INTIM RÖVIDHÍR

Merevedési problémákat okozhatnak a fájdalomcsillapítók

2011. március 19., szombat 19:42

Egy nemrég nyilvánosságra hozott felmérés szerint azok a férfiak, akik rendszeresen szednek olyan fájdalomcsillapítókat, mint például az aszpirin vagy az ibuprofen, nagy eséllyel számolhatnak erekciós problémákkal.

Azoknak a férfiaknak, akik három hónapnál több ideig, napi háromszor szednek nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszert (NSAID), 22 %-kal nő az esélyük arra, hogy erekciós problémákkal kell szembenézniük – derül ki az USA Today cikkéből. A kutatási eredményt Steve Jacobsen, a kaliforniai székhelyű Kaiser Permanente konzorcium kutatási igazgatója hozta nyilvánosságra egy urológiai szaklapban.

Mint kiderült, az említett szerek rendszeres szedése kortól és egyéb körülményektől függetlenül kapcsolatba hozható az erekciós gondokkal, a hírek szerint pedig naponta több mint 30 millióan szednek receptre, illetve vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókat.

A felmérést 2002-től kezdve közel 81 ezer 45 és 69 év közötti férfi részvételével végezték: azok, aki rendszeresen szedtek ilyen szereket, közel 2,5-szer nagyobb arányban küzdöttek erekciós problémákkal, mint azok a társaik, akik nem, vagy nem rendszeresen éltek ilyenekkel. A szerek szedése és a merevedési nehézségek közti összefüggés akkor is kimutatható volt, amikor a kutatók kifejezetten a kort, etnikai hovatartozást vagy a dohányzást tartották szem előtt, illetve amikor cukorbetegséget vagy magas koleszterinszintet állapítottak meg.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta