10 tipp a szép és fénylő körmökért

Nem a szerencsén múlik, hogy gyönyörűek-e a körmeink! Bárkinek lehet ápolt, fénylő körme. Néhány jó tanács betartásával és a megfelelő eszközökkel könnyen formába hozhatjuk kéz- és lábkörmeinket:

1. „Köröm-idő”: Rendszeresen szakítsunk időt körömápolásra! Egy-egy körömápolási „szertartás” során nemcsak szép körmöket varázsolhatunk, hanem egy stresszes, fárasztó napon akár még ellazulni is segíthet. A Scholl Velvet SmoothTM Elektromos körömápoló szettel pedig könnyedén és a lehető legtökéletesebb eredmény érhető el.

2. Rövidebb körmök gyengéden: El a kezekkel a körömvágó ollótól! A körömvágás során a körmök könnyen berepedhetnek vagy letörhetnek, ezért ha rövidebb körmöket szeretnénk, olló helyett használjunk reszelőt. Először a körmök oldalait majd a körömvégeket formázzuk. Soha ne végezzünk oda-vissza mozdulatokat a reszelővel.

3. Barázdák gyengéd elsimítása: Ha körmünkön barázdák éktelenkednek, körmeink elveszítik természetes fényüket és ápolatlannak tűnnek. A Scholl Velvet SmoothTMkörömápoló szett speciális formázójával könnyedén és gyengéden megszabadulhatunk a barázdáktól. Azonban fontos, hogy ne essünk túlzásba, ha a körmök simításáról van szó! Csupán néhány másodperc elegendő. A simítás után polírozással érhetjük el, hogy körmünk gyönyörű fényben pompázzon.

4. Forma kérdése: Tudtad, hogy nem minden körömreszelési technika illeszkedik minden egyes természetes körömformához? A hosszúkás körömformához jól illik a sportos, szögletes reszelés, amely lehetővé teszi, hogy a körmök szélesebbnek tűnjenek. Az ovális és a kerek reszelési stílus nőiesebbé varázsolja a széles körmöket. Ha azt szeretnéd, hogy a kezeid hosszabbnak és kecsesebbnek tűnjenek, válaszd a hegyes formát.

5. Fényes befejezés: száraz bőr és berepedezett körmök? Beszakadt körömágy? Ezen problémák megoldására hivatott a Scholl Velvet SmoothTMkörömápoló olaj , amely egy exkluzív, 7 különböző tápláló olajból álló készítmény kifejezetten a reszelés, simítás és fényesítés-triumvirátusa utáni használatra.

6. Gyönyörű körmök őre: takarítás, mosogatás, kerti munka – természetes ellenségei a gyönyörű körmöknek. Ebben egy megbízható testőr lehet a segítségünkre: a gumikesztyű.

7. Stílusosan a partikon: spontán kis esti kiruccanás? Egyetlen gyors lépéssel, gombnyomásra természetes fényében pompázó körmöket varázsolhatunk magunknak. Nem kell mást tennünk, mint használni a Scholl Velvet SmoothTM Elektromos körömápoló készüléket és pillanatok alatt fényesre polírozni a körmeinket, majd nekivágni az éjszakának.

8. Tökéletes időzítés a lakkozáshoz: ha zuhanyzás után festjük ki körmeinket, a végeredményt bizony nem élvezhetjük sokáig. A víz kiáztatja körmeinket, és amikor igazán megszáradnak, a körömlakk leválik.

9. Alul és felül: Ha színes körömlakkot használunk, érdemes alaprétegként átlátszó körömlakkot használni. Ez a módszer óvja körmeinket a sárgás elszíneződéstől, és ha fedőréteget is felviszünk körmeinkre a végeredmény is tartósabb lesz.

Viszlát, száraz körmök: a száraz és könnyen töredező körmök időnként nagyobb törődést igényelnek. Egy speciális körömápoló krém tökéletes megoldást jelenthet kezeinknek és körmeinknek egyaránt, erősítheti és hidratálhatja a körmöket.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek