Vajon ki lesz az első coworking kávézó baristája?

Budapest kozmopolita, brooklyni hangulatú szegletében, a Nagymező és a Paulay Ede utca találkozásában ismét valami új és izgalmas van készülőben: az irodai munkakörnyezet innovatív, közösségteremtő átértelmezéséről és szuper kreatív kezdeményezéseiről ismert Loffice nemsokára egy különleges tető-kávézóval tör az ég felé – itt nemcsak az ínyenc kávé- és gasztroőrültek, de a budapesti kulthelyek kedvelői is megtalálják majd a számításukat.

“Nincs irodánk Európában, emellett sokat is utaztam a kontinensen. Mondhatni nomád életmódot folytattam évekig. Ennek káros családi és szociális következményei voltak. A coworking általában is egy jó megoldás az ilyen problémákra, de a Loffice ennél többet nyújt: ez egy ‘dream come true'! A környezet, a design inspiráló, nincs iroda-érzésed, de mégis van kedved dolgozni. Olyan, mintha egy kreatív csapat tagja lennél, akik különböző projekteken dolgoznak, mégis valahogy összetartoznak. Mindenki támogatja a másikat, ötleteket, sok esetben munkát adnak egymásnak a coworkerek. Ez igazából egy lazán szervezett professzionális kapcsolati háló, ami nem csak, hogy kellemes és kötetlen munkakörnyezetet teremt, de kinyit egy csomó ajtót, amiről nem is tudtad, hogy ott vannak.

Botond Márton

Azt hiszem a Loffice különösen élen jár abban, hogy ezt az innovatív környezetet támogassa a startupok, a kulturális projektek területén kiemelkedően aktív tagja az üzleti community-nek, mint összekötő kapocs, ‘felület'. Ezt nevezhetjük aktív irodának (active working platform), amit nem csak négyzetméterben lehet mérni. Ez a komoly üzleti környezet tegezős változata, ahol nem szorulsz bele a formákba.” – meséli Pólay István, egy amerikai technológiai cég európai üzletfejlesztési képviselője.

A Paulay Ede utcai Loffice Coworking Budapest első közösségi irodájaként debütált. A bázis a Zeneakadémia egykori kottanyomdája lett, amelyet további Loffice irodák és fejlesztések követtek.

Loffice-ok nyíltak a Király utában, a Sas utcában és a Rákóczi téren. A modell sikerét olyan kitüntetések igazolták, mint az Év Fiatal Vállalkozói, az Év Zöld Irodája, a Design Management díj, az Év Design Irodája, vagy 2014-ben az Év Coworking Irodája díj.

A hazai sikerek után 2011-ben Bécs kreatív negyedében, egy egykori cipőgyárában nyitotta meg kapuit a Loffice Wien, az Ausztriában terjeszkedni szándékozó magyar vállalkozók nagy örömére.

A Loffice a legkülönbözőbb szakmai területről és országból érkezőknek kínál akár egyetlen órára, napra vagy egész hónapra munkaállomásokat, irodákat, tárgyalókat, tréning vagy rendezvény termeket - ezeket időarányos alapon (‘pay-per use') lehet igénybe venni.

“Az egész belső tér kialakítása ötvözi a környezettudatos és korszerű technológiai megoldásokat, amely esztétikailag motiváló teret biztosít a mindennapi feladatok és kötelezettségek elvégzésére. Nagyra becsülöm a látható kapcsolatot művészekkel és a műalkotásaikkal abban a környezetben, amelyben a mindennapi munkánkat végezzük. A Loffice csapata szakmailag profi és mindemellett minden alkalommal nagyon meleg szívvel és barátsággal fogadnak. Amikor szünetet tartok és a belső teraszon elfogyasztom a kávémat, szeretem hallgatni a Konzervatóriumból beszivárgó dallamokat, ahogy klasszikust és jazzt gyakorolnak. Találkozni, beszélgetni és eszmét cserélni más coworkerekkel különböző módokon gazdagítja a mindennapjaimat. Nemcsak szakmai szinten, amikor a sokszínűséggel, érdekes meglátásokkal és ötletekkel találkozom, de személyes szinten is, hiszen új barátokra tettem szert és ebben sok örömömet lelem. Soha nem fogom elfelejteni – és szeretném megköszönni – azt a pillanatot, mikor egy hosszabb távollét után, egyszercsak kaptam egy rövid emailt: “Szia Bea, hogy vagy? Merre jársz? Mikor jársz felénk? Hiányzol nekünk!” És ez a titka és különlegessége a Lofficenak. Újra és újra visszatérek, nem szeretném a hiányát érezni!” – mondja Klotz Bea, a Frankfurt am Main-i székhelyű Közép-Kelet Európai Online Könyvtár vezetője.

A Loffice, a véget nem érő programok, tervek, célok házaként, Paulay Ede utcai épülete legfelső szintjének tetőráépítésével nemcsak a teret értelmezi újra – a coworking kávézóban a kreatív energiákon túl a különleges kávéaromák is felszabadulnak majd – innen már csak egy ugrás a csillagos ég!

http://budapest.lofficecoworking.com

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek