Hetekig is eltarthat a szexuális izgalom

A szexuális izgalom alapvetően az egyik legkellemesebb testérzet, ami az emberrel történhet, pár ezer nő azonban nem mondhatja el ugyanezt magáról, egy ritka zavarnak köszönhetően. Nemi szerveikben az erekció állandó, napokig, hetekig vagy még ennél is tovább eltarthat.

Az úgynevezett állandó szexuális izgalom szindróma (Persistent Genital Arousal Disorder) esetén a nő nemi szerve állandó izgalmi állapotban van, akkor is, ha egyáltalán nem érez szexuális vágyat. Ez az állapot napokon, heteken, de akár hosszabb időn át is eltarthat, ezen pedig a szexuális együttlét, az önkielégítés sem segít, az állandósult izgalmi állapotot ideiglenes enyhítheti, de annak nem vet véget.

Az orvostudomány csak keveset tud erről a ritka betegségről, kialakulásának hátterében számtalan okot feltételeznek, a férfiaknál jelentkező, állandósult merevedéshez (priapizmus) hasonlítják, de biztosat nem tudnak. Egyesek érzőideg rendellenességet gyanítanak a háttérben, ami leggyakrabban a középkorú, változókor után levő nőket érinti, míg más szakértők szerint hormonális zavar okozza az izgalmi állapotot.

Oszd meg másokkal is!
Mustra