INTIM RÖVIDHÍR

Körülmetélésre bátorítják az afrikai férfiakat

2011. július 24., vasárnap 18:43

Azokon a dél-afrikai településeken, ahol a férfiak alávetették magukat a beavatkozásnak, 76 százalékkal visszaesett a HIV terjedése. Szemben azokkal a településekkel, ahol a körülmetélést nem végezték el, ott 58 százalékkal megugrott a HIV-fertőzöttek száma.

Rómában a szerdán tartott AIDS fórumon három újabb tanulmány is megerősítette, hogy a körülmetéléssel a HIV terjedése jelentősen visszaszorítható. Afrikában 33 millió HIV-fertőzött él, és az országokban összesen 175 ezer körülmetélést végeztek - írja a canada.com. A beavatkozás mindössze húsz percbe telik, és 56 dollárba kerül.

A római AIDS fórumon közölt egyik kutatás alapján 2007 és 2010 között Orange Farmon 20 ezren vállalták a műtétet, a férfiak többsége 15-25 éves volt, ami azért is fontos, mert szexuálisan ez a korosztály a legaktívabb. A műtét után 88 százalékuk állította, hogy könnyebben ér el orgazmust, 92,3 százalékuknak pedig jobb lett a nemi élete.

Ha Te élnél veszélyeztetett országban, vállalnád a műtétet?

 • 160
  Igen, persze.
 • 114
  Soha nem hagynám, hogy levágjanak a fütyimből egy darabot.
 • 112
  Nem élek veszélyeztetett országban, így a kérdés nem érdekel.
 • 94
  Elgodnolkodnék rajta, az biztos.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta