Saját LEGO-mesekönyv a Librinél

A LEGO Store Show május 15-17. között idén első alkalommal kerül megrendezésre. A Millenárison nemcsak vásár, de számos LEGO-s program is várja a gyerekeket, többek közt a Libri standjánál saját LEGO-mesekönyvet készíthetnek.

Tavaly, amikor Budapesten felépítették minden idők legmagasabb LEGO Tornyát, és ezzel a LEGO Store Budapest bekerült a Guiness Rekordok Könyvébe, megszületett egy újabb álom: egy hatalmas LEGO játszóház megépítése. Idén ezért úgy döntöttek a szervezők, hogy május 15-17. között a Millenáris B pavilonjában megrendezik a LEGO Store Show-t, mely nem más, mint egy hatalmas LEGO Birodalom, ahol a résztvevők – szakértő segítséggel – felépíthetik a jövő városát (Bulid the Change).

A rendezvényen számos LEGO-s programmal várják a kicsiket és kicsit nagyobbakat is. A gyerekek oktatók segítségével megismerhetik a nap-, a szél- és a vízenergia működését, betekintést nyerhetnek az önfenntartó otthon titkaiba. Az így tanultakat és kreativitásukat felhasználva megépíthetik a jövő városát, egy hatalmas 60 m2 területű ökovárost.  

A jövő építése mellett a látogatok „fejest” ugorhatnak a hatalmas, több mint félmillió kockából álló LEGO homokozóba, részt vehetnek bátorságpróbán, megismerkedhetnek a LEGO összes termékcsaládjával. A gyerekek részt vehetnek a LEGO tereprali bajnokságon, a Duplo hídépítő versenyen, a Mindstorms robotépítésen és programozáson. A Libri is kint lesz a Millenárison, és különleges programmal várja gyerekeket. A standhoz ellátogató gyerekek elkészíthetik saját mesekönyvüket színes LEGO-k felhasználásával. Több témakör közül választhatnak, melyet saját fantáziájukkal megtöltve készíthetik el történetüket, és ezt digitális változatát azonnal megkapják a szülők.

További részletek:

http://www.libri.hu/legostoreshow/  

http://www.legostore.hu/LegoStoreShow/Mi-is-az-a-LEGO-Store-Show  

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek