INTIM RÖVIDHÍR

Egy baráttal nehezebb szakítani

2010. április 16., péntek 10:20

Szakértők szerint egy barátságban sokkal később, vagy egyáltalán nem mondjuk ki a vége szót. Főleg a nők szánják rá magukat nehezen, hogy lezárjanak egy baráti kapcsolatot.

cikk-tious-rovid

A Manchaster University szociológiai felméréséből kiderül, hogy a barátságon belüli kötelékek sokszor olyan erősek, hogy még azokat az embereket is szörnyű bűntudattal tudjuk csak kirakni az életünkből, akik közelében már egyáltalán nem érezzük jól magunkat. A nők sokkal nagyobb traumaként élik meg, ha egy barátjukkal szakad meg a kapcsolatuk, mintha egy férfinak mondanak búcsút.

„Van egy alapvető elkötelezettség az emberekben, amit nagyon nehéz megtörni " - mondja az egyetem szociológuscsapatát vezető Carol Smart professzor.  „A barátság erkölcsi alapjai nagyon erősek, ezért olyan nehéz véget vetni egy ilyen kapcsolatnak, még akkor is, ha már nem lelünk benne örömet."

A több száz résztvevővel készült felmérés arra is rámutatott, hogy az említett trauma miatt a legtöbb ember inkább megpróbál „kilopózni" egy már terhessé vált barátságból, és lassan eltűnik a másik életéből, ahelyett, hogy szemtől szemben lezárná azt.

www.telegraph.co.uk

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta