INFÓ

Kevin nélkül is reszket a betörő

2015. december 10., csütörtök 09:12 |

Biztonságérzetet, biztonságot, nyugalmat hoznak a Telekom által kínált eszközök és szolgáltatások, márpedig a karácsonyhoz közeledve kevesen vágynak ennél többre. Az X-Faktor egykori győzteséhez hasonlóan bárki távolról is őrizheti szeretteit vagy otthonát.

A karácsonyi ünnepek alatt, a rokonlátogatások vagy az éjféli mise idején sokan hagyján üresen otthonukat, ez pedig lehetőséget kínálhat az ilyenkor sem pihenő bűnözők számára. Okoseszközeinkről irányított biztonsági rendszerünk segítségével ma már nem kell a filmklasszikusból megismert trükkökkel elvenni a betörők kedvét a hívatlan vendégeskedéstől. 2015 karácsonyán a Reszkessetek betörők Kevinje sem lenne egyedül a problémájával.

A Telekom által kínált, a legmodernebb technikára épülő szolgáltatások ugyanis segítenek a családdal töltött pillanatokat önfeledté tenni, hiszen otthonunktól távol is meggyőződhetünk róla, hogy odahaza minden rendben van, ha pedig rendelleneset észlelünk, arról is azonnali jelzést kapunk, egyben lehetőséget, hogy a hatóságok segítségét kérjük.

Ma már akár egy egyszerűbb okostelefon és egy-két applikáció segítségével az otthoni laptop webkamerájának képét figyelhetjük az ország másik végéből, de a villanykapcsolók távvezérlésével azt az illúziót is kelthetjük, hogy otthon vagyunk, miközben a nagymama falusi házában majszoljuk a bejglit.

A szülei utazása miatt magára maradt kisgyerek is a kilencvenes évek elejének történelméhez tartozik már, hiszen a fizikai távolság a szélessávú vezetékes és a nagy sebességű 4G mobilinternet korában semelyik családtagnak nem kell egyedül érezni magát, az pedig, hogy valaki képtelen legyen felvenni a kapcsolatot közvetlen hozzátartozóival, az szinte lehetetlen.

Oláh Gergő
Oláh Gergő

A 2012-es X-faktor győztese, Oláh Gergő életében is a biztonságot jelenti a telekommunikáció. „Amikor még az X-faktor győzelem előtt szerény körülmények között éltünk, akkor is óriási segítség volt a két kicsi mellett, hogy mindig nyugodt lehettem, bármi történik is, a feleségem mindig elér mobilon, ha bármelyik gyerek megbetegszik vagy szükség lesz valamire, azonnal tudok segíteni és gondoskodni róluk.” – meséli az énekes. Amióta a tehetségkutató meghozta a hírnevet Gergő számára, sokat van úton, így még fontosabb lett számára, hogy folyamatosan tudja tartani a kapcsolatot távol lévő szeretteivel.

„Ha vidéki fellépések miatt nem lehetek ott a gyerekekkel, akkor is látom őket okostelefonom segítségével, így akár több száz kilométerről is személyesen szoktam elbúcsúzni tőlük. De így tartottam a kapcsolatot Nikivel, amikor néhány hete elindult nála a szülés. Egy előadásról rohantam át az országon, hogy ott legyek mellette kisfiúnk, Nolen Gergő születésénél. A technika számos helyzetben valódi áldás az életünkben. Szinte ott lehetek a családommal, gondoskodhatok róluk, vigyázhatok rájuk még akkor is, ha távol vagyok.” – tette hozzá Oláh Gergő.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta