INFÓ

Te még mindig nem újrahasznosítasz? Pedig a most induló új szolgáltatással egyszerűbb, mint gondolnád

2017. június 27., kedd 14:52 |

A szelektív hulladékgyűjtés napjaink egyik legaktuálisabb és legfontosabb természetvédelmi törekvése. A Föld védelméért mindannyian sokat tehetünk, elég csak a napi rutintevékenységeinket kicsit finomhangolni: például a reggeli kávénk lefőzése után tudatosan összegyűjteni a használt kávékapszulákat. Jó hír, hogy júniustól a Nespresso egyedülálló, új szolgáltatásával a használt kapszulákat már nemcsak a Nespresso Boutique-okba vihetjük vissza, hanem új rendelésünk házhozszállításakor egyszerűen odaadhatjuk a futárcégnek is.

Amikor sok évvel ezelőtt a Nespresso megalkotta az első kapszulába zárt, adagolt kávé koncepcióját, elsődleges szempont volt, hogy a kávé a lefőzés pillanatáig a lehető legfrissebb maradjon.

Kiváló tulajdonásai miatt a vállalat az alumíniumot választotta alapanyagként, mivel egyrészt tökéletesen védi a kávét a fénytől, levegőtől és nedvességtől, így megőrzi a kávéőrlemény frissességét, másrészt környezetbarát, mivel korlátlan alkalommal újrahasznosítható.

Hogy új életet adhassanak a használt alumíniumnak, a Nespresso Magyarországon 2012-ben elindította újrahasznosítási programját. 2017 júniusa újabb mérföldkő a környezettudatos kávérajongók számára, hiszen a Boutique-ok mellett újabb, az eddiginél kényelmesebb, az ország bármely pontjáról elérhető lehetőség kínálkozik a használt kávékapszulák leadásása. Hazánkban elsőként, mostantól az új kapszulák házhozszállításával egy időben a futár ingyenesen el is viszi a használtakat.

A XXI. században azonban a környezettudatosság itt még nem állhat meg. A Nespresso The Positive Cup nevű programjának egyik célkitűzése, hogy 2020-ig globálisan 100%-ra bővítik a jelenleg 75%-on álló - használt kapszulák visszagyűjtési arányát egy olyan zárt lánc megteremtésével, amelynek kulcsa az innovációban rejlik. A begyűjtött alumíniumkapszulákat számos termék alapanyagaként hasznosítják újra, lehet belőle például bicikli, ablakkeret vagy éppen új kávékapszula.

Tudj meg te is többet a cég fenntarthatósági törekvéseiről:

www.nespresso.com/ujrahasznositas

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta