Az ovuláló nőknek nagyon jó a melegradarjuk

Peteéréskor egy nő ösztönösen az ideális partner megtalálására törekszik, ami azt is eredményezi, hogy látványosan jobban kiszúrják, ha valaki meleg, mint a ciklus többi szakaszában.

A Torontói Egyetemen végzett kísérletsorozatban negyven, ovuláló nő vett részt. Az első kísérletben nyolcvan arcképet kellett megnézniük (a fele homoszexuális volt, a másik fele hetero), és megtippelni a szexuális orientációt - írja a Helathland. A találati arány abszolút pontossággal követte a nők ovulációs csúcshoz való közeledését. A másik kísérletben ugyanezt női arcokkal kellett elvégezni, ám itt semmiféle összefüggés nem volt kimutatható.

A harmadik fázisban megismételték az első feladatot, de előtte egy romantikus történetet kellett elolvasniuk a résztvevőknek. Az alanyok ezután még pontosabb találati arányt produkáltak, ami a kutatást végzők szerint egyértelműen bizonyítja, hogy a nők evolúciósan arra vannak kódolva, hogy ovulációkor párt keressenek. "Nemcsak az az érdekes, hogy milyen pontosan megtippelik, hanem az is, mennyire nincs fogalmuk erről a  képességről - mondta a kísérletet vezető Nicholas Rule professzor. A végén mindenki úgy jött ki a teremből, hogy milyen nehéz volt, és hogy ez lehetetlen feladat, közben meg mindenki megdöbbentően jó arányt produkált."

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek