Van új a tető alatt: ragyogó tetőtér

Zanza!

Amikor bővül a család, vagy nőnek a gyermekek és külön szobára, nagyobb élettérre vágynak, vagy, ha több generáció szeretne összeköltözni, elkezdődik a tervezés. 2016 óta az otthontervezés egyik központi elemévé vált a CSOK rendszer által nyújtott támogatás. 2017-es újdonság többek között, hogy ha valaki úgy szeretne lakást, vagy házat vásárolni, hogy banki lakáshitelt is igényel mellé, akkor már a CSOK összege is beleszámít a bankok által elvárt 20%-os önerőbe, ami jelentős könnyebbség.

ONLINE FFG 9658

Ha új családi házat, vagy lakást vásárolnánk, a 2017-es módosítás szerint a CSOK összege a kérelem benyújtásának pillanatától a kész állapot eléréséig felmerülő költségekre igényelhető.

Ebből az következik, hogy érdemes lesz minél előbb megvásárolni az újépítésű házakat és beadni a CSOK-igénylést, hiszen az így megkapott összeget akár egy energiatakarékos tetőtér beépítésére is fordíthatjuk.

Új ingatlan vásárlása, vagy építése esetén 600 ezer és 10 millió Ft közötti állami támogatást igényelhetünk, melynek beosztása az építkezési költségvetésben gondos megfontolást igényel. Egy új ház esetében is pozitív hozzáadott értékként kell tekintetünk a lakható tetőtérre, ami hosszú évtizedekre biztosíthatja a családi együttélést akkor is, ha többen leszünk.

130090-02-XXL.png

Ha gyermektervezési szándékkal vásárlunk, vagy építünk új házat, hosszútávú tervekkel érkezünk és ennek megfelelően fontos, hogy rugalmas terekben gondolkozzunk. Egy jól kivitelezett tetőtér, melybe a tetősíkba illeszkedő ablakokon keresztül rengeteg napfény és friss levegő áramlik, remek lehetőségeket rejt magában. A tetőtér-beépítéses ház azért is előnyös, mert otthonunk hasznos alapterülete nem a zöld környezet rovására lesz nagy, így élvezhetjük a családi kert nyújtotta előnyöket.

Ha azonban nem szeretnénk elhagyni régi környékékünket, a gyerekek óvodába, iskolába járnak, közel vannak a szülők, akkor a CSOK segítségével meglévő családi házunk bővítésére, a tetőtér beépítésére is igényelhetünk támogatást a használt ingatlanok vásárlására vonatkozó feltételekkel, azaz 600 ezer és 2 millió 750 ezer Ft közötti összeggel számoljunk. Jelenlegi otthonunk bővítéséhez igénybe vehetjük a lakáspénztári megtakarításainkat is. A lakáspénztári megtakarítások mellé sokszor lehetőségünk van kedvezményes hitel felvételére is, mindenképpen érdemes alaposan utána járni a lehetőségeinknek.

Gondoljunk arra is, hogy tetőtér-beépítéssel energetikai minőség-javulást is elérhetünk - erre hívják fel a figyelmet a VELUX szakértők. Az eddig a fűtetlen padlástéren keresztül távozó energiát bent tartjuk, ha minőségi szigeteléssel és a kiváló minőségű tetőtéri ablakokkal tervezünk és megfelelő szakemberekkel dolgozunk.

127964-01-XXL.png

Ha már elköteleztük magunkat a tetőtér beépítése, felújítása mellett, érdemes mindenképpen minőségi termékeket választani, hiszen valószínűleg hosszú évekre, akár évtizedekre vásárolunk most építőanyagot és tetőablakot.

Több, mint 20 éve dolgozik tetőablakok beépítésével és szervizelésével Kis Attila. Szerinte hosszútávon nem elképzelhető más választás, ezért minden új és meglévő tetőtérbe VELUX tetőtéri ablakokat ajánl, azon belül is a Standard Plus kategóriában kapható új, 3-rétegű üvegezéssel ellátott tetőablakokat. Ezeknek az értékei már most megfelelnek a 2020 utáni energiakövetelményeknek. Így legalább már egy dolgot kihúzhatunk a listáról, amin nem kell tovább gondolkodnunk. Tudjon meg többet szakértőktől, nézzen példákat: velux.hu

Blogmustra