INTIM RÖVIDHÍR

A D-vitamintól begyorsul a spermium

2011. július 18., hétfő 20:49

A nemzőképtelenségről gyakran a hímivarsejt mozgékonysága tehet, amin D-vitaminnal lehet segíteni.

A vizsgálatokból kiderült, azoknak a férfiaknak a spermiumai, akiknek a vérében kevesebb D-vitamin volt (1 liter vérben kevesebb mint 25 nmol), jóval lassabbak voltak, mint azoknak a hímivarsejtjei, akik vérében valamivel több D-vitamint mutatott a műszer (1 literben több mint 75 nmol) – olvasható a myhealthnewsdaily.com oldalán.

stockfresh id475813 sperms sizeS

A vizsgálatot háromszáz férfi bevonásával végezték, a kutatók pedig hangsúlyozzák, további kutatásokra van ahhoz szükség, hogy a D-vitamint a nemzőképesség szolgálatába tudják állítani, hiszen nemcsak a spermiumok mozgékonysága, de azok száma és morfológiája is fontos. De addig is, amíg ez megtörténik, mindenki fogyasszon sok olajos halat, tőkehal májat, tejterméket és napozzon sokat! (16 óra után)

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta