INTIM RÖVIDHÍR

A szex regenerálja az agyat

2011. május 14., szombat 18:54

A szex jótékony hatását senkinek nem kell bemutatni, de hogy mégis újra aláhúzzuk a tényt, megosztunk egy újabb kutatási eredményt: a szex regenerálja az agysejteket.

A legszebb kutatási területek közé tartozik az agy működésének vizsgálata, ezen belül is az, hogy szex, szerelem és izgalom hatására milyen működési mechanizmusok lépnek életbe. Az egyik ilyen kutatási eredmény például azt igazolja, hogy szex hatására az agy regenerálódik.

A hippokampusz az előagynak az a része, amely fontos szerepet kap az információk memorizálásában, az érzelmek irányításában, és míg a depresszió és poszttraumás stressz-zavar esetén összemegy, addig a szex növeli és regenerálja – olvasható a fearlesspress oldalán. Az agykutatás területén ez komoly előrelépést jelent, hiszen az utódnemzésen és a testi örömökön túl a szex ezen hatásai a stressz hatékony kezelésében is komoly szerepet kap, ráadásul nemcsak a szex agyra gyakorolt jótékony hatásáról van szó, de fordítva is igaz a képlet, az agyszerkezet sokat elárulhat az ember szexuális zavarairól.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta