Csomagolási hiba miatt sokan teherbe eshettek

Egy amerikai gyógyszervállalat kissé elvetette a sulykot: rossz elrendezésben csomagoltak be többféle fogamzásgátlót, így nagy eséllyel teherbe eshet, aki ennek köszönhetően rossz sorrendben szedte a tablettákat.

Nem éppen szívderítő hírrel kellett nemrég szembesülnie jó néhány nőnek: a fogamzásgátlók terjesztésével és forgalmazásával foglalkozó Qualitest Pharmaceuticals nemrég nyilatkozatban közölte, hogy megtévesztő módon csomagoltak be több ilyen gyógyszert - írja a Shine. „A fogamzásgátlók visszahívására egy csomagolási hiba miatt van szükség, amely során a szemeket tartó buborékok 180 fokkal elfordítva kerültek a levélre – így megfordult a heti tablettasorrend és a lejárat dátuma is láthatatlanná vált. A hiba miatt előfordulhat, hogy a tabletták napi beosztása helytelen, és a tabletták nem védenek a teherbeeséstől” - áll a nyilatkozatban. Magyarul megeshet, hogy a gyógyszert szedő nők rossz időben rossz tablettát vettek be.

A vállalat felvette a kapcsolatot azokkal a gyógyszertárakkal, amelyeknek szállítottak a rosszul csomagolt tablettákból – többek közt a Cyclafemből, az Emoquette-ből, a Gildess-ből, az Orsythiából, a Previfemből és a Tri-Previfemből. Emellett azt javasolják az említett gyógyszerek használóinak, hogy azonnal keressék fel orvosukat vagy gyógyszerészüket – milyen remek módja ez az „azonnal csináltass terhességi tesztet!” píszí megfogalmazásának. Még hogy 99 százalékosan biztos fogamzásgátlás – ez az eset biztosan abba a maradék 1 százalékba tartozik.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek