INTIM RÖVIDHÍR

A gyógynövénnyel turbózott síkosító a legjobb

2011. május 30., hétfő 18:31

Az intim síkosítóknak se szeri se száma, van közöttük ehető, ízesített, szagos és színes, vízbázisú meg szilikon. Most pedig itt a gyógynövényes is.

A szex alapesetben egy olyan örömforrás, ami boldogsághormonokat szabadít fel, az ember közérzetét pedig javítja. Vannak azonban olyan pillanatok, amik a rendszer kicsit megborul, az ideális együttléthez nélkülözhetetlen intim nedvekből kicsit kevesebb termelődik, a szerelmes együttlét vége pedig fájdalmas kivörösödés, netán a nyálkahártya felszakadása lesz. Tapasztalatok azt mutatják, hogy minden második nő, legyen idős, vagy fiatal, arra panaszkodik, hogy nem minden szexuális együttlét során jön létre megfelelő nedvesedés.

A problémának számtalan oka lehet; egy új partner esetében idegesség, hormonális ingadozások, változókori fiziológiai és szervi elváltozások, vagy szülés után, a szoptatás ideje alatt, esetenként azonban a viharos szex is okozhat kipirosodást, vagy apróbb bőrrepedéseket az intim területeken.

Súrlódásmentes szex

A síkosító zselék, krémek általában viszkóz folyadékok, melyek a dörzsölés megakadályozására szolgálnak, kiegyenlítik a száraz nyálkahártya nedvességét és megakadályozzák, hogy a nemi aktus fájdalmat okozzon.

A legkedveltebbek a vízbázisú síkosítók, összetevői – ionmentes víz, glicerin és duzzasztószerek – egy olyan sikamlós, zselészerű vegyületet alkotnak, melyek a gumival sem lépnek kémiai reakcióba, és amik a szex után vízzel, egyszerűen lemoshatók. Másfajta síkosítókkal összehasonlítva ezek a zselék gyorsabban száradnak, síkosító hatásuk viszonylag rövid.

Gyógynövény komponens a síkosítóban

Az online piactér síkosító kínálata hatalmas, van közöttük ehető, ízes, de gyógynövényes is. Ez utóbbi nemcsak nedvesít, de ápol is, az aloé vera legfőbb hatóanyaga az acemannan összetett cukor, ami antibakteriális, antivirális illetve gombaölő hatású. Javítja az intim terület higiéniáját, csökkenti a bőrirritációt, segíti a bőr kisebb berepedéseinek gyógyulását; ezzel egy időben, hüvelyszárazság esetén, pótolja a hüvely nedvesedési képességének hiányát. Ez a típusú síkosító nem tartalmaz színező- és illatanyagokat és megegyezik a hüvely pH-értékével.

Óvatosan az olajjal!

Olajbázisú síkosítók vízzel nem oldhatók, a nyálkahártyán filmszerű réteget képeznek, hátrányuk, hogy a bőrre makacsul rátapadnak, és az aktus után csak szappannal lehet eltávolítani. Fontos tudnivaló, hogy az olajos alapú síkosítók reakcióba léphetnek a latex alapú óvszerrel, így könnyen porózussá válnak, elszakadhatnak. Pont emiatt az olajok és vazelinok sem jöhetnek szóba, ezek megint csak a gumi mikroszkopikus szakadását idézhetik elő, minek következtében a spermium, vagy a kórokozók (HIV, clamidia) számára átjárhatóvá válnak.

Szilikon bázisú síkosító szerek különösen hosszú idejű síkosítást biztosítanak, mivel ezek száradási ideje viszonylag hosszú, ezek azonban víztaszítók, és szex után szintén csak szappannal jönnek le. A szilikon bázisú síkosítókat szilikonból készült szex-játékokkal (vibrátorok, dildók, stb.) együtt nem szabad használni, ezek, a síkosítóval kémiai reakcióba lépve, megsérülhetnek. Előnyük azonban, hogy a szilikon-bázisú síkosítók az óvszer összes típusa mellett, gond nélkül használhatók.

Vásárlás előtt nézd meg a csomagolást!

Aki óvszerrel együtt akar síkosítót használni, az vásárláskor a csomagolást gondosan tanulmányozza át: a szer csak abban az esetben használható, ha a latex-szel szembeni intoleranciát nem tüntették fel.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta