INTIM RÖVIDHÍR

Minden héten meghal egy nő családon belüli erőszak miatt

2010. november 26., péntek 12:49

A NANE és az Amnesty International a hétvégén demonstrációt tart, hogy felhívja a figyelmet a nők elleni erőszakra.

Nőt nem ütünk meg! De, sajnos, igen. A nők elleni erőszakot sok tabu övezi, de ezzel együtt, vagy tán épp ezért döbbenetesen gyakori jelenség Magyarországon. A NANE adatai szerint minden héten életét veszti egy nő a családon belüli erőszak áldozataként.

Mindannyian láthattunk már nőket az utcán, akiknek zúzódásait nem magyarázza a „megbotlottam a lépcsőn”. És ezek csak a látható, és nem rejtett, elhallgatott esetek melyekből sokkal több van. A figyelemfelkeltés és a megemlékezés a célja a számos civilszervezet, köztük a NANE és az Amnesty International, által vasárnap  kettőkor a Pilvax-kávéházból induló demonstrációnak. Az esemény a "16 akciónap" része, mely során filmvetítések, kerekasztal-beszélgetések, más akciók járják körül ezt a túlhalgatott, de annál égetőbb jelenséget.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta