A Facebook miatt terhesek az indonéz tinilányok

Egy indonéziai vallási bíróság jutott arra a következtetésre, hogy a közösségi oldal tehet arról: egyre több tinédzser lány esik teherbe.

Siti Haryanti, a Jáva középső részén található Mount Kidul vallási bíróságának munkatársa azt állítja, a fiatalok a Facebookon ismerkednek meg, így a közösségi oldal okolható azért, hogy egyre több fiatal köt házasságot az előírtnál fiatalabb korban, ugyanis a lányok teherbe esnek.

"Több pár is bevallotta, hogy ezen az oldalon ismerkedtek meg, és egészen addig folytattak viszonyt, míg terhesség nem lett a vége" - idézi Haryantit az Antara hírügynökség. "A Facebookhoz bárki csatlakozhat, kis falukból is elérhető, így történhetett, hogy ennyi tinédzser lett terhes még a házasság előtt."

Haryanti azt is elmondta, hogy idén 130 pár kért különleges engedélyt az összeházasodáshoz a vallási vezetőktől, míg tavaly csak 120 - és az évnek még nincs vége. Indonéziában egyébként a nők 16, a férfiak 19 éves koruktól köthetnek házasságot a törvények szerint, és az országban 22 millióan regisztráltak a Facebookra.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek