Így élvezheti ki a jól megérdemelt pihenést aktív évei után

A munka és a napi elfoglaltságok mellett talán nem is jut eszünkbe, hogy soha nem lesz annyi szabadidőnk, mint nyugdíjas éveinkben. Természetesen ennek aktív, tartalmas eltöltéséhez biztos anyagi háttérre van szükség, amelynek megteremtését az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár szakértői szerint érdemes már fiatalkorban elkezdeni. Már napi egy csésze kávé árát félretéve is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy nyugdíjasként majd élvezhessük az anyagi biztonság előnyeit, és minden figyelmünket családunkra, illetve az élet új örömeinek felfedezésére fordíthassuk.

Egyedi előnyök

Gyakran hallunk arról, hogy a nyugdíjas évekre minél előbb el kell kezdeni a spórolást, de a számtalan megtakarítási forma között nem egyszerű a tájékozódás. Az önkéntes nyugdíjpénztár viszont épp azoknak szól, akik egyszerű, érthető, rugalmas és átlátható megtakarítási lehetőséget keresnek. Ez a pénzügyi konstrukció óriási előnnyel bír más megtakarítási formákkal szemben: az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítások által elért hozam ugyanis adómentességet élvez, cafetéria juttatásból is finanszírozható, és a befizetési összeg is rugalmasan alakítható, szükség esetén akár szüneteltethető. Az egyéni befizetéseink után továbbá akár évi 150 ezer forint adóvisszatérítésben is részesülhetünk, az így visszakapott összeggel pedig tovább gyarapítjuk megtakarításainkat.

Kíméletesen bánik a pénztárcánkkal

Az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztárnál, ha időben elkezdjük a pénzügyi tervezést, már napi egy csésze kávé árának megfelelő összeg megtakarításával is hozzájárulhatunk időskori anyagi biztonságunkhoz. A gyakorlatban ez azt jelenti, ha például 30 évesen elkezdünk megtakarítani, és ehhez kezdetként mindössze napi 200 forintot teszünk félre, akkor a munka befejeztével 6,8 millió Ft-ot tudunk összegyűjteni. Nyugdíjba vonulást követően az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás adómentesen felhasználható, akár egy összegben, akár járadékként hozzáférhető. Ebből az összegből 15 éves járadékként – mai értéken - mintegy 450 ezer forint éves, vagy 38 ezer forint havi nyugdíj-kiegészítésre tehetünk szert. Ahhoz, hogy a kívánt életszínvonalnak megfelelő megtakarítás álljon majd rendelkezésünkre, az Aranykornál az egyéni adottságaink és igényeink alapján választhatunk a megtakarítási stratégiák közül. Összesen 7 portfólió áll rendelkezésre, amelyek különböző arányban tartalmaznak kisebb kockázatú, de mérsékeltebb hozamú, illetve magasabb kockázatú, de hosszú távon várhatóan nagyobb hozamú befektetési eszközöket.

A nyugdíj előtt is jól jöhet

Bár tény, hogy az önkéntes nyugdíjpénztári tagság több évtizedes elköteleződést jelent, fontos tartalékunk lehet a nyugdíjas évek előtt is. Az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztárnál 10 év tagság után a megtakarítás hozamát adómentesen felvehetjük, vagy az egyéni számlán lévő összeg 50%-át hitelfedezetként használhatjuk. Emellett 3 év megtakarítás után az egyéni számlán szereplő összeg 30%-a, kedvező kamatok mellett, egy éves futamidővel, tagi kölcsön formájában felvehető, ami jól jön, ha egy aktuális nagyobb összegű kiadásunkat egyébként banki hitelből finanszíroznánk.

Az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár mindemellett 2015 decemberében 5000 forintos vásárlási utalvánnyal kedveskedik az első 500 új belépőjének. Az érdeklődők az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár weboldalán, itt olvashatnak az akció részleteiről.

A cikk a jelenleg hatályos és az ismerhető 2016-os jogszabálymódosítások – különösen az adótörvények és az Öpt.– alapján készült. A kalkulációban az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár elmúlt 20 éves átlagos éves nettó infláció feletti 3%-os reálhozameredményeivel, és éves 2%-os befizetés-növekedéssel jelenértéken (inflációs növekedés nélkül) számoltunk. A tájékoztatás nem teljes körű, a Pénztár hozamai, a megtakarítás, valamint a promóció további részletei, feltételei a www.aranykornyp.hu, valamint a Pénztár központi ügyfélszolgálatain érhetőek el (06 40 47 47 47). A befektetések kockázatokkal járnak, a pénztári befektetés értéke ingadozhat, a múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre.

A Pioneer Alapkezelő Zrt. a felelős öngondoskodás elkötelezett támogatójaként jelenik meg a jelen kampányban, részvétele nem minősül tájékoztatásnak, a kampányban megjelenő anyagok és információk elkészítésében nem vett részt, azokért nem felel.
h i r d e t é s
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek