INTIM RÖVIDHÍR

Így néz ki az agyad, ha maszturbálsz

2011. május 25., szerda 19:14

A New Scientist újságírója vállalkozott arra, hogy egy tudományos kutatás érdekében önkielégítést végezzen. Orgazmuskor agyának egy különleges területe indult be.

Kayt Sukel a New Scientist munkatársa vállalkozott rá, hogy levetkőzik az fMRI-nek, pontosabban az agyát mutatja meg orgazmus közben. A nő felfeküdt a vizsgálóra, a készüléket rákötötték, testét letakarták, ő pedig hozzálátott, hogy a csúcsra juttassa magát, miközben a Rutgers Egyetem kutatói azt figyelték, hogy orgazmus hatására hogyan aktiválódnak az agyterületei.

Megfigyelték, hogy az orgazmushoz több úton is el lehet jutni, de felfedték, hogy orgazmus idején azon agyterületen indul be (prefrontális kéreg) a véráramlás, ami a végrehajtó feladatok szabályozásáért (pl. döntéshozás, önértékelés) felel. Ez ugyanaz az agyterület, ami akkor aktiválódik, amikor a kísérleti személyek pusztán a képzelet segítségével képesek eljutni a csúcsra. Bár a kísérlet során a nő harminc agyterülete aktiválódott, az említett prefrontális kéreg mégis jóval nagyobb aktivitást mutatott, amit a szakemberek a szexuális fantáziálgatásnak, képzelgéseknek, illetve kognitív folyamatoknak tulajdonítottak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta