3 napos barista/kávészakértő képzés az illy-től

A kávé művészete és tudománya, 80 év kutatási tapasztalata 3 napba sűrítve: 25 ország után már itthon is elérhető az Universitá del Caffé kávészakértő és barista képzése, amit nem csak szakmabelieknek ajánlunk.

Aki ivott már valaha igazán finom kávét, azt bizonyára egy életen át szenvedélyes vonzódás fűzi ehhez a rendkívüli italhoz és valószínűleg minden csészében ugyanazt az aromás ízt keresi újra és újra. Ezért is alakult ki óriási verseny a kávézók között, hiszen mindannyian a kávérajongók igényeit igyekszenek kielégíteni, ebben a megmérettetésben pedig a változatlanul magas minőség és az utánozhatatlan egyediség viszi el az első helyet. A “győzelemhez” persze nemcsak a professzionális felszerelés szükségeltetik, hanem az a szaktudás is, amivel a szigorú előírásokat lépésről-lépésre követi egy vérbeli barista, aki nemcsak a kávékészítést, de a kóstolást is művészi szinten űzi. Ezeket a finom fortélyokat is el tudja sajátítani, ha jelentkezik az olasz eszpresszó nagyköveteként világszerte ismert illycaffé által alapított Universitá del Caffé kávészakértő és barista tanfolyamára.

Professzionális espresso kávé készítés
Professzionális espresso kávé készítésilly.com

A különbség kávé és kávé között

A kávé és a kávézás élménye jóval túlmutat az instant keverékek és a kotyogós által produkált végeredményen, annál is inkább, mivel több száz éves múltjára visszatekintve óriási fejlődésen ment keresztül a termesztéstől kezdve, a feldolgozáson, tároláson és pörkölésen át a legkülönfélébb elkészítési módokig.

A kávé művészete és tudománya – hangzik a világszerte az olasz eszpresszó etalonjaként ismert illycaffé szlogenné vált cégfilozófiája. Az illy által létrehozott Universitá del Caffé (UDC) egyedülálló szakmai hozzáértéssel adja tovább azt a gyakorlati, praktikus tudást, melynek gerincét a magyar Illy Ferenc által 1933-ban alapított illycaffé 80 éves tudományos és kutatási tapasztalatai alkotják. Az iskolát a kávévilágban Papa Bean-ként tisztelt Ernesto Illy alapította, aki egész életét a kávé és annak kvintesszenciája, az eszpresszó tudományos kutatásának szentelte. A barista képzés már 25 országban, 2015 óta hazánkban is elérhetővé vált mindazok számára, akik szakmai jártasságukat szeretnék bővíteni illetve csiszolni vagy egyszerűen csak ínyenc kávéfogyasztók.

Barista tanfolyam gyakorlat közben
Barista tanfolyam gyakorlat közbenilly.com

3 nap a professzionalitás jegyében

A barista és kávészakértő képzés - mely nemzetközileg elismert oklevél kiadásával zárul - 3 egymás követő napon kerül megrendezésre az illycaffé magyarországi partnere, az Espresso Kft. szervezésében.

A képzés első napja az illy cég megismerésével rajtol el, majd többek között a kávéfőzési módszerekről, a zöld kávéról és a kávé feldolgozásáról szóló ismeretekből is szakavatottá válnak a résztvevők. A tökéletes espressohoz pedig nemcsak elméletben, hanem természetesen gyakorlatban is közelebb kerülnek.

A második napon meglepő tények derülnek ki az egészség és a kávé kapcsolatáról, valamint azt is megtanulják a jelentkezők, hogyan válhatnak a kóstolás művészeivé. Egy profi barista az eszközeit is nagy gonddal választja ki és pontosan tudja, hogyan kell őket karbantartani és az esetleges meghibásodásokat elhárítani. Megtudhatunk olyan érdekességeket is, hogy az ikonikus illy csészék formája sem véletlen, hanem szigorúan kávétudományos alapokon nyugszik, azt ugyanis Ernesto Illy ideális kávéscsésze leírása alapján tervezte meg Matteo Thun építész. Ezen a napon arra is fény derül, hogy mitől lesz kifogástalan a cappuccino.

A cappuccino készítés művészete
A cappuccino készítés művészeteilly.com

A kurzus záró napján nemcsak a gyár működésébe nyernek betekintést a résztvevők, de az is kiderül, milyen vízből készül a tökéletes kávé és miben különbözik a koffeinmentes, a filteres és a kapszulás kávé elkészítése. Ezen a napon a kreativitásukat is tesztelhetik a jelentkezők, hiszen bepillantást nyernek a latte art világába és különleges kávé és kávékoktél receptekkel gazdagodhatnak.

Kiknek ajánljuk?

A képzés főként olyan vendéglátással foglalkozó személyeknek szól, akik gyarapítanák visszatérő vendégkörüket, keresik a megújulás lehetőségét és magas szakmai színvonalon szeretnék űzni a kávékészítés minden egyes mozzanatát. A kurzusra a hobbi gourmet-k is bátran jelentkezhetnek, garantáltan figyelemre méltó tapasztalatokkal gazdagodnak majd.

A képzés résztvevői a megszerzett tudás mellé most egy 10 ezer forint értékű vásárlási utalványt is kapnak, amelyet az espressoshop.hu oldalán vásárolhatnak le. További információk és jelentkezés itt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek