INTIM RÖVIDHÍR

Életed legnagyobb orgazmusa amnéziát okozhat

2011. október 20., csütörtök 12:08

Egy beszámoló szerint egy 54 éves asszony szex után egy időre elvesztette az emlékezőképességét, amely egy ritka állapot, de nem számít szokatlannak.

A tudósok feltételezik a szindróma okát, csak azt nem értik, miért csak egyszer fordul előt mindenkivel. A LiveScience részletesen magyarázza, hogyan alakul ki ez az állapot - jellegzetesen nehéz súly felemelése vagy aktus után, sőt a WC-n is elkaphat, ha nagy erőt fejtünk ki. Ekkor ugyanis oxigénhiányos vér kerül a nyaki vénákba, ami a megerőltetés hatására az agyba préselődik, és ez vezet időszakos memóriazavarhoz.

A riportban szereplő hölgy például a megelőző nap nagy részét elfelejtette. Egy 1964-ben történt eset pedig egy olyan férfiról szól, aki miután orgazmust élt át, elfelejtette kicsoda és mi is történt vele tulajdonképpen.

Ami rejtély, hogy ezek az emberek rendszeres nemi életet élnek, és mégis csak egyszer történik velük ilyesmi, mintha az agy a hiba után felvértezné magát a szindróma ellen. Persze, az is lehet, hogy életük legjobb szeretkezése után érik el ezt az állapotot, ami értelemszerűen csak egyszer fordul elő.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta