Zanza!

Ismét rotyog a csülökpörkölt és folyik a sör a Viharsarokban! 2016. június 14 és 18. között immár 16. alkalommal kerül megrendezésre a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé!

A fesztivál rögtön 0. nappal indít, amikor is díjtalan belépés mellett tekinthetik meg az érdeklődők a magyar labdarúgó válogatott debütálását az Európa Bajnokságon. Ezt követően Pribojszki Mátyás és csapata ad fergeteges koncertet a látogatóknak. A rendezvény első napján a szokásoknak megfelelően az ejtőernyősöknek köszönhetően az égből érkezik az első söröshordó. Nem mindennapi mutatványnak ígérkezik az attrakció, hiszen egy 30 literes hordót lehozni a magasból egyedülálló teljesítmény. A hordót a leérkezés után természetesen csapra vernek a fesztivál főszervezői és annak tartalmát ingyen mérik ki a legszomjasabb látogatók között.

Nem csak az országban, de talán még a világon sem volt olyan sörfesztivál, ahol mintegy 100 fajta CSAPOLT sörrel ismerkedhetnek meg a látogatók, és a bátrabbak kóstolhatnak végig.

A fesztiválon Pécsi Sörfőzde termékei mellett figyelmet érdemelnek a kisüzemi házi sörfőzdék, akik igazi különlegességeket hoznak el a fesztiválra. Mellettük lesznek spanyol, cseh, német, angol és szlovák sörök is. Csak párat említsünk a különlegesebb fajtákból: ribizli sör, német fekete sör, spanyol világos sör, grapefruitos búzasör, szűretlen csokoládés sör, amelynek egy apátsági sörfőzdéből 1600-as évek óta és belga étcsoki adja a finoman keserű ízét, és itt lesz a 2013-as évben a világ legjobb sörének választott Primátor sörgyár szűretlen búzasöre is.

A sörhöz kiválóan illő csülökből sem lesz hiány: lesz itt füstölt, főtt, grillezett és a hagyományos szaftos-ragadós csülökpörkölt is.

Ha már csülök, nem aprózzák el: pénteken óriásbográcsban rotyog majd a csülökpörkölt. A csülökpörkölt, amely már a Békés megyei értéktár is felvett értékei közé. Ezen a napon érdemes lesz sietni a látogatóknak, mert az első 500 látogató kóstolójegy formájában kóstolhatja majd meg, hogy milyen is az igazi magyar csülökpörkölt Prohászka Béla és Kovács Lázár sztárszakács szerint!Szombaton ismét a baráti társaságoké a főszerep, azaz Csülökpörkölt főző verseny, ahol Magyarország legjobb pörköltjét 100.000 Ft-al díjazzák! A versengés során minden esztendőben több mint 140 csapat bográcsában rotyog a pörkölt. Az elkészült ételeket igazi szakértő zsűri pontozza:Prohászka Béla olimpiai bajnok mesterszakács segítségére lesz Sági Szilárd, gasztrokibic, Lázár Chef, illetve a Tetovált Séf, azaz Serényi Zsolt.

A gasztronómia mellett a kulturális műsorok is szerepet kapnak: a magyar könnyűzenei élet nagyágyúi lépnek színpadra a négy nap alatt: Wellhello, Halott Pénz, Road, Kowalsky maga Vega, Tankcsapda, Irie Maffia, Hooligans, Nagy Feró és a Beatrice, Kis Grofó, Bódi Csabi, Szikora Róbert és az R-Go és Ákos. Több mint 10 év után Európában először, Békéscsabán lép élő showal a közönség elé a La Bouche, amelynek Be My Lover dalát talán minden korosztály ismeri. A show sztárvendége pedig a szintén retro csapat Culture Beat énekesnője Tania Evans lesz.

Az idei évben először csatlakozott a rendezvényhez a Himi-Humi Beach Tour 2016, amely a magyar strandröplabda és strandsport élet legmeghatározóbb nyári versenysorozata, illetve elsőként a fesztivál történetében sörfutást is szerveznek, ahol 4 km alatt 4 sört kell meginniuk a bátor nevezőknek.

Bővebb információkat a www.csabaisorfesztival.hu , illetve a www.facebook.com/csabaisorfesztival oldalon találhat.

Blogmustra