Világsztárok költöznek a balatoni faluba!

Télen 400, nyáron 7000 ember rója Paloznak utcáit. A hívószavak: St Germain, Incognito, Earth, Wind & Fire Experience feat. Al McKay, isteni borok, napsütés. Balatonfüredtől 10 percre a nyár egyik leghangulatosabb és leglazább fesztiválja vár.

Piknikpléd, kosár, egy üveg jól behűtött bor meg egy fűben is kényelmes szandál: körülbelül ennyire van szükség, hogy az ember jól érezze magát a Paloznaki Jazz Pikniken. Jó hír, hogy a bor és a pléd helyben van, hozzá pedig első osztályú zenei élménnyel készülnek a szervezők. Augusztusban (augusztus 4-5-6.) három napra ugyanis Paloznak lesz a jazz balatoni fővárosa. Egy kicsit távolabb a nyüzsgéstől, Csopak és Alsóörs között a dombon egy tündéri Balaton-felvidéki falu vár fehérre meszelet, nádtetős házakkal, szőlősorokkal, év közben csenddel, nyáron viszont 3 napra utánozhatatlan hangulattal és válogatott zenékkel. Láttál már egy fél falut templomostul fényfestésbe borulni? Ha nem, akkor mindenképpen itt a helyed augusztusban.

A Paloznaki Jazz Piknik a helyi Homola Pincészet zenei és gasztro fesztiválja. Az elmúlt öt év alatt több ezer fős ünneppé nőtte ki magát, fűben ülős jazz koncertekkel, minőségi borokkal és első osztályú külföldi és hazai előadókkal. Ezt az évet egy különleges nulladik nappal nyitják: a francia Ludovic Navarre house és nu jazz formációja, a világhírű St Germain ad este koncertet a nagyszínpadon (a nulladik napra külön jegy váltható). Pénteken és szombaton izgalmas nemzetközi és hazai előadókkal készülnek. Pénteken fellép a brit acid jazz csapat, az Incognito; szombaton pedig az Earth, Wind & Fire Experience feat. Al McKay, minden idők legsikeresebb soul-funk-disco zenekarának repertoárjával. Itt lesz még a Váczi Eszter Quartet, akik egyszer már megtáncoltatták a Jazz Piknik közönségét, a naplementés koncertek „szakértője” , a Bin-Jip - Harcsa Veronika, Gyémánt Bálint és Andrew J projektje, Csemer Boggie, a Pankastic!, Marge,a Belau, a Kéknyúl Hammond Band, a Szőke Nikoletta Quartet, a Juhász Gábor trió, valamint a Jász András és Barátai formáció. A tavaly nyílt Sáfránkert étterem melletti színpadon fiatal tehetségek zenélnek majd egy, vagy kétszemélyes formációkban.

A feszticálra tavaly már több mint hatezren voltak rá kíváncsiak. Mind a zenei kínálat, mind a közreműködők, mind a gasztronómia tekintetében igazán különleges, minőségi eseményre számíthatnak az ide látogatók. A fesztivál alatt külön buszjárat indul Paloznakról a környező településekre, Füredre, Csopakra, Almádiba és Alsóörsre is, hogy könnyebb legyen a közlekedés és a szállások megközelítése. A piknikhangulatot piknikkosarak, behűtött borok, helyi termelői finomságok (kézműves sajtok és sonkák, fagyi, pálinka ) és plédek teszik teljessé. A fesztivál gasztronómiában is a minőséget képviseli, az északi part legfelkapottabb éttermei biztosítják majd a harapnivalókat. A tökéletes zenei élményt kiváló hang- és fénytechnika garantálja.

A fesztivál házigazdája a Homola Pincészet, társszervezője Paloznak Önkormányzata. A Jazz Piknik a MOL nagyon Balaton programsorozat része és a Veszprémfesttel kooperációban kerül megrendezésre.

Bor, jazz, Balaton! Találkozzunk Paloznakon augusztus leghangulatosabb hétvégéjén!

Bővebb információ: www.jazzpiknik.hu

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek