INTIM RÖVIDHÍR

Újra támad a tripper, ellenszere nincs

2011. július 16., szombat 18:13

A klasszikus nemibetegség, a tripper, egy új baktériumtörzsét azonosították kutatók, a baktérium az eddig használt antibiotikumokkal szemben ellenálló.

A tripper mind a mai napig az egyik leggyakoribb nemi úton terjedő betegség, aminek most a H041 nevű baktériumvariánsa okoz riadalmat: annak ellenszerét ugyanis még nem találták meg - olvasható a colerainetimes oldalán. A tripper mutánsát egy japán nőnél mutatták ki először, az új törzs elemzését pedig egy svéd kutatócsoport végzi, akik próbálják megfejteni, hogy a baktérium miért áll ellen az antibiotikumoknak. A szakértők szerint ahhoz, hogy a kórokozó az egész Földön elterjedjen, körülbelül tíz évre van szüksége.

A gonorrhoea-t a Neisseria gonorrhoeae baktérium okozza, ami számtalan kellemetlen testi tünettel jár, és nemcsak közösüléssel, de orális szex útján és közös szexjátékokon keresztül is átadható. A baktérium nemcsak a nemi területeken, de a test többi részén is megtelepedhet, például a méhnyaknál, végbélnél, toroknál, a húgcsőben, de még a szemben is - a kezeletlen fertőzés átterjed a vérre, a bőrre, ízületekre, de még a szívre is.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta