INFÓ

Igy tegyen félre az új évben

2016. január 12., kedd 17:53 |

Szilveszterkor sokan megfogadják, hogy január elsejétől okosan osztják be pénzüket. Csakhogy ez egy nehéz vállalkozás. Ebben segít most egy új online alkalmazás.

Nehéz beosztani a pénzt? Ezzel kezdd az új évet

Karácsonykor a legszembetűnőbb, milyen nehéz is kalkulálni és jól beosztani a pénzünket. Nem véletlen, hogy a legnépszerűbb újévi fogadalmak közé tartozik a spórolás. Ebben segít most egy új online alkalmazás.

Felmérések szerint tízből 4 magyarnak egyáltalán nincs félretett pénze. Pedig akár kisösszegű, de rendszeres megtakarításokkal is megéri elkezdeni. Már havi 5-10 ezer forintos megtakarítással is felkészülhetünk egy váratlan kiadásra, vagy biztosíthatjuk gondtalan nyugdíjas éveinket. Szilveszterkor sokan megfogadják, hogy január elsejétől okosan osztják be pénzüket. Csakhogy ez egy nehéz vállalkozás, főleg, ha úgy értelmezzük, hogy mostantól meg kell vonnunk magunktól valamit.

Csak egy dolgot kell megfogadnod

A téli hónapokban a rezsin lehet spórolni, például ha letekered a fűtést, amikor elmész otthonról. Lehet még kísérletezni olyanokkal, hogy megszabadulsz a nem létező pénz költésére csábító hitelkártyától vagy csak bevásárlólistával jársz vásárolni. Ezek az erőfeszítések azonban hiábavalóak, ha fogalmad sincs, mennyi a bevételed, és ebből mennyi pénz mire megy el. A költségvetés vezetése segíti a tervezést és a pénz minél jobb beosztását. Ha csak egy dolgot fogadsz meg januárra, vezess családi költségvetést.

Először tervezd meg, milyen bevételeid lesznek, aztán nézd meg a várható kiadásaidat: a villanyszámlád, a vízdíjad, a tévé és a net havidíja, a fűtésszámla, a benzin a kocsiba, a buszbérlet, a havi nagybevásárlás, a szerdai mozi, a pénteki sörözés. Nézd meg, melyek azok a területek, ahol a következő hónapban néhány ezer, tízezer forintot tudsz spórolni. Minél alaposabban tervezel, annál könnyebb lesz beosztani a pénzed.

Hogyan kezdj neki?

A kezdők vezethetik a költségvetést egy kockás füzetben, a kicsit profibbak mondjuk egy Excel-táblázatban. De létezik erre egy igazán remek megoldás is. A Csekkoló egy új online pénzügyi alkalmazás, ami egyelőre a Díjnetnél és a Postánál érhető el – és alapvetően azt csinálja, amit a kockásfüzet, csak sokkal többet tud.

Az alkalmazás segítséget nyújt a mindennapi pénzügyek tudatos tervezésében, kezelésében, rögzíthetjük és egyszerűen átláthatjuk benne kiadásainkat és bevételeinket. Egy egyszerűen kezelhető és értelmezhető grafikonon láthatjuk például azt, hogy mennyit költöttünk villanyra, vízre, benzinre, szemétszállításra, mennyiért vásároltunk, mennyi pénzt szórakoztunk el – és persze azt is, hogy hol folyt el a pénzünk.

A Csekkoló fontos eleme, hogy az iCsekk alkalmazáson és a Díjneten keresztül kiegyenlített számlák valamint a Posta csekkbefizető automatáin, Posta Hűségkártya használata mellett befizetett csekkeket is kezeli. A befizetett csekkeken kívül további kiadások és bevételek is rögzíthetőek. Költségkereteket is beállíthatunk, valamint folyamatosan követhetjük a tervezett kiadások, bevételek alakulását.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta