INTIM RÖVIDHÍR

A rendszertelen nemi élet növeli a szívroham esélyét

2011. március 25., péntek 19:41

Most már kutatások is igazolják: érdemes rászokni a szexre, mert a rendszertelen nemi élet nem tesz jót a szívnek, ugyanis a szívroham valószínűsége több mint a duplájára nő, és akár a szívleállás is beállhat.

Mindenki tudja jól, a testmozgás jótékony hatással van a szervezetre, a sokmillió pozitív érv egyike, hogy a csökkenti a szívmegbetegedés valószínűségét. A Harvard Egyetem kutatói a megállapítást most annyival egészítik ki, hogy mindez akkor igaz, ha a testmozgás rendszeres, vagyis a szervezet hozzászokott a testi megterheléshez – többek között a szexhez - írja a Telegraph. Ellenben a fizikai aktivitáshoz nem szokott szervezet esetében a hirtelen testi aktivitás szívrohamhoz, illetve szívleálláshoz vezethet, ennek valószínűsége 2,7-szer nagyobb.

A kutatók korábbi, a témában készült tanulmányokat vizsgáltak át újra, és megfigyelték, hogy az ad hoc aktivitás akár szívleálláshoz is vezethet, míg a rendszeres testmozgás – beleértve a szexet is – jelentősen ellensúlyozza ennek veszélyét. A szakértők szerint minden robbanásszerű megterhelés, legyen az lelki vagy testi, komoly veszélyt jelent a szívre.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta