Adok-Kapok Napok – Segíts Te is!

Újra életre kel a Premier Outlet Adok-Kapok Napok jótékonysági ruhagyűjtő akciója, amelyen tavaly közel 40 000 adomány gyűlt össze. Segíts te is, hogy idén ez a szám tovább nőhessen!

Április 25-én ünnepélyes keretek között ismét elindult az Adok-Kapok Napok. Az idei első ruhát Dobó Kata akasztotta be a Premier Outlet Adománygyűjtő Pontjában. Kata az esemény védnökeként már második éve vesz részt az akcióban: „Az Adok-Kapok Napok ereje abban rejlik, hogy nem pénzadományt várunk - sajnos nem mindenki teheti meg, hogy bármilyen összeget is kivegyen a családi kasszából. Felesleges, de jó állapotban lévő használt ruhája azonban sok mindenkinek van. Úgy tűnik, mégiscsak érzékenyek vagyunk egymásra, még sem tudunk elmenni amellett, ha valaki hiányt szenved. A tavalyi példa is azt mutatja, hogy az emberek átérzik: van, amikor minden apró segítség számít.”

A szervezők elsősorban jó minőségű használt, tiszta gyermek- és felnőttruhákat, cipőket, játékokat és sporteszközöket várnak. Az Adok-Kapok Napok három éve indult, népszerűsége pedig évről-évre nő: 2013-ban 18 000 ruha gyűlt össze, 2014-ben pedig ez a szám 40 000-re emelkedett. Az adományok az Ökumenikus Segélyszervezet segítségével olyan rászorulókhoz jutnak el, akik sokszor minden igyekezetük ellenére – például egy természeti katasztrófa, családi tragédia, betegség miatt - jutottak bajba. „Minden évben nagyon várjuk az áprilist, mert bár év közben is érkeznek a Segélyszervezethez ruhaadományok, de az Adok-Kapok Napok akció során egyedülállóan jó minőségű ruhákat, cipőket kapunk, méghozzá példátlan mennyiségben” – meséli Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója. – „Nagyon sokak számára már a számlák kifizetése és a szükséges élelem megvásárlása is kihívás. Bármilyen váratlan kiadás (akár a legszükségesebb ruhadarabok beszerzése is) felboríthatja a család szerény költségvetését. Sokszor előfordul, hogy a rászoruló családoknál hiányzik a megfelelő ruha ahhoz, hogy a szülők magabiztosan mehessenek állásinterjúra, vagy a kisgyermek ne érezze magát feszélyezve az iskolában.”

Az elmúlt évek során számos híresség csatlakozott a jótékonysági akcióhoz: Dobó Kata mellett többek között Orosz Barbara, Keveházi Krisztina, Dombóvári Vanda, Tatár Csilla és Gönczi Gábor is támogatta a kezdeményezést.

Megunt, de szép ruháiddal most te is segíthetsz, ha május 9-ig elhozod őket a Premier Outletbe! Az Adománygyűjtő Pont (99-es üzlet) április 25-től május 9-ig, hétfőtől csütörtökig 10:00 és 20:00 óra, péntektől szombatig pedig 10:00 és 21:00 óra között lesz nyitva (május elsején és vasárnaponként zárva tart). A biatorbágyi outlet központ az adományozók segítségét közel egy héten keresztül felhasználható, akár 90% kedvezményre jogosító kuponokkal köszöni meg.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek