INTIM RÖVIDHÍR

Hetekig is eltarthat a szexuális izgalom

2011. május 17., kedd 18:49

A szexuális izgalom alapvetően az egyik legkellemesebb testérzet, ami az emberrel történhet, pár ezer nő azonban nem mondhatja el ugyanezt magáról, egy ritka zavarnak köszönhetően. Nemi szerveikben az erekció állandó, napokig, hetekig vagy még ennél is tovább eltarthat.

Az úgynevezett állandó szexuális izgalom szindróma (Persistent Genital Arousal Disorder) esetén a nő nemi szerve állandó izgalmi állapotban van, akkor is, ha egyáltalán nem érez szexuális vágyat. Ez az állapot napokon, heteken, de akár hosszabb időn át is eltarthat, ezen pedig a szexuális együttlét, az önkielégítés sem segít, az állandósult izgalmi állapotot ideiglenes enyhítheti, de annak nem vet véget.

Az orvostudomány csak keveset tud erről a ritka betegségről, kialakulásának hátterében számtalan okot feltételeznek, a férfiaknál jelentkező, állandósult merevedéshez (priapizmus) hasonlítják, de biztosat nem tudnak. Egyesek érzőideg rendellenességet gyanítanak a háttérben, ami leggyakrabban a középkorú, változókor után levő nőket érinti, míg más szakértők szerint hormonális zavar okozza az izgalmi állapotot.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta