INTIM RÖVIDHÍR

Önkielégítést imitáló fotókkal hívják fel a figyelmet a megelőzés fontosságára

2011. január 18., kedd 13:05

Az amerikai nonprofit egyesület, a Self check nem mindennapi plakátkampánnyal hívja fel az amerikaiak figyelmét a megelőzés fontosságára: meztelen felsőtestű férfiak a nadrágjukba rejtett kézzel, nők melleiket érintve üzenik: Előbb szeressük magunkat!

Amerikában évente egymillió ember válik a rák, a szívbetegség, a cukorbetegség vagy az elhízás áldozatává. Ami a legszomorúbb, valamennyi betegség megelőzhető, kezelhető és gyógyítható. Életeket és dollármilliókat lehetne megtakarítani akkor, ha a preventív intézkedések eredményesek volnának, a betegségeket időben diagnosztizálnák; de a kör ördögi, a betegség gyógyítására elszívott pénzek nem teszik lehetővé a hatékony megelőzést.

A számok tükrében

Az USA-ban évente tízből heten cukorbetegség, rák vagy szívelégtelenség következtében halnak meg; az állam évente 2,2 trillió amerikai dollárt fordít egészségügyi ellátásra, ennek 75 százalékát az előbbi krónikus megbetegedések kezelése emészti fel. Amerikában jelenleg 130 millió ember szenved a fenti problémáktól, olyanoktól, amik egyszerű életvezetési változtatásokkal megelőzhetők volnának.

A Self chec egyesület egyike azoknak a nonprofit szerveződéseknek, aki felveszi a kesztyűt. Sokkoló plakátokon keresztül üzennek az amerikaiaknak: a rák és számtalan egyéb betegség megelőzhető, nem kell megvárni, hogy valaki a tulajdon fülével hallja a diagnózist: ön rákos! Egy kis bulváradalék: a Self chec kampányához hasonlít Adam Levine, a Maroon 5 frontemberének rákmegelőző kampánya is. Az énekes intim pontját barátnőjének kezei takarják.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta