, nem csap be másokat, és felelősséggel (=gumival) csinálja.

 • 2010.03.02 11:53:00szgabor

 • 2010.03.02 17:49:19Meryl vagyok

  Inkabb az onuralom itt a kulcs, mint az IQ. Ahogy szgabor is irja, az fogja elfogadni a monogamiat, aki nagyobb hasznot lat ebben, mint a poligamiaban. Utobbirol le kell mondani az elobbi javara - ehhez onuralom kell. Az okosabb, vagy ugy is mondhatnam sokat tanulo, sokat iskolaba jaro embereknek ez a tudasuk erosebb. Szerintem itt van a link az IQ-val.

  @ Mtfun: az en okos barataim 15+ eves hazassagokban elnek - mert tudjak, hogy a sikerhez kell a kiegyensulyozott maganelet. Mig a sikeresek minden szoknya utan megfordulnak - foleg azok, akiknek gyorsan jott a siker es kepesek elhinni magukrol, hogy nekik az elet minden teruleten a legjobb jar - es ugye mindig van egy fiatalabb/csinosabb/magasabb/vekonyabb no. Es ugye azt a faktort sem szaba elfelejteni, hogy egy BMW stb. kulcs lattan nem annyi lanyka engedi magat hazakiserni, mint akkor, ha egy miautonk emblema villan ki.

 • 2010.03.02 20:38:28BRAAJEN

  Az egyetemi profok is felcsinálják tanítványaikat! Akkor mégse iskola függő az okosság? :p
  De mért is szeretik a férfiak a buta nőket?

 • 2010.03.03 10:26:28easyke

  Hm, milyen érdekes, hogy sokan helyből lefikázzák a tanulmányt.
  Még szerencse, hogy mi nők sem mindig az eszükért tartjuk a férfiakat...

 • 2010.03.03 11:58:52valakimas

  Önuralom ? Ezen az alapon csak idő kérdése, hogy mikor bukik el valaki.
  Oka van annak, amikor valaki átlépi a demarkációs vonalat. És ez nem egyedül rajta múlik, hanem a párján is fifty-fifty. Mert nem jó a kapcsolata, ha másnál keres valamit, amit otthon kellene, egyszerűen ezért. Lehet mutogatni, megbecsapni önmagunkat, de nem érdemes.
  Itt döntésről beszélünk, minden nap, minden egyes esetben. Mindaddig, amig egy megkívánt nő láttán azt gondolom, hogy szép, meg bejön zsigerig, meg milyen jó lenne vele a szex (is), de valahogy nem lenne az igazi mégsem, nos addig vagyok rendben, meg a kapcsolatom is. Ha már uralkodnom kell magamon, hoyg ne tegyem meg, mert ennél jobban vonzódom hozzá, el tudnám képzelni vele az életem, akkor már baj van a kapcsolatom megtartó erejével, valami az én életemből hiányzik. És ez utóbbi borítékolja a következményeket.
  A többi már csak önáltatás, minden mentőcselekmény csak tüneti kezelés.

 • 2010.03.09 15:52:10Frakk

  Eredeti cikk: "Végre egy kérdés, amelyben a tudomány is a nők pártjára állt! Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy azok a férfiak, akik megcsalják párjukat, egyszerűen kevésbé intelligensek, mint hűséges(ebb) társaik."

  Javított cikk: "Végre egy kérdés, amelyben a tudomány is a férfiak pártjára állt! Kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy azok a férfiak, akik megcsalják párjukat, és nem buknak le, intelligensebbek, mint hűséges társaik és a megcsalást beismerők/lebukottak."

  Tovább javított cikk: A tudomány bebizonyította, hogy csak az ostoba férfiak nősülnek. Ez két adatból volt levezethető, ad1: a férfiak köztudottan megcsalják a partnerüket, ad2: a partnerüket megcsaló férfiak ostobábbak mint az átlag.

 • 2010.03.13 15:24:24versenyautó

  Vigyázat az Önigazolással Hölgyeim!
  Ha valakit azért csalnak meg, mert már semmi vonzó nincs benne, az nem poligámia! Hanem egy másik monogám kapcsolat kezdete…
  ...amiben már nem vagy benne.

 • 2010.06.03 10:25:54Nellas

  Hölgyeim és Uraim, ismét egy kiválóan sikerült álerkölcsös önigazolást olvashattunk a félrelépésről.

  Arról miért nem beszél senki, hogy előbb talán kilépni kéne a szar kapcsolatból, minthogy félrelépni?A félrekúrásnál kevés gusztustalanabb, gerinctelenebb dolgot tudok mondani. Milyen érdekes, hogy a legtöbb pasi, aki ilyen-olyan indokokkal mentegeti magát, borítékolhatóan soha nem ült le a párjával semmit sem megbeszélni, ellenben olyan tehetséges sebnyalogató, hogy akár phd-zhatna is belőle. Én szegény szerencsétlen, a másik nő bezzeg megért. Akkor hagyd ott előbb az egyiket, és legyen tiszta a helyzet. Ja, hogy az nem járható, hátha az új sem olyan nagy dobás? Hányinger.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta