INFÓ

6 + 1 tipp az otthoni sebkezeléshez

2017. március 21., kedd 16:54 |

A mindennapokban gyakran történnek velünk kisebb-nagyobb balesetek, ám sokan nem tudják hogyan kezeljék szakszerűen ezeket a sérüléseket. Éppen ezért most az otthoni sebkezeléshez adunk tippeket.

Bármikor érhetnek olyan kisebb sérülések bennünket vagy családtagjainkat, melyek kezelése nem igényel orvosi ellátást. Ilyenek például a háztartási balesetek vagy gyermekeink apró sérülései. A sebkezelést követően a szervezet saját öngyógyító mechanizmusa azonnal megkezdi a regenerálódást és a sérült szövetek rövid idő alatt helyreállnak. A szakszerű otthoni ellátással azonban szebb és gyorsabb lehet a sebgyógyulás, így a kellemetlen sérüléseknek hamar búcsút inthetünk.

shutterstock 203589754

Íme a sebkezelés 6 alapszabálya, amelyek betartásával a kisebb-nagyobb otthoni balesetek szakszerű ellátása mindenki számára gyerekjáték lesz:

  1. Vérzéscsillapítás: Az apró vágások, horzsolások vérzése általában magától csillapodik, ha mégsem, a vérző területre steril gézzel gyakoroljunk enyhe nyomást 5-10 percen át. Ha nem szűnik a vérzés, akkor forduljunk orvoshoz.
  2. Sebtisztítás: A horzsolt, szennyezett sebet tiszta vízzel öblítsük le. Amennyiben szükséges, a sebfelszínt és a sebkörnyéket fertőtlenítő oldatokkal mossuk le. A szappan használatát kerüljük, illetve nem ajánlott a hidrogénperoxid-oldat, jód vagy jódos fertőtlenítőszer használata sem.
  3. Sebkezelés: Használjunk például cink-hialuronát tartalmú készítményt, amely segít a bőr regenerálódásában.
  4. Sebfedés: Ha a seb olyan helyen van, hogy a mechanikai védelem vagy a baktériumok távol tartása miatt mégis szükséges a fedőkötés, olyan kötszert használjunk, amelyik nem tapad a sebbe.
  5. Kötéscsere: A kötést naponta cseréljük, mindig steril kötszert alkalmazzunk.
  6. Fertőzésre utaló jelek figyelése: Forduljunk orvoshoz, ha hidegrázás, láz jelentkezik vagy a seb nem gyógyul, esetleg fokozódik a váladékozás vagy a seb környéke duzzadt és bőrpír látható.

+1: A hialuronát egy természetes poliszacharid, amely minden szövetben megtalálható, a bőrnek is fontos alkotórésze. A bőr alatti kötőszövetben található kollagén és rugalmas rostok újraképződését serkenti, biztosítva ezzel a bőr megfelelő rugalmasságát és feszességét. A cink tartalmú készítményeket is évtizedek óta használják a bőrgyógyászatban különböző sebek kezelésére. A sérülésekkor növekszik a szervezet cinkigénye, cinkhiány esetén pedig csökken az ellenállóképesség és elhúzódik a sebgyógyulás is. Az otthoni sebkezelésnél törekedjünk olyan készítmények használatára, melyek nedvesen tartják a sérült felületet, hiszen ez nemcsak gátolja a sebfertőzést, hanem segít a gyulladás csökkentésében is.

További információ: www.curiosa.hu

Termékajánló:

A Curiosa sebkezelő gél alkalmas a sérült bőrfelület vagy problémás bőr kezelésére és védelmére, valamint a különböző eredetű és súlyosságú sebek gyógyulásának elősegítésére. Így például alkalmazható műtéti sebek (pl. császármetszés) és különböző nőgyógyászati sebészeti beavatkozások esetén is.

A Curiosa sebkezelő gél fő komponense a cink-hialuronát. A hialuronát a bőr- és a kötőszövet természetes és nélkülözhetetlen alkotóeleme, amely biztosítja a bőr épségét és rugalmasságát, elősegíti a regenerálódást, és megfelelő környezetet biztosít a sebgyógyuláshoz.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta