INTIM RÖVIDHÍR

A rossz szájszag erekciós zavarról árulkodik

2011. július 8., péntek 18:59

A rossz szájszag, a vérző íny és a rossz fogak egyértelműen vészjós tünetek, de nemcsak a férfi igénytelen szájhigiéniájáról mesélnek, legrosszabb esetben erekciós zavarairól is.

A Journal of Sex and Medicine-ben publikált kutatásban olvasható, hogy az ínysorvadástól, gyulladástól vagy egyéb szájüregproblémától szenvedő patkányoknál elmaradt az erekció. A gyulladás miatt szervezetükből hiányzott az az enzim, ami a salétromsav termeléséért felel, ez pedig az erek ellazulásában, a véráram serkentésében és az erekció kioldásában kap fontos szerepet.

Ez a megfigyelés alátámasztja azt a korábbi kutatást, miszerint az erekciós problémák hátterében gyakran krónikus szájüregproblémák húzódnak. Ezek a szervezetben gyulladást okoznak, ha pedig a gyulladás súlyosbodik, számtalan egészségügyi probléma jelentkezik, leggyakrabban szívproblémák és erekciós zavarok.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta