Így keltsd fel gyermeked érdeklődését a történelem óra iránt!

Zanza!

Nyakunkon a szeptember, és te már most azon aggódsz, hogyan fogod felkelteni - és ami még nehezebb -, fenntartani gyermeked érdeklődését az iskolai tananyag iránt? Van egy szuper tippünk: vidd el egy rendhagyó történelemórára!

Habár Magyarország múltja annyi izgalmas fordulattal, harccal és varázslattal van tele, hogy azt még a Harry Potter könyvek is megirigyelhetnék, az évszámokkal és száraz adatokkal tűzdelt történelemórák mégsem túl népszerűek a gyerekek körében. A legismertebb magyar tánctársulat, az ExperiDance művészei szerint ennek nem kell így lennie! Csupán meg kell találnunk a megfelelő hangot – vagy inkább tánclépést –, amivel fel tudjuk kelteni a kicsik (és nagyok) érdeklődését.

Az ExperiDance Ezeregyév című előadásán egy rendhagyó történelemóra elevenedik meg a színpadon. A táncművészek 21 képben mutatják be a magyar történelem varázslatos pillanatait egészen a Honfoglalástól napjainkig. A darabban a történelmünk során oly sokat keveredett néptánc-kultúra is életre kel: a magyar, cigány és erdélyi táncok mellett távolabbi szomszédaink, a törökök, németek és oroszok táncát is bemutatják a művészek. Az időutazás azonban nem lehetne teljes a 260 látványos kosztüm, az egyedi fénytechnika és a fergeteges zenei aláfestés nélkül.

Az Ezeregyév című előadás a legnagyobb magyar sikersztorik között szerepel: az elmúlt 15 évben több mint 550 teltházas előadáson van túl, így joggal mondhatjuk, hogy felnőtt rajta egy egész generáció. Akik egykor gyermekként látták, most saját gyerekeikkel térnek vissza a színházba.

Idén októberben újabb kiemelt szerepet kap a produkció. Az ExperiDance tánctársulat az Ezeregyévvel ünnepli 15 éves fennállását, így október 3-án és 4-én jubileumi előadásokon, az eredeti társulat és a jelenlegi táncosok tolmácsolásában vehetünk részt az időutazáson. Egy dologról pedig már most biztosítanak minket a művészek: ezek a rendhagyó történelemórák megismételhetetlenek lesznek!

Ezeregyév: Generációk jubileumi gálaest:

2015. október 3. (szombat) 19:00 – RaM Colosseum

2015. október 4. (vasárnap) 15:00 és 19:00 – RaM Colosseum

Blogmustra