Életed legnagyobb orgazmusa amnéziát okozhat

Egy beszámoló szerint egy 54 éves asszony szex után egy időre elvesztette az emlékezőképességét, amely egy ritka állapot, de nem számít szokatlannak.

A tudósok feltételezik a szindróma okát, csak azt nem értik, miért csak egyszer fordul előt mindenkivel. A LiveScience részletesen magyarázza, hogyan alakul ki ez az állapot - jellegzetesen nehéz súly felemelése vagy aktus után, sőt a WC-n is elkaphat, ha nagy erőt fejtünk ki. Ekkor ugyanis oxigénhiányos vér kerül a nyaki vénákba, ami a megerőltetés hatására az agyba préselődik, és ez vezet időszakos memóriazavarhoz.

A riportban szereplő hölgy például a megelőző nap nagy részét elfelejtette. Egy 1964-ben történt eset pedig egy olyan férfiról szól, aki miután orgazmust élt át, elfelejtette kicsoda és mi is történt vele tulajdonképpen.

Ami rejtély, hogy ezek az emberek rendszeres nemi életet élnek, és mégis csak egyszer történik velük ilyesmi, mintha az agy a hiba után felvértezné magát a szindróma ellen. Persze, az is lehet, hogy életük legjobb szeretkezése után érik el ezt az állapotot, ami értelemszerűen csak egyszer fordul elő.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek