INTIM RÖVIDHÍR

Segélyvonal a szexuális erőszak áldozatainak

2011. február 15., kedd 12:09

A NANE Egyesület a KERET Koalíció tagjaként a szexuális erőszak áldozatai és az áldozatok támogatói számára segélyvonalat hozott létre. A vonalat bárki hívhatja, aki szexuális erőszak áldozata lett vagy az áldozat támogatója.

A segélyvonalat létrehozók fontosnak tartják kiemelni, hogy bárki hívhatja őket, aki szexuális erőszak áldozata lett, attól függetlenül, hogy nő, férfi, vagy gyerek, heteroszexuális, leszbikus, meleg, biszexuális vagy transznemű, hogy a partnere, ismerőse, rokona, munkatársa, főnöke, vagy esetleg egy idegen követte el ellene az erőszakot. Az sem számít, hogy otthon, valamilyen intézményben, a munkahelyén vagy közterületen érte az erőszak, ahogy az sem, hogy nemrégiben, vagy akár évtizedekkel ezelőtt történt eseményről van szó.

A segélyvonal dolgozói az áldozatot segítő személyek (hozzátartozók, partnerek, szülők), illetve professzionális támogatók (pszichológus, szociális munkás, stb.) hívását is várják.

A vonalon dolgozó segítők tisztában vannak a nők elleni erőszak társadalmi hátterével, nem hibáztatják az áldozatokat, és hisznek a hívóknak. Tudják, hogy a szexuális erőszak nem csak akkor erőszak, ha az elkövető ismeretlen, ha a támadás közterületen történik, vagy ha volt behatolás. Tudják, hogy az elkövető lehet gazdag és befolyásos is, és hogy nem csak kényszer vagy halálos fenyegetés esetén beszélhetünk erőszakról, hanem már akkor is, ha az áldozat nem egyezett bele a történésekbe. Úgy gondolják, hogy az alkoholos befolyásoltság vagy a drogok nem jelentenek beleegyezést, mint ahogy az sem, ha az áldozat elfogadott egy italt, vagy felment az elkövető lakására.


A segélyvonal a 06-40-630-006-os kék számon hívható (helyi tarifával) hétfőnként 10-14, illetve csütörtökönként 14-18 óráig.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta