Ne aggódj Apa, minden rendben lesz a szülésnél!

Tippek apáknak, hogy túléljék a várakozást

A kismamák rengeteg tanácsot kapnak a babavárásnál, a családtagok és a barátok támogatják őket a szülésre való felkészülésben, így a legtöbb anya tudatosan, előre összeállítja a kórházi csomagot is. De mi a helyzet a leendő apákkal? Ők mivel készüljenek a szülőszobába, ha elérkezik a várva várt idő?

Szerencsére napjainkban már az apukák is részt vesznek a szülésen, vagy legalábbis ha a szülőszobában nincsenek is bent, a kórházi folyosón biztosan aggódva várják, hogy szemük fénye világra jöjjön. Akár bent van az apa az anyával, akár a váróban izgul, célszerű neki is előre összeállítani egy kórházi csomagot a rövid kórházi tartózkodására.

Az első gyermeküket váró apukák nagy része minden bizonnyal tanácstalan, ha arról van szó, mit is vigyen magával a szülőszobába, ezért a Sudocrem® rövid videót készített azokról a hasznos tárgyakról, amelyek jó, ha kéznél vannak a kicsi érkezésénél.

A szülés általában hosszabb ideig tart, ezért az alábbi dolgokat érdemes bekészíteni:

Aprópénz – Ha a mobilparkolás helyett készpénzzel szeretnénk parkolni, akkor mindenképpen szükségünk lesz aprópénzre. A százasok jól jöhetnek a későbbiekben is, amikor a sokadik kávét szeretnénk meginni az automatából a hosszan tartó vajúdás miatt.

Ennivaló, innivaló – A szülés során a nők nem mindig ehetnek, de a férfiak bizony sokszor megéheznek az izgalomban. Szerencsés egy kis enni- és innivalóval is készülni a szülés idejére.

Zene – A kórházak egy részében van a szülőszobán zenelejátszó. A szülés alatt megnyugtathatja a kismamát a zene, segíthet a relaxációban, koncentrációban, ezért érdemes előre összeállítani egy lejátszási listát.

Neszeszer – Sok esetben hosszú órákig eltarthat a szülés, így jó, ha van nálunk fogkrém, fogkefe, dezodor, hogy felfrissíthessük magunkat.

Papírzsebkendő – Mi is tudjuk, hogy a férfiak nem sírnak. De ha mégis valami a szemükbe menne, abban a pillanatban, amikor először meglátják gyermeküket, jó, ha kéznél van a zsebkendő. Más nem, a nagymama majd használja.

Ajándék – A család életében a legnagyobb ajándék a baba érkezése. Mégis sok édesapa ajándékozza meg az édesanyát, hogy megköszönje párjának azt, hogy gyermeküket a világra hozta.

Fényképezőgép – Egy jó fényképezőgép elengedhetetlen az első közös pillanatok megörökítésére.

Mobiltelefon –Talán az egyik legfontosabb kellék a telefon, hogy értesíteni tudjuk a családot, barátokat a baba születéséről, és esetleg képet tudjunk küldeni a piciről. A töltőt is mindenképpen készítsük be a táskába!

Éppen szülés előtt álltok? Állítsd össze a kórházi csomagod a Sudocrem® segítségével! Ahhoz, hogy biztosan semmi ne maradjon otthon, nyomtasd ki az alábbi listát és használd a csomagoláshoz.

Ha még párod sem készítette el kórházi csomagját, az alábbi videóban hasznos tippeket talál arra, mit érdemes magával vinnie a kórházba.

További hasznos információkhoz juthatsz a Szeretettel Sudocrem Facebook-, Instagram-oldalán és Youtube-csatornáján, vagy látogass el a www.sudocrem.com/hu weboldalra a termékinformációkért.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek