INTIM RÖVIDHÍR

A fogamzásgátló befolyásolja a párválasztást

2011. október 17., hétfő 14:16 |

Kutatók szerint azok a nők, akik fogamzásgátlót szednek, hajlamosabbak megbízható, gondoskodó férfiakat választani, és mellőzik a veszélyesebb típust. Más szóval: a tabletta szedése hatással van egy nő döntéseire - úgyhogy ne a fiúd hibáztasd, ha kezdenéd unalmasnak találni.

Az elmélet szerint a fogamzásgátlóban található hormonok távol tartják a nőket azoktól a macsó férfiaktól, akikkel nem lehet hosszú távra tervezni, és a sokkal érzékenyebb, apának alkalmas típusok felé irányítják őket. A kutatás során 2519 anyát kérdeztek meg a világ minden tájáról, hogy mennyire boldogok a kapcsolatukban. Néhányan akkor találkoztak a partnerükkel, amikor szedték a gyógyszert, mások nem szedték.

A legtöbbjük a felmérés idején is együtt volt a gyerekei apjával. Azok, akik tablettát használtak, kevésbé vallották magukat szexuálisan kielégültnek, mint a többiek, és kevésbé találták vonzónak és izgalmas szexuális partnernek a férjüket. Másrészről viszont sokkal pozitívabban nyilatkoztak a férjükről, megbízhatóbbnak, erősebb támasznak látták. A felmérés szerint azoknál a nőknél, akik tablettát szedtek a kapcsolat kezdetén, átlagosan 2 évvel tovább tartott a kapcsolat.

A tabletta éppen a természetes viselkedést borítja fel

A Proceedings of the Royal Society B című folyóiratban publikált tanulmány szerint egy nőt a hormonjai normál esetben akkor orientálnak a jó génekkel rendelkező alfahímek felé, amikor a legtermékenyebb, és amikor a legkönnyebben esik teherbe. A természet ilyen módon teremti meg számára a legjobb esélyt, hogy egészséges gyerekei legyenek. A hónap többi részében viszont inkább a megbízható, gondoskodó típusok a vonzóak számára, akik ott vannak, ha kellenek, és segítenek felnevelni a gyerekeket. A tabletta ezt a természetes hormoningadozást borítja fel, így a megbízható férfiak a hónap egészében vonzóbbak maradnak macsó társaiknál.

A kutatást vezető Dr. Craig Roberts elmondta: természetesen nem minden nőnél jelentkeznek ugyanazok a hatások, mindenesetre azt javasolta, hogy ha valaki úgy dönt, megállapodik, érdemes áttérnie a nem hormonális fogamzásgátlásra, hogy meglássa, vonzódik-e még a párjához. Anne Szarewski, a Journal of Family Planning and Reproductive Health Care szerkesztője szerint viszont lehetetlen bármilyen konklúziót is levonni a tanulmányból pusztán az alapján, hogy a tablettát szedők különböznek az azzal nem élőktől. Azt sem javasolja, hogy a házasság előtt pár hónappal hagyjunk fel a gyógyszerrel, szerinte ez semmiképp sem lehet jó mérője annak, hogy még mindig vonzódunk-e a partnerünkhöz.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta