Te még mindig nem újrahasznosítasz? Pedig a most induló új szolgáltatással egyszerűbb, mint gondolnád

A szelektív hulladékgyűjtés napjaink egyik legaktuálisabb és legfontosabb természetvédelmi törekvése. A Föld védelméért mindannyian sokat tehetünk, elég csak a napi rutintevékenységeinket kicsit finomhangolni: például a reggeli kávénk lefőzése után tudatosan összegyűjteni a használt kávékapszulákat. Jó hír, hogy júniustól a Nespresso egyedülálló, új szolgáltatásával a használt kapszulákat már nemcsak a Nespresso Boutique-okba vihetjük vissza, hanem új rendelésünk házhozszállításakor egyszerűen odaadhatjuk a futárcégnek is.

Amikor sok évvel ezelőtt a Nespresso megalkotta az első kapszulába zárt, adagolt kávé koncepcióját, elsődleges szempont volt, hogy a kávé a lefőzés pillanatáig a lehető legfrissebb maradjon.

Kiváló tulajdonásai miatt a vállalat az alumíniumot választotta alapanyagként, mivel egyrészt tökéletesen védi a kávét a fénytől, levegőtől és nedvességtől, így megőrzi a kávéőrlemény frissességét, másrészt környezetbarát, mivel korlátlan alkalommal újrahasznosítható.

Hogy új életet adhassanak a használt alumíniumnak, a Nespresso Magyarországon 2012-ben elindította újrahasznosítási programját. 2017 júniusa újabb mérföldkő a környezettudatos kávérajongók számára, hiszen a Boutique-ok mellett újabb, az eddiginél kényelmesebb, az ország bármely pontjáról elérhető lehetőség kínálkozik a használt kávékapszulák leadásása. Hazánkban elsőként, mostantól az új kapszulák házhozszállításával egy időben a futár ingyenesen el is viszi a használtakat.

A XXI. században azonban a környezettudatosság itt még nem állhat meg. A Nespresso The Positive Cup nevű programjának egyik célkitűzése, hogy 2020-ig globálisan 100%-ra bővítik a jelenleg 75%-on álló - használt kapszulák visszagyűjtési arányát egy olyan zárt lánc megteremtésével, amelynek kulcsa az innovációban rejlik. A begyűjtött alumíniumkapszulákat számos termék alapanyagaként hasznosítják újra, lehet belőle például bicikli, ablakkeret vagy éppen új kávékapszula.

Tudj meg te is többet a cég fenntarthatósági törekvéseiről:

www.nespresso.com/ujrahasznositas

Oszd meg másokkal is!
Mustra