INFÓ

Ne aggódj Apa, minden rendben lesz a szülésnél!

2015. december 11., péntek 13:10 |

Tippek apáknak, hogy túléljék a várakozást

A kismamák rengeteg tanácsot kapnak a babavárásnál, a családtagok és a barátok támogatják őket a szülésre való felkészülésben, így a legtöbb anya tudatosan, előre összeállítja a kórházi csomagot is. De mi a helyzet a leendő apákkal? Ők mivel készüljenek a szülőszobába, ha elérkezik a várva várt idő?

Szerencsére napjainkban már az apukák is részt vesznek a szülésen, vagy legalábbis ha a szülőszobában nincsenek is bent, a kórházi folyosón biztosan aggódva várják, hogy szemük fénye világra jöjjön. Akár bent van az apa az anyával, akár a váróban izgul, célszerű neki is előre összeállítani egy kórházi csomagot a rövid kórházi tartózkodására.

Az első gyermeküket váró apukák nagy része minden bizonnyal tanácstalan, ha arról van szó, mit is vigyen magával a szülőszobába, ezért a Sudocrem® rövid videót készített azokról a hasznos tárgyakról, amelyek jó, ha kéznél vannak a kicsi érkezésénél.

A szülés általában hosszabb ideig tart, ezért az alábbi dolgokat érdemes bekészíteni:

Aprópénz – Ha a mobilparkolás helyett készpénzzel szeretnénk parkolni, akkor mindenképpen szükségünk lesz aprópénzre. A százasok jól jöhetnek a későbbiekben is, amikor a sokadik kávét szeretnénk meginni az automatából a hosszan tartó vajúdás miatt.

Ennivaló, innivaló – A szülés során a nők nem mindig ehetnek, de a férfiak bizony sokszor megéheznek az izgalomban. Szerencsés egy kis enni- és innivalóval is készülni a szülés idejére.

Zene – A kórházak egy részében van a szülőszobán zenelejátszó. A szülés alatt megnyugtathatja a kismamát a zene, segíthet a relaxációban, koncentrációban, ezért érdemes előre összeállítani egy lejátszási listát.

Neszeszer – Sok esetben hosszú órákig eltarthat a szülés, így jó, ha van nálunk fogkrém, fogkefe, dezodor, hogy felfrissíthessük magunkat.

Papírzsebkendő – Mi is tudjuk, hogy a férfiak nem sírnak. De ha mégis valami a szemükbe menne, abban a pillanatban, amikor először meglátják gyermeküket, jó, ha kéznél van a zsebkendő. Más nem, a nagymama majd használja.

Ajándék – A család életében a legnagyobb ajándék a baba érkezése. Mégis sok édesapa ajándékozza meg az édesanyát, hogy megköszönje párjának azt, hogy gyermeküket a világra hozta.

Fényképezőgép – Egy jó fényképezőgép elengedhetetlen az első közös pillanatok megörökítésére.

Mobiltelefon –Talán az egyik legfontosabb kellék a telefon, hogy értesíteni tudjuk a családot, barátokat a baba születéséről, és esetleg képet tudjunk küldeni a piciről. A töltőt is mindenképpen készítsük be a táskába!

Éppen szülés előtt álltok? Állítsd össze a kórházi csomagod a Sudocrem® segítségével! Ahhoz, hogy biztosan semmi ne maradjon otthon, nyomtasd ki az alábbi listát és használd a csomagoláshoz.

Ha még párod sem készítette el kórházi csomagját, az alábbi videóban hasznos tippeket talál arra, mit érdemes magával vinnie a kórházba.

További hasznos információkhoz juthatsz a Szeretettel Sudocrem Facebook-, Instagram-oldalán és Youtube-csatornáján, vagy látogass el a www.sudocrem.com/hu weboldalra a termékinformációkért.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta