INTIM RÖVIDHÍR

Jól hat a szexre a dél-amerikai afrodiziákum

2011. május 13., péntek 18:33

Tudósok szerint nem csodaafrodiziákum a maca, az erekciózavaros, változókortól szenvedő tesztelőkre mégis jó hatással volt a növény.

A maca (Lepidium meyenii) nevű növény gyökere számtalan potencianövelő szer hatóanyaga. Az Andokban terem, olyan durva körülmények között, ahol a legtöbb növény kipusztulna. A húsos gyökeret ősidők óta zöldségként fogyasztják, de az Andokban tenyésztett állatok táplálékkiegészítője is egyben, melyről időközben kimutatták, hogy kiváló immunerősítő, és a nemzőképességre is jótékony hatással van, ugyanis az egészséges spermiumok számát megnöveli. A maca ezen mellékhatásának köszönhetően lett felkapott afrodiziákum, a potencianövelő szerek piacán körülbelül tíz éve jelent meg az USA-ban, de ma már nálunk is kapható.

A szert időközben számtalan laboratóriumban tesztelték, hatásáról pedig megállapították, hogy a maca nem egy csodaafrodiziákum, szerény mértékben, de jótékonyan befolyásolja a szexualitást - írja a psychologytoday.

A szer hatását perui tudósok is megvizsgálták, felnőtt férfiakat kértek fel arra, hogy teszteljék, a csoport egyik fele placebót, másik része napi 3 gramm macát kapott. Bár a férfiak hormonműködését nem befolyásolta, szexuális vágyukat mégis fokozta. Olasz kutatók merevedési problémákkal szenvedő férfiak egy részének adták a szert (2400 mg/nap), egy részük pedig szintén placebót kapott. Mindkét csoport pozitív élményekről számolt be, az erekciós zavaroktól szenvedők állították, hogy jótékony hatással volt a szexre.

Ausztrál tudósok változókor előtt álló nőkön tesztelték a növényt, kísérlet előtt vért vettek tőlük, majd egy részük 3500 mg szert kapott naponta, a többiek placebót. A vizsgálat hat héten keresztül tartott, a vérvizsgálatok azonban nem mutattak semmiféle hormonális változást, a résztvevők viszont a változókori hatások, a depresszió és a szorongás enyhüléséről, és jobb szexről számoltak be.

Bostoni kutatók olyan személyeken tesztelték a szert, akiknek az antidepresszánsok hatására csökkent a libidója, a kísérleti alanyok egy része placebót, 1500 mg-ot és 3000 mg szert kapott naponta. A mennyiségre tekintet nélkül, mindkét macát szedő csoport arról számolt be, hogy a maca jótékonyan befolyásolta a szexualitást.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta