Újra támad a tripper, ellenszere nincs

A klasszikus nemibetegség, a tripper, egy új baktériumtörzsét azonosították kutatók, a baktérium az eddig használt antibiotikumokkal szemben ellenálló.

A tripper mind a mai napig az egyik leggyakoribb nemi úton terjedő betegség, aminek most a H041 nevű baktériumvariánsa okoz riadalmat: annak ellenszerét ugyanis még nem találták meg - olvasható a colerainetimes oldalán. A tripper mutánsát egy japán nőnél mutatták ki először, az új törzs elemzését pedig egy svéd kutatócsoport végzi, akik próbálják megfejteni, hogy a baktérium miért áll ellen az antibiotikumoknak. A szakértők szerint ahhoz, hogy a kórokozó az egész Földön elterjedjen, körülbelül tíz évre van szüksége.

A gonorrhoea-t a Neisseria gonorrhoeae baktérium okozza, ami számtalan kellemetlen testi tünettel jár, és nemcsak közösüléssel, de orális szex útján és közös szexjátékokon keresztül is átadható. A baktérium nemcsak a nemi területeken, de a test többi részén is megtelepedhet, például a méhnyaknál, végbélnél, toroknál, a húgcsőben, de még a szemben is - a kezeletlen fertőzés átterjed a vérre, a bőrre, ízületekre, de még a szívre is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek