A pornóban is terjed az óvszer

Az óvszer a pornófilmek legritkább kelléke, Amerika-szerte azonban egyre többen kampányolnak amellett, hogy a szexmunkások is gumiban dolgozzanak, úgy hiszik, ezzel a mintával a szexuális úton terjedő megbetegedések száma is visszaszorítható lenne.

Szexaktivisták úgy gondolják, hogy az óvszer használata elsősorban a meleg pornográfiában lenne nagyon fontos, a legtöbb fiatal számára ugyanis mind a mai napig a pornó a szexuális minta - írja az edgemiami. Sok meleg fiatal legelőször a korhatáros felvételeken találkozik a melegszexszel, ha pedig ezekben a filmekben is megjelenne az óvszer, az előmozdítaná a védekezi hajlandóságot. Az óvszer használat mellett kampányolók között van olyan egykori pornós is, aki munkája során lett HIV+.

A biztonságos pornó kérdése persze megosztja a véleményeket, míg az egyik oldal azt igyekszik bizonyítani, hogy a pornó mind a mai napig a fiatalok szexuális felvilágosító platformja, addig az ellenoldal azt hangoztatja, hogy a pornó a nagyok műfaja, az nem hivatott felvilágosító funkciót betölteni. Mindenesetre a lényeg, hogy néhány filmes nyitott a biztonságos műfajra.

Oszd meg másokkal is!
Mustra