INTIM RÖVIDHÍR

Nepálban elkezdték segíteni a kitaszított fertőzötteket

2011. július 2., szombat 10:27

Bár a hindu ország legtöbb pontján a homoszexualitás mind a mai napig tabu, a falak lebontása érdekében tett lépések mégis példaértékűek - a kitaszított HIV-fertőzöttek számára például külön otthon létesült.

Nepál egyike azoknak az ázsiai országoknak, ahol a homoszexualitást kérdését állami szinten is kezelik, 2007-ben a Legfelsőbb Bíróság felszólította a kormányt, hogy tegye meg a szükséges lépéseket a meleg diszkrimináció megszüntetése érdekében, és ugyanazokat a jogokat garantálja, mint az ország többi állampolgárának - írja a dawn.com.

Fotó: Reuters
Fotó: Reuters

Ennek hatására meleg-szépségversenyeket rendeznek, melegházasságok köttetnek, de olyan utazási iroda is létezik, ami kimondottan homoszexuálisok számára szervez utakat, programokat; nemrég pedig egy nepáli, melegek jogokért harcoló csoport létrehozta az első olyan központot, ahova olyan HIV-fertőzött homoszexuálisokat fogadnak be, akiket családjaik kitaszítottak.

A központban élők többsége előrehaladott állapotban van, a kezelés megkezdésével elkéstek, ápolásra és gondoskodásra szorulnak, és mivel a fertőzöttek családjai a holttest eltemetését is megtagadják, a központ gondoskodik a hamvasztásról. A központot Katmanduban hozták létre, és körülbelül harminc ember befogadására képes, ahol a betegek szükség estén orvosi ellátást is kapnak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta