INTIM RÖVIDHÍR

A férfiak butábbnak látják a kihívó külsejű nőket

2011. október 18., kedd 16:26

Most már kutatások is bizonyítják, amit sokan már egyébként is készpénznek vettek: ha egy férfi hiányos öltözetű nőt lát, az agya rögtön a szexre fókuszál, és a figyelme a nő szellemi képességeiről egyből a testére irányul.

Persze most sokan azt mondhatják, hogy ez egy túlzó általánosítás, vagy éppen közhely, de a legújabb tudományos kutatások tényekkel bizonyítják, hogy a férfiak tárgyként kezelik a kihívó ruhát viselő nőket - olvasható a Shine-on.

A Scientific American által összegzett kutatás eredményei meglehetősen lehangolóak. A Princeton egyik kutatása során például átlagos portréfotók sorát mutatták meg férfiaknak és néhány olyat, amelyeken kihívó nők voltak láthatóak. Az utóbbiak szemlélése közben a férfiak agyának azon része, amely a mentális állapot megítéléséért felelős, jóval kisebb aktivitást mutatott. Azaz: tulajdonképpen a szexi nőket kevésbé látták intelligensnek, ambiciózusnak és barátságosnak. Ezek szerint a szexi és az okos kizárja egymást? Nem túl biztató.

Figyelj oda, mit viselsz

Egy hasonló tanulmány szerint, amelyet Kurt Gray és kollégái a Journal of Personality and Social Psychology szaklapban jelentettek meg, a férfiak hipertapasztaltnak és érzékenynek látják a képen megjelenő szexi nőket, de nem olyannak, aki gondolkodik. A normálisan felöltözött nőt, illetve egy nő arcát ábrázoló fotók esetében a megkérdezettek kompetensnek és logikusan gondolkodónak vélték a képen látható alanyt, de a hiányosabb öltözéket viselő nőket gyengének és kevésbé értelmesnek ítélték. Bár reméljük, hogy az utóbbi megállapítások csak a férfiak bizonyos százalékára érvényesek, ezek után kétszer is érdemes meggondolni, mit veszünk fel egy állásinterjúra, első randira vagy egy fontos eseményre.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta