Parázol a betörők és a bedugva hagyott vasaló miatt? Van megoldás!

Az megvan, hogy a magyarok 20%-a a fagyasztóba rejti az otthon tárolt értékeit? Igen, mi sem hittünk a szemünknek, de egy szeptemberi kutatásból ennél meredekebb dolgok is kiderültek. Szerencsére ma már nemcsak a rács segíthet, hogy nyugodtan dolgozhass a munkahelyeden, vagy, hogy a jól megérdemelt szabidon ne a lakás körül forogjon az agyad. Izgalmas megoldásokra bukkantunk!

Ha folyamatosan az otthon maradt értékeid miatt aggódsz, az nemcsak a szépségednek árt, de a mindennapokat is könnyen megkeserítheti. Aki egyszer megtapasztalta, milyen, amikor betörnek hozzá, legközelebb nagy eséllyel megpróbálja elkerülni: a Generali hazai kutatása szerint a betörést átélt válaszadók közel 80%-a tett valamit ennek érdekében. Például biztonságosabb zárat (54%), ajtót (31%) vagy rácsot (17%) szereltettek fel, vagy kutyát hoztak a házhoz (22%). Mondjuk egy rafkósabb betörő sokszor ezeket is könnyen kijátszhatja, és akkor még nem is beszéltünk az olyan esetekről, amikor lakástűz vagy csőtörés történik a távollétünkben.

Amikor a mobilod szól, hogy nyitva maradt az ajtó

Mi imádjuk a menő kütyüket, főleg, ha hasznosak is, ezért is irigyeljük a San Franciscó-i Jason Johnsont, akinek az otthoni biztonságot menő appokkal sikerült tökélyre fejlesztenie. A családjával ugyanis nem kevesebb, mint 25 applikációvezérelt modult használnak az életük könnyebbé tételére: a férfinek egyszer például a munkahelyén jelezte a mobilja, hogy nyitva maradt a garázsajtó, ő pedig pánik helyett egyetlen gombnyomással bezárta az ajtót, majd ellenőrizte az otthoni kamerák élő adását.

G playboy 1000x500px 03

A nagyobb biztonságra és a modern technológiára itthon is nagy igény lenne, főleg mivel rengeteg a lakáskár (A Generali csak tavaly 8 milliárdot fizetett ki.) Viszont a füst- és szén-monoxid-érzékelőn túl nálunk még nem igazán terjedtek el az okosotthon-megoldások, pedig a megfelelő eszközökkel akár szimulálhatjuk is, hogy otthon vagyunk, például a lámpákat, illetve a tévét ki- és bekapcsoló okoskonnektorral. A Statista adatai szerint egyébként az okosotthon világszerte egyre elterjedtebb, 2020-ra 40 milliárd dolláros üzlet lesz: jelenleg az Egyesült Államokban megy a legjobban, de Japán és Németország is tartja a lépést. Szerencsére itthon is egyre többen jönnek rá, hogy érdemes rá költeni, nekik különösen megéri január 12-ig új lakásbiztosítást kötni. És még okoskonnektort is nyerhetünk, ami, valljuk be, elég menő.

A Generali a Házőrző lakásbiztosítása Top és Extra csomagjához most új kiegészítő biztosítást ad ajándékba: ráadásul 100 okoskonnektort is kisorsol.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek