18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A gyógynövénnyel turbózott síkosító a legjobb

Az intim síkosítóknak se szeri se száma, van közöttük ehető, ízesített, szagos és színes, vízbázisú meg szilikon. Most pedig itt a gyógynövényes is.

A szex alapesetben egy olyan örömforrás, ami boldogsághormonokat szabadít fel, az ember közérzetét pedig javítja. Vannak azonban olyan pillanatok, amik a rendszer kicsit megborul, az ideális együttléthez nélkülözhetetlen intim nedvekből kicsit kevesebb termelődik, a szerelmes együttlét vége pedig fájdalmas kivörösödés, netán a nyálkahártya felszakadása lesz. Tapasztalatok azt mutatják, hogy minden második nő, legyen idős, vagy fiatal, arra panaszkodik, hogy nem minden szexuális együttlét során jön létre megfelelő nedvesedés.

A problémának számtalan oka lehet; egy új partner esetében idegesség, hormonális ingadozások, változókori fiziológiai és szervi elváltozások, vagy szülés után, a szoptatás ideje alatt, esetenként azonban a viharos szex is okozhat kipirosodást, vagy apróbb bőrrepedéseket az intim területeken.

Súrlódásmentes szex

A síkosító zselék, krémek általában viszkóz folyadékok, melyek a dörzsölés megakadályozására szolgálnak, kiegyenlítik a száraz nyálkahártya nedvességét és megakadályozzák, hogy a nemi aktus fájdalmat okozzon.

A legkedveltebbek a vízbázisú síkosítók, összetevői – ionmentes víz, glicerin és duzzasztószerek – egy olyan sikamlós, zselészerű vegyületet alkotnak, melyek a gumival sem lépnek kémiai reakcióba, és amik a szex után vízzel, egyszerűen lemoshatók. Másfajta síkosítókkal összehasonlítva ezek a zselék gyorsabban száradnak, síkosító hatásuk viszonylag rövid.

Gyógynövény komponens a síkosítóban

Az online piactér síkosító kínálata hatalmas, van közöttük ehető, ízes, de gyógynövényes is. Ez utóbbi nemcsak nedvesít, de ápol is, az aloé vera legfőbb hatóanyaga az acemannan összetett cukor, ami antibakteriális, antivirális illetve gombaölő hatású. Javítja az intim terület higiéniáját, csökkenti a bőrirritációt, segíti a bőr kisebb berepedéseinek gyógyulását; ezzel egy időben, hüvelyszárazság esetén, pótolja a hüvely nedvesedési képességének hiányát. Ez a típusú síkosító nem tartalmaz színező- és illatanyagokat és megegyezik a hüvely pH-értékével.

Óvatosan az olajjal!

Olajbázisú síkosítók vízzel nem oldhatók, a nyálkahártyán filmszerű réteget képeznek, hátrányuk, hogy a bőrre makacsul rátapadnak, és az aktus után csak szappannal lehet eltávolítani. Fontos tudnivaló, hogy az olajos alapú síkosítók reakcióba léphetnek a latex alapú óvszerrel, így könnyen porózussá válnak, elszakadhatnak. Pont emiatt az olajok és vazelinok sem jöhetnek szóba, ezek megint csak a gumi mikroszkopikus szakadását idézhetik elő, minek következtében a spermium, vagy a kórokozók (HIV, clamidia) számára átjárhatóvá válnak.

Szilikon bázisú síkosító szerek különösen hosszú idejű síkosítást biztosítanak, mivel ezek száradási ideje viszonylag hosszú, ezek azonban víztaszítók, és szex után szintén csak szappannal jönnek le. A szilikon bázisú síkosítókat szilikonból készült szex-játékokkal (vibrátorok, dildók, stb.) együtt nem szabad használni, ezek, a síkosítóval kémiai reakcióba lépve, megsérülhetnek. Előnyük azonban, hogy a szilikon-bázisú síkosítók az óvszer összes típusa mellett, gond nélkül használhatók.

Vásárlás előtt nézd meg a csomagolást!

Aki óvszerrel együtt akar síkosítót használni, az vásárláskor a csomagolást gondosan tanulmányozza át: a szer csak abban az esetben használható, ha a latex-szel szembeni intoleranciát nem tüntették fel.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek