INTIM RÖVIDHÍR

Felelőtlenül szexelnek az amerikai fiatalok

2011. március 16., szerda 18:15

Statisztikai adatok alapján az amerikai nőktől egyáltalán nem idegen a leszbikus érintkezés, a tinik valamivel visszafogottabbak, ha szexről van szó, a nemi úton terjedő betegségek száma, illetve azok gyógyítására szánt dollármilliók pedig évről évre nőnek.

A legújabb amerikai felmérés, a National Health Statistics Report a fiatalok szexuális szokásait mérte, és korábbi évek számadatait hasonlította össze. A tanulmányból a legkiugróbb adatokat szedtük össze, amelyek közel 14 000 megkérdezett válaszait takarják.

Chlamydia és a gonorrhea

Az amerikai fiatalok aggasztó szexuális szokásait a számok is alátámasztják, évente a szexuális úton terjedő betegségek száma átlagosan 19 millió új esettel bővül, a fertőzöttek fele a 15-24 éves korosztályból kerül ki. (Csak az ő gyógyításukra szánt összeg 2000-ben 6,5 milliárd dollár volt). A kutatásból viszont az is kiderül, hogy a mai 15-24 éves amerikai fiatalokat – valamivel - nehezebb ágyba vinni, a korábbi évek 78 százalékos mutatószáma 72 százalékra csökkent. Ami pedig a fiatalok orális szexuális szokásait illeti, a 15-19 éves lányok 7 százaléka és a fiúk 9 százaléka próbálta már.

Az összehasonlító kutatásból az is kiderült, hogy a clamydia és a gonorrhea fertőzések száma 2008-ban ugrott meg, jelentős részük a 15-19 éves fekete lányok és a 20-24 éves fekete fiúk közül került ki.

A 25-44 év közöttiek közül 36 százalék nő és 44 százalék férfi legalább egyszer kipróbálta már az anális szexet, de az is kiderült, hogy kétszer annyi nő létesített azonos nemű partnerrel szexuális kapcsolatot (13%), mint amennyi férfi (5,2%). A HIV/AIDS adatok tekintetében, évente körülbelül 50 000 amerikait diagnosztizálnak a vírussal, jelenleg pedig 1 millióan élnek vele. 86 százalékuk szexuális úton fertőződik.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta