INTIM RÖVIDHÍR

A csókolózás függővé tehet

2011. május 16., hétfő 19:18

Egészen biztos, hogy csókolózás közben csak a tudósemberek gondolkodnak el azon, hogy a folyamat során hány ezer idegvégződésnek, hormonnak és ingerületátvivő anyagnak köszönhetjük az eufóriát.

Az ember nyelve tele van idegvégződésekkel, a terület annyira érzékeny, hogy a legfinomabb érintés is nagyobb területeket aktivál az agyban, mint egy érintés a comb belső, szintén érzékeny területén - olvasható a 2forcouples oldalán.

Csókolózáskor adrenalin szabadul fel, a test elkezd fehérvérsejteket termelni, amelyek megvédik a testet a fertőző betegségektől és az idegen anyagoktól. Mindeközben ingerületátvivő anyagok is bőségesen képződnek és az agy örömreceptorait borzolják, amivel eufóriát és szédülést idéznek elő. Nyelves csók esetén a száj belsejében oxitocin hormon is termelődik, ami szintén eufóriát okoz.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta