Ez a legjobb pénztipp a jövő évre: költségvetést az egész családnak

Csekkoló szolgáltatás

Nem könnyű előre tervezni a kiadásokat és a bevételeket. Talán a karácsony előtti hetek mutatják a legjobb példát arra, milyen nehéz is kalkulálni és jól beosztani a pénzünket. Ebben segít most egy új online alkalmazás.

Adunk egy tuti tippet 2016-ra: januártól vezess családi költségvetést!

Nem, ez egyáltalán nem annyira lehetetlen, mint aminek első hallásra tűnik. Először is tervezd meg, milyen bevételeid lesznek: havonta jön a fizetés, kapsz egy ötöst a nagyitól, ha meglátogatod, beosztod az idei jutalmadat. Aztán nézd meg, hogy milyen kiadásaid lesznek: mondjuk a villanyszámlád, a vízdíjad, a tévé és a net havidíja, a fűtésszámla, a benzin a kocsiba, a buszbérlet, a havi nagybevásárlás, a szerdai mozi, a pénteki sörözés. Minél alaposabban tervezel, annál könnyebb lesz beosztani a pénzed.

De miért jó, ha látjuk ezeket?

1. Tudjuk, hogy hogy állunk anyagilag.

2. Tudunk tervezni.

3. Látjuk, hogy hol folyik el a pénzünk.

4. Tudunk spórolni.

5. Nem ér akkora meglepetés a váratlan kiadásoknál.

Na de hogyan?

Találjunk erre egy konkrét, kézzelfogható megoldást. Jöhetnénk ugyan az anyu által jól bevált kockás spirálfüzettel, vagy a kicsit bonyolultabb Excel táblázatokkal. De jobbat mutatunk: a Csekkoló egy új online pénzügyi alkalmazás, ami egyelőre a Díjnetnél és a Postánál érhető el, és nagyon sokat tud. Az csak egy dolog, hogy segítséget nyújt a mindennapi pénzügyek tudatos tervezésében, kezelésében, rögzíthetjük és egyszerűen átláthatjuk benne kiadásainkat és bevételeinket.

Egy egyszerűen kezelhető és értelmezhető grafikonon láthatjuk például azt, hogy mennyit költöttünk rezsire, élelmiszerre, szórakozásra, és a bevételeinket is pontosan menedzseli.

A Csekkoló fontos eleme, hogy a Posta csekkbefizető automatáin, Posta Hűségkártya használata mellett befizetett csekkeket, az iCsekk alkalmazáson és a Díjneten keresztül kiegyenlített számlákat is kezeli. A befizetett csekkeken kívül további kiadások és bevételek is rögzíthetőek. Költségkereteket is beállíthatunk, valamint folyamatosan követhetjük a tervezett kiadások, bevételek alakulását.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek