INFÓ

Mit tegyünk, ha válogatós a gyerek?

2015. október 28., szerda 13:21 |

„Nem kérek!” – hangzik az egyik leggyakoribb mondat, amit gyermekünktől hallani szoktunk. Ami azonban ártalmatlan csibészségnek, kényeskedésnek, válogatósságnak tűnik, az az elhízás táptalaja lehet.

Egészségtudatos szülők gyermekei nagyobb eséllyel kerülik el az elhízást – derül ki a NESTLÉ AZ EGÉSZSÉGES GYERMEKEKÉRT program reprezentatív kutatásából. De mivel bírjuk rá gyermekünket arra, hogy étkezése ne jelentsen számára kockázati tényezőt? Íme négy biztos tipp a válogatósság elleni eredményes küzdelemre.

1. Táplálkozz kiegyensúlyozottan!

Ha szülőként megfelelő mintát mutatsz, jó esélyed van arra, hogy gyermeked is követi a példádat. Rostokban gazdag zöldségek, gyümölcsök, teljes értékű gabonák, sovány húsok és hal – ha rendszeresen ezek kerülnek a tányérodra, valószínűleg gyermeked sem lesz elutasító.

2. Főzzetek közösen!

A közös főzés jó program az egész családnak, de nem ezért került a tippek közé. Ha gyermekedet idejekorán bevonod a főzésbe, a konyhai előkészületekbe, jobban megismeri a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz fontos élelmiszereket, és így nyitottabbá válhat például a zöldségek és a gyümölcsök fogyasztása iránt.

3. Egyetek együtt!

A közös étkezés összetartja a családot, lehetőséget teremt a beszélgetésre. De nem csak arra. Ha együtt esznek a szülők és a gyerekek, az jó alkalom a pozitív táplálkozási minták átadására, és szülőként jobban tudsz hatni arra, hogyan eszik a gyermeked. Az egyedül étkező gyerekek esetében az elhízás kockázata is nagyobb lehet.

4. Figyelj a reggelire!

Ha a nap kiegyensúlyozott reggelivel kezdődik, valószínűleg a nap többi étkezése sem telik egészségtelenül. A lassan felszívódó szénhidrátok bevitelével ugyanis megelőzhető a hirtelen éhségérzet, az erre adott rossz reakció, a túlevés is. A rendszeres, kiegyensúlyozott reggeli hosszú távon is pozitívan befolyásolhatja a gyermek egészségét és csökkentheti az elhízás kockázatát.

Olvass többet a témáról itt!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta