WE WILL ROCK YOU!

17 ország és 16 millió néző után végre Budapesten a QUEEN világhírű musicalje, a We Will Rock You, amelyet a musicaltörténelem legnagyobb sikerei között tartanak számon! A világon elsőként új rendezésben és koreográfiával, egyedülálló látványvilággal, magyar nyelven látható. 24 QUEEN világsláger egy nagyszabású előadásban. Egy újabb szuperprodukció a Vámpírok bálja alkotóitól! A nemzetközileg is elismert Cornelius Baltus rendezésében, Kentaur díszlet- és jelmezterveivel, Túri Lajos Péter koreográfiájával. Producer: Simon Edit (PS Produkció).

PORT.hu KENTAUR 13 KILLERR QUEEN TRONHALL 01

Az előadásban olyan jól ismert Queen klasszikusok hangzanak el, mint a Radio Ga Ga, a Somebody to Love, a Bohemian Rhapsody, az Under Pressure, a Who Wants to Live Forever, a We are the Champion és a musical címadó dala, a We Will Rock You.


Főbb szerepekben többek közt Sári Éva, Egyházi Géza, Scheich Dávid, Török Anna, Veres Mónika Nika, Balogh Anna, Zöld Csaba, Szemenyei János és Stéphanie Schlesser látható.


A budapesti előadás próbafolyamata júniusban kezdődött, az alkotói teamnek rendkívüli tehetségű csapatot sikerült kiválogatnia, az előadás bombaként fog robbanni a november 24-re meghirdetett budapesti bemutatón. Miklós Tibor dalszövegei és Várkonyi Zoltán magyar fordítása hűen követik Freddie Mercury és a Queen, valamint Ben Elton különleges világát és a darab humorát. A távoli jövőben játszódó musical egy futurisztikus vígjáték, amelyhez Kentaur jelmezei és díszletei különleges vizuális keretet adnak.

PORT.hu KENTAUR 25 ON THE ROOF OF A DOWNTOWN BUILDING -THE HARD


Az előadás gigantikus díszletéhez 16 ezer magnókazetta gyűjtésébe kezdett a produkció, a monumentális emlékfal a díszletbe épülve lesz látható az előadások helyszínén. A magnókazettákat stílusosan – a történet egyik fiktív helyszínén - a budapesti Hard Rock Cafe-ban adhatják le nézők vagy küldhetik a PS Produkció postai címére is.


A történet a 24. század elején, az iPlanet nevű bolygón játszódik, amelyet egykor Földnek hívtak. A globalizáció mindent behálóz. Az egész világot a GaGa konszern, a Globalsoft uralja, élén a kegyetlen Killer Queen-nel és segítőjével, a titkosrendőrség vezetőjével: Khashoggi parancsnokkal. Ez egy látszólag boldog, biztonságos GaGa világ, ahol a fiatalok ugyanazokat a filmeket nézik, ugyanolyan ruhákat hordanak, ugyanazokat a komputer generált-zenéket hallgatják, és ugyanazt gondolják. Ez egy agymosott világ. Az igazi élőzene kihalt, a hangszereket betiltották. Fiatalok egy csoportja fellázad a műanyag világ ellen, ők olyan egyéniségek, akik a gondolat szabadságát és az igazi hangszerekkel játszott élő rockzenét akarják visszahozni. Az ellenállóknak kemény harcot kell vívniuk a kegyetlen hatalommal, míg megtalálják a „bajnokok hangszerét”, a felszabadító, szent elektromos gitárt...


A musical karakterei napjaink népszerű hazai és nemzetközi sztárjainak reinkarnációi. A darab szereplői olyan rock és pop legendák neveit viselik, mint például Britney Spears, Ozzy Osbourne, Lady Gaga, Tina Turner, Madonna, Cindy Lauper, Pink, AC/DC, Mick Jagger, Pici, Tini, Bono és Buddy Holly.


A PS Produkció sikertörténete a 2007-ben bemutatott, Oscar-díjas Roman Polanski nevével fémjelzett Vámpírok bálja, valamint a 2010-ben színpadra állított, az ABBA együttes szerzőpárosának SAKK című musicalje után, 2017 novemberében a legendás WE WILL ROCK YOU musical bemutatásával folytatódik.


Előadások: 2017. november 24., 25., 26., BOK Csarnok (volt SYMA)
Weboldal: wwry.hu

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek